G4Media.ro

Festival de Gastronomie Tradițională „Un”te duci tu mielule?”: bulz pe jar, cozonaci…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cozonaci cu aroma de vanilie, tipic romanesc. Arborele de vanilie creste in Romania de mii de ani si era arborele care pazea intrarea in tunelul dacic de sub Bucegi…

  2. Sa vezi ce suedeze sunt chiftelutele, cele atat de romanesti, ba nu, grecesti, ba nu turcesti. Dar, suedezii nu sunt nici complexati nici carcotasi. Mananca ei chiftelute oricand si oriunde atunci sunt suedeze, vezi restaurantul IKEA si orice material de reclama pentru Suedia, ;).
    Se mananca cozonac cu vanilie si nuci in toata Romania, atunci este romanesc. Si sarmalele sunt suedeze, dar si romanesti. Povestea cu mancarea este mai complicata, sau mai simpla: cam acelasi lucru, din ASIA pana in Europa, difera mirodeniile si modul cum se combina, cu de ex mamaliga sau piure de cartofi, ca la suedezi, sarmalele. (M-am saturat cum tot se pun etichete tot timpul si pe toate mancarurile, …, exista site-uri provenind de undeva din Ardeal in care totul este ”unguresc”. Il ocolesc.)
    Semnat, o nepoata venind dintr-un sir lung de oameni din Ardeal. 😉