G4Media.ro

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 31 iulie…

Foto: Cultura la duba

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 31 iulie şi 9 august cu proiecţii în aer liber

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc anul acesta în perioada 31 iulie – 9 august, iar organizatorii anunţă proiecţii în aer liber, transmite Agerpres.

„Am promis că ne vedem anul acesta, ne ţinem de promisiune! Între 31 iulie şi 9 august 2020 ne reîntâlnim în Cluj, la ediţia a 19-a! Un TIFF cu aer de vacanţă, cu proiecţii în aer liber, filme bune şi muulte surprize, în care #StaySafe va fi prioritatea noastră”, transmit organizatorii festivalului din Cluj-Napoca pe pagina oficială de Facebook.

Atât deschiderea oficială, cât şi gala de închidere vor avea loc în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, potrivit site-ului festivalului.

„Avem şansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne aşteaptă şi ne susţine. Suntem pregătiţi să aplicăm toate măsurile de protecţie impuse de autorităţi pentru spaţiile în aer liber şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem şi confirmarea normelor pentru proiecţiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranţa spectatorilor”, explică Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului.

Potrivit echipei TIFF, proiecţiile în aer liber vor fi organizate în spaţii clar delimitate, iar scaunele vor fi poziţionate la distanţă unele de altele. Accesul se va face prin culoare care să permită triajul. Spectatorii se vor bucura de seri cu filme în Piaţa Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonţida sau în curtea Institutului Francez. Alte spaţii de proiecţie vor fi anunţate în curând.

Proiecţiile de interior vor fi planificate după ce autorităţile vor adopta măsurile care se impun în cazul sălilor de cinema, direcţia urmată de majoritatea ţărilor europene fiind de a permite ocuparea spaţiilor în proporţie de până la 50% din capacitate.

„Am pornit la drum cu multe idei de programe noi, dar cum amploarea festivalului va fi afectată în acest an, pe unele dintre ele le vom păstra pentru ediţia viitoare, când lucrurile vor fi intrat, sperăm, în normal”, declară Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, citat pe site-ul festivalului.

Ediţia de anul acesta a TIFF era programată să înceapă la finalul lunii mai, dar a fost amânată din cauza pandemiei COVID-19.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...