G4Media.ro

Fermierii belgieni vor să blocheze accesul în portul Zeebrugge de la Marea…

Foto: Federația Valonă a Agricultorilor

Fermierii belgieni vor să blocheze accesul în portul Zeebrugge de la Marea Nordului

Fermierii belgieni, indignaţi de creşterea costurilor, de politicile de mediu ale Uniunii Europene şi de importurile de alimente ieftine, intenţionează să blocheze începând de marţi drumurile de acces către portul de containere Zeebrugge din Belgia, a relatat cotidianul financiar De Tijd, citat de Reuters.

Protestatarii intenţionează să blocheze accesul în portul de la Marea Nordului, al doilea ca mărime din ţară, timp de cel puţin 36 de ore, începând cu ora locală 14.00 (15.00, ora României), a relatat ziarul, citând organizatorii şi poliţia. Blocarea drumurilor ar putea dura până miercuri seara, conform sursei citate.

„Serviciile de poliţie au primit informaţii despre o acţiune în portul Zeebrugge”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii portuare. Acesta a precizat că nu este clar ce va implica acţiunea.

Luni, fermierii belgieni au blocat autostrăzile din sudul Belgiei şi au parcat tractoare în apropierea Parlamentului UE din Bruxelles.

Fermierii au perturbat, de asemenea, marţi dimineaţă, traficul în apropierea graniţei olandeze pe autostrada E19, un convoi de tractoare îndreptându-se spre oraşul portuar Anvers, a anunţat postul public de televiziune RTBF.

Premierul belgian Alexander De Croo urmează să se întâlnească marţi cu asociaţiile de fermieri.

În ultimele săptămâni, fermierii din întreaga Europă, inclusiv din Germania, Polonia, România şi Franţa, au manifestat din cauza a ceea ce ei numesc birocraţie excesivă, costuri ridicate ale combustibilului şi concurenţă neloială rezultate din politicile comerciale liberale ale Uniunii Europene.

Mişcarea de protest belgiană a fost stimulată de un protest similar în Franţa, unde fermierii furioşi au instalat zeci de baraje rutiere şi au perturbat tot mai mult traficul în jurul Parisului, punând guvernul sub presiune. Căutând o cale de ieşire din criză, preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis Comisiei Europene că este imposibil să încheie negocierile pentru un acord comercial cu blocul Mercosur din America de Sud.

Sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Este numai inceputul. Ignoranta si aroganta politicienilor a dus la asta. Comisia Europeana impune politici asa zis verzi, care numai verzi nu sunt, si care pe moment a afectat agricultura. Dar sunt multe alte domenii care vor fi afectate de asa zisa politica ,,fara impact semnificativ asupra mediului”. Acum aceste politici se scriu si este foarte usor sa scrii, problema este la aplicare. Si asta se va intampla peste 2-3 ani. Atunci o sa vedem efectul deciziilor acestor aroganti! Vom regreta aceste miscari, vor fi la grupa mica.
    Si politica verde are impact negativ asupra mediului mai mare decat polutica anterioara.