G4Media.ro

Fenomen îngrijorător, cu o lună înainte de începerea școlii: Numeroși medici le…

Fenomen îngrijorător, cu o lună înainte de începerea școlii: Numeroși medici le recomandă părinților să nu-și vaccineze copiii, însă nu se bazează pe argumente științifice / Câți copii s-au vaccinat într-o lună

Cu o lună înainte de începerea școlii, numărul medicilor din România care nu recomandă vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani este semnificativ, însă opinia lor nu se bazează pe studii și pe argumente științifice, au declarat medici și șefi de spitale consultați de G4Media.ro. Vaccinarea tinerilor de peste 12 ani a început pe 1 iunie cu Comirnaty (Pfizer) și de la 1 august cu Spikevax (Moderna).

 • Șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat pentru G4Media.ro, că până pe data de 2 august au fost vaccinați 27.697 (12 – 15 ani) cu cel puțin 1 doza și 141.749 (16 – 19 ani) cu cel puțin o doza. Cei mai mulți tineri au deja schema completa de vaccinare.

Cifrele sunt modeste la peste o lună de la începerea vaccinării copiilor. De notat că nu există o campanie de informare pentru vaccinarea copiilor având ca public țintă părinții. În plus, și în rândul profesorilor se manifestă un grad mare de reticență.

De ce unii medici nu recomandă vaccinarea copiilor?

Unul dintre medicii care manifestă rețineri față de vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 16 ani a explicat pentru G4Media.ro, sub rezerva anonimatului, că la această vârstă, copiii ”sunt în perioadă de dezvoltare fizică și hormonală” și că ”încă nu se cunosc toate efectele vaccinului”.

Pe de altă parte, medicul mai susține că ”miocardita este unul dintre efectele adverse cu un procent destul de ridicat în cazul copiilor vaccinați”. El mai susține că la această vârstă, copiii au oricum ”o imunitate ridicată”.

În spațiul public, medicul oftalmolog Monica Pop este unul dintre cei mai vocali adversari ai vaccinării în general, dar și al vaccinării copiilor în particular. Într-o intervenție recentă la Antena 3, Pop a susținut că riscurile asociate vaccinurilor cresc direct proporțional cu forța sistemului imunitar, ceea ce ce ar însemna, în opinia ei, că vaccinurile vor duce la o creștere a riscului pentru tineri mult mai mare decât COVID-19.

Spaimă de necunoscut, ignoranță sau teamă de părinte?

Un șef de spital din București a admis pentru G4Media.ro că numărul medicilor care nu recomandă părinților să-și vaccineze copiii a luat proporții de ”fenomen”.

Există o nevroză generalizată care atinge personalul medical la noi, dar realitatea este că NU au argumente științifice. La noi s-au vaccinat copii, iar reacțiile adverse sunt raportate. Este o spaimă de necunoscut”, declară pentru G4Media.ro un medic care este și șeful unui spital important din Capitală.

”Unii medici cred și ei în conspirații, acest lucru se întâmplă și în țările din jur, mai ales Bulgaria. Alții nu înțeleg ce citesc din literatura medicală de profil. Iar în unele cazuri intervine reținerea de părinte. Problema este că părerea lor, atunci când nu recomandă vaccinarea copiilor, vine pe fondul existenței undei diplome”, a mai spus șeful de spital.

Acesta subliniază însă că nu există probe că vaccinul ar face rău copiilor. ”Un vaccin presupune și reacții adverse. Au existat cazuri puține de miocardită inflamatorie post-vaccinare. Încă o dată, întră în categoria efectelor adverse reduse ca număr. Boala ca atare, COVID-ul, se caracterizează prin miocardită”, mai spune medicul.

Context

De la începutul lunii iunie, copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina cu Comirnaty produs de BioNTech Pfizer.

De la începutul lunii august, copiii cu vârsta între 12 și 17 ani se pot vaccina și cu Spikevax, de la Moderna.

Potrivit RoVaccinare, Spikevax este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzate de SARS-CoV-2 la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Acest vaccin trebuie utilizat în conformitate cu recomandările oficiale.

Persoane cu vârsta de minimum 12 ani: Spikevax este administrat conform unei scheme cu două doze (a câte 0,5 ml fiecare).

A doua doză trebuie administrată la 28 de zile după prima doză (vezi pct. 4.4 și 5.1). Nu există date disponibile privind caracterul interschimbabil al Spikevax cu alte vaccinuri COVID-19, în vederea finalizării imunizării. Persoanelor cărora li s-a administrat prima doză de Spikevax trebuie să li se administreze cea de-a doua doză de Spikevax în vederea finalizării imunizării.

 • Referitor la riscul de Miocardită sau Pericardită, în descrierea vaccinului Spikevax realizată de Moderna, se arată că ”după vaccinarea cu Spikevax au fost observate cazuri foarte rare de miocardită și pericardită. Aceste  cazuri au apărut în principal în decurs de 14 zile de la vaccinare, mai frecvent după a doua  administrare a vaccinului și mai frecvent la bărbați mai tineri. Datele disponibile sugerează că evoluția  miocarditei și pericarditei după vaccinare nu este diferită de cea a miocarditei sau pericarditei, în general. Profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie atenți la semnele și simptomele de miocardită și  pericardită. Persoanele vaccinate trebuie instruite să solicite imediat asistență medicală dacă prezintă  simptome care indică miocardită sau pericardită, cum ar fi dureri toracice (acute și persistente), dispnee sau palpitații după vaccinare”.

Potrivit RoVaccinare, Comirnaty este un vaccin pentru prevenirea bolii coronavirusului 2019 (COVID-19) la persoanele cu vârsta de cel puțin 12 ani.

Comirnaty conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) care cuprinde instrucțiuni pentru producerea unei proteine din SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Comirnaty nu conține virusul în sine și nu poate cauza COVID-19.

Care sunt riscurile asociate cu Comirnaty? Potrivit site-ului oficial RoVaccinare, Cele mai frecvente reacții adverse asociate cu Comirnaty au fost, de obicei, ușoare sau moderate și s-au ameliorat în câteva zile după vaccinare. Acestea au cuprins durere și umflare la locul injecției, oboseală, durere de cap, dureri musculare și de articulații, frisoane, febră și diaree și s-au manifestat la mai mult de 1 persoană din 10.

Mai puțin de 1 persoană din 10 au prezentat înroșire la locul injecției, greață și vărsături. Printre reacțiile adverse mai puțin frecvente (care afectează mai puțin de 1 persoană din 100) se numără mâncărime la locul injecției, durere la nivelul brațului în care s-a injectat vaccinul, ganglioni limfatici măriți, tulburări de somn, stare generală de rău și reacții alergice (precum erupții pe piele, mâncărime, erupții pe piele însoțite de mâncărime și umflături rapide sub piele). În cazuri rare, la mai puțin de 1 persoană din 1 000, a apărut slăbiciune musculară pe o parte a feței (paralizie facială periferică acută sau paralizie).

Au apărut reacții alergice asociate cu Comirnaty, inclusiv un număr foarte mic de cazuri de reacții alergice severe (anafilaxie). Asemenea tuturor vaccinurilor, Comirnaty trebuie administrat sub strictă supraveghere medicală, având la dispoziție tratamentul medical corespunzător.

Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă.

Pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

105 comentarii

 1. Latrinele Grivco sputnik cu medicii ruși PSD continua lupta cu un popor cretinizat de 30 de ani de ciumarosie rusă

  • știe mă-ta că o freci pe net?

  • Ia-o ușor gustere, azi nu ți, a mers trotineta făcută codou de la unchiu Soroș

  • Daca acesti medici / sefi sunt convinsi ca miocardita trece ca un cos de pe frunte, de ce nu isi declara public numele ?

   Nu cumva pt ca le e frica sa nu fie dati in judecata pt ca MINT ?!

   Asa cum l a dat Tecuceanu in judecata pe Csercselush cand a spus ca Tony Tecuceanu a murit de aviara (desi murise de septicemie) !?

  • De gripa prcina nu de aviara

   Streinu-Cercel, citat in iunie in procesul deschis de rudele lui Toni Tecuceanu

   Medicul Adrian Streinu-Cercel va fi citat din nou pentru data de 9 iunie pentru a fi audiat, la Judecatoria Sectorului 2, in procesul deschis de fratele si tatal actorului Toni Tecuceanu

   In actiunea depusa la Judecatoria sectorului 2, fiul si tatal actorului de la „Cronica Carcotasilor” sustin ca acesta a fost internat la sectia de terapie intensiva a spitalului Matei Bals in noaptea de Craciun 2009, medicii informandu-i la momentul internarii ca actorul este in stare grava si este suspect de gripa porcina. Ulterior, se arata in actiune, familia a fost anuntata ca acesta a contractat bacteria Acinetobacter Baumanni din sistemul aparaturii de ventilatie artificiala, dar si ca s-a confirmat suspiciunea de infectare cu virusul AH1N1.

   Ads

   Familia sustine ca in dimineata de 5 ianuarie 2010, dupa ce a aflat vestea ca actorul a murit, a cerut explicatii cu privire la cauzele decesului, medicii explicand ca cel mai probabil Toni Tecuceanu ar fi suferit un infarct. Totodata, familia si-a dat acordul pentru efecturarea necropsiei, se mai arata in actiune.

   Membrii familiei arata ca au fost surprinsi si indignati de declaratiile facute de Adrian Streinu-Cercel in mass-media, potrivit carora Tecuceanu ar fi murit din cauza gripei porcine, avand in vedere ca la acel moment inca se astepta rezultatul necropsiei.

   Rudele spun ca pe 18 ianuarie 2010 au cerut spitalului Matei Bals sa le dea o copie a dosarului medical al actorului, insa solicitarea a fost refuzata de catre managerul spitalului, care a invocat legea 46/2003 privind drepturile pacientului

  • De gripa porcina

  • Prin decizia civila nr. 5234 din 20 iunie 2014 a Curtii de Apel Bucuresti,

   s-a respins in mod irevocabil,

   ca neintemeiata,

   actiunea intentata de familie

   impotriva Instittului „Matei Bals”

   prin care se cerea ca acesta sa comunice dosarul medical complet

   al defunctului Toni Tecuceanu,

   potrivit un comunicat al Institutului „Matei Bals”, transmite MEDIAFAX.

  • Grig, ești dement tare. Nici în afara României nu sunt oamenii foarte entuziasmați de vaccinul ăsta experimental.

 2. OK, dar recomandarea de a vaccina copiii pe ce argumente stiintifice se bazeaza?
  Statistic, acest virus nu afecteaza copiii.

  • Bun. Zici ca nu afecteaza copiii. Dar asta nu inseamna ca nu pot fi purtatori de virus. Adica sunt la fel ca si aia asimptomatici : il au si nu se imbolnavesc dar il pot transmite. Si atunci de ce adultii asimptomatici trebuie vaccinati ?Ca si adultii pot muri din cauza vaccinului, nu numai copiii.

  • Nu are.
   OXIURII VOR DOAR SĂ IA COMISIOANELE PE DOZELE BĂGATE ÎN VENE LA COPILAȘI! PLUSEREAUA LEGHEBETISTĂ ȘTIE DAR ARE ȘI EA COTĂ PARTE!!!

  • Muschiul cardiac, ca si creierul, nu se regenereaza dupa ce a fost afectat. Din acest motiv, nu exista vindecare perfecta dupa miocardita, tot timpul vor exista sechele, mai mari sau mai mici, care nu se stie cum vor evolua in timp. Pentru un copil perfect sanatos care are toata viata inainte si care oricum nu face forme grave de covid decat foarte rar, pur si simplu este complet nejustificata vaccinarea.
   Este de asemenea foarte posibil sa fie multe cazuri in care afectarea cardiaca nu este raportata sau nu da simptome, fiind foarte redusa. Nu exista studii in acest sens.

   Precautia medicilor este complet justificata, inconstienti sunt cei care recomanda vaccinarea la gramada a copiilor sanatosi…

  • Evident ca recomandarea de a nu-i vaccina pe copii se bazeaza pe observatia (care are deja un an si mai bine) ca ei nu sint afectati (cu exceptiile de rigoare) de boala, o constatare destul de „stiintifica”, as zice.
   Cei care vor vaccinarea copiilor n-au argumente, cel cu „imprastie virusul” nu functioneaza decit pentru narozi, pentru ca il imprastie cui, celor vaccinati sau trecuti prin boala (aproape 2/3 din populatie)?

  • @amicu, atunci ba vaxerilor ce problema aveți voi cu cei nevaccinați ? Că văd că spuneți că , copiii nu au cui transmite . Și atunci de ce va fute grija de cei nevaccinați? Că și adulții nevaccinați nu au cui sa transmită . Cel puțin în teoria ta legata de copii!

  • Nu există bolnavi de covid asimptomatici. E propagandă.

 3. Normal ca nu se bazeaza pe date stiintifice, ar trebui dati afara toti fraierii astia si sa se bage in PSD, ca sigur si-au luat diplomele cum si-a luat Bode doctoratul.

 4. Extraordinar!!!!Auzi ce pot zice/face cadrele medicale!!!!! Ei oare nu cunosc ce poate covidut!!! Ntzzzz!!! Nu e bine deloc!!!
  Eroii trebuie vaccinati imediat cu toate cele 3 doze pt mai multa siguranta si fara prea multe comentarii!!!!😡😡😡😡

 5. ..jos vaccinul american , sus vaccinul rusesc ….vorba lui Olivia Steer , Becali , Vozganian ..

 6. Sa-l vad eu pe acel medic care recomanda vaccinarea si in urma unei reactii adverse e luat de guler de tatal copilului. Sa-l vad cum face… Are boase? Nu cred.

  • Multe vrei să vezi tu, tinere….nu vrea tu atâtea să vezi,apropo…. care este ultima carte pe care ai citit-o?

  • NEGULE,
   POULICĂ, AI CEVA DE COMENTAT?
   Varsă…

  • iar face clona, coana Bărbulea cea mustăcioasă, clăbuci maro pe la guriță :)))))

  • In urma unei reactii adverse nu exista reacții pentru ca îți dai consimtantul sa fii vaccinat

  • bravo mai Rtard! esti un ruman verde !

  • @tyzen
   L-a convins dupa care se spala pe mana de consecinte.
   Asta vrei sa spui ?

  • Neg Pe Scrot, vaccineaz-o pe mă-ta nu copiii altora!

  • @neg… – cu siguranta mult mai multe carti decat tine, dar e cam greu sa te conving, ca esti greu de cap si nu am timp. Dar asa, ca exemplificare: Orwell, Dostoievski, Murakami, Freud. Si am cunoscut epoca Ceasca, deci nu sunt tinerelul tau.

  • Ăia sunt autori de cărți, vezi că te-ai dat de gol dacă te lauzi atâta. Ce ușor este sa te prind cu minciuni, îmi place când dușmanii mei sunt așa proști 🙂

  • @neg… – ce bine ca stii tu mai multe. Nu cumva esti un editor si vrei sa-mi publici monografia?

 7. Pensionarii ar fi trebuit totusi sa se vaccineze, din pacate multi nu au facut-o. Bietii copii.

  • Puristo, nu pensionarii normali, cei ce-au muncit, ci gunoaiele speciale și bugetarii. Plus țîganii.

  • Noi, cei maturi ar fi trebuit sa ne vaccinam suficient de multi 70%, ca avem noi mai mare nevoie de vaccin decat ei. Daca am fi facut asta, nu mai era nicio problema. Dar nu am facut asta din pacate.

 8. Bun. Zici ca nu afecteaza copiii. Dar asta nu inseamna ca nu pot fi purtatori de virus. Adica sunt la fel ca si aia asimptomatici : il au si nu se imbolnavesc dar il pot transmite. Si atunci de ce adultii asimptomatici trebuie vaccinati ?Ca si adultii pot muri din cauza vaccinului, nu numai copiii.

  • Cui il transmit (lasind la o parte faptul ca asimptomaticii sint slabi transmitatori)? Vaccinatilor, celor trecuti prin boala?
   Adultii, daca au o problema cu copii transmitatori, sa se vaccineze!

 9. E un studiu științific. 120.000.000 de doze x cât o fi comisionul pe doza, rezulta o protecție foarte bună. Pentru cine le comanda…
  De altfel, copiii chiar dacă s vaccinați tot pot lua și duce acasă boala, și o transfera la fel de agresiva sau poate mai agresiva decât normal, având în vedere ca virusul trece printr un corp vaccinat.
  Unele dintre variantele delta și altele probabil sunt adaptări ale virusului când trece prin corpuri vaccinate…

  • Bravo! Corectă observația

  • Virologul Mihai P are dreptate și este aprobat de doctorul în imunologie JeseJames…..sigur așa este….prea multa deșteptăciune pe aici.

  • @Mihai P
   Varianta Delta a aparut in decembrie-ianuarie cand India nu incepuse vaccinarea.
   Ca sa nu mai vorbesc ca variantele precedente, care au aparut cand nu exista niciun vaccin.
   Voi ganditi logic cand emiteti asemenea supozitii?

   Cat despre comision, sunteti paranoici. Aici cu oarece motiv, avand in vedere „istoricul” incoruptbil al romanilor. Da’ aceste vaccinuri se comanda/platesc prin UE, nu sunt comandate/platite direct de politicienii nostri…Platesc si nemtii,danezii, suedezii,finlandezii (ca sa dau exemple de tari in care coruptia e foarte mica) comision sau Pfizer a facut un contract separat cu Romania, special ca sa dea spaga?

  • @cafeadedimineata
   Vrei sa zici ca UE a decis ca Romania sa primeasca 120 de meleoane de bucati? Nu fi naiv(a)…
   S-or plati prin UE, dar tot de noi sunt platite, nu de UE.

  • @AB
   Eu nu ma refeream la nr de vaccinuri cumparate. Sau ca ne-ar plati noua UE vaccinurile. Nici vorba, stiu ca fiecare tara si le plateste.
   Eu am afirmat doar ca vaccinurile sunt negociate centralizat la nivelul UE, dupa care fiecare tara si le plateste. Ceea ce de fapt e un lucru foarte bun , ca la cum stim ca se misca politicienii la noi, acum stateam la mila altora (vezi Ucraina,Moldova,tarile africane etc) sa ne dea vanda/doneze altii vaccinuri in prag de expirare.
   Dar de aici pana a visa comisioane/spagi peste tot, chiar tre’ sa fii paranoic. Suntem tara corupta, da’ in cazu’ asta nu e „tehnic” posibil, desi probabil politicienii nu s-ar fi dat inapoi de la un „comision” daca ar fi fost posibil…

  • @cafeadedimineata
   Cum adica nu e tehnic posibil?
   Crezi ca spaga se da numai pe pret, cantitatea nu conteaza? Stii ca indiferent daca le mai vrem sau nu, tot trebuiesc platite integral?

   Ce e asa greu de inchipuit o discutie de genu, Ba, cat imi iese la milionu de doze la pretu asta de urgenta? 1%. A, cam putin, da daca manaresc sa cerem 120 desi ne trebuie numai un sfert din astea, nu dai 2%? 1.5%. Bun asa, batem palma, 0.5 dau la baiatu alalalt, restu iau io, si fraierii sa se spele pe cap cu 120 de milioane si sa le plateasca.

  • @neg pe scrot – inteligenta ta acolo se reduce. La un neg pe scrot. Mulțumesc pentru apreciere.

  • Habar nu ai ce vorbesti. Inca din toamna lui 2020 se vorbea ca variantele noi de virusuri : britanica, sud africana, indiana, etc au aparut exact in tarile in care se experimentau vaccinurile pe voluntari. In acele tari, nu in altele! Apoi variantele s-au raspandit.

  • @cafeadedimineata
   Habar nu ai ce vorbesti. Inca din toamna lui 2020 se vorbea ca variantele noi de virusuri : britanica, sud africana, indiana, etc au aparut exact in tarile in care se experimentau vaccinurile pe voluntari. In acele tari, nu in altele! Apoi variantele s-au raspandit.

 10. Reținerea legată de vaccinare este legată de efectele adverse pe termen lung. Cum momentan nu există studii pe termen lung legate de vaccinurile COVID, e imposibil să demonstrezi că aceste efecte adverse nu există (sau că ele există) pe o perioadă mai lungă de timp. De asta, reținerea legată de vaccinare, mai ales în rândul tinerilor, mi se pare complet justificată.

  Până la urmă, decizia de a te vaccina sau nu trebuie luată de fiecare om în parte, făcând o evaluare a riscurilor. Dacă știi că ești în categoria de risc sau că ai trăit deja cea mai mare parte din viață, te vaccinezi, pentru că te interesează mai mult rezultatele pe termen scurt: imunitate împotriva COVID. Dacă ești tânăr și ai cea mai mare parte a vieții înaintea ta , e complet justificat să te întrebi ce rezultate poate avea vaccinul asupra organismului tău pe termen lung.

  • Niciodata in istoria vaccinurilor nu au aparut efecte secundare dupa mai mult de 7 saptamani de la administrare.

  • Niciodata nu s-au facut vaccinuri cu ARN-mesager. Deci, e timpul sa se schimbe istoria. Speram ca in bine…

  • Citeste despre efectele secundare aparute dupa zeci de ani la copiii vacinati din Japonia. Citeste despre procesele pierdute de statul japonez din cauza acelor efecte secundare.

  • Dar studii pe termen lung legate de efectele COVID, cand esti nevaccinat, exista, 1887? Ca pe termen scurt le stim. Miocardite, pneumonii, ATI, cosciug.

  • @Vlad – ai grija unde dormi, patul este cel mai periculos loc pentru om, majoritatea mor in pat. Si asta este sigur. E mai sigur decat cosciugul de la covid. Sunt studii.

 11. Bine ca nu-si spun parerile personale pensionarilor dar le spun acum parintilor. Ce fel de medici are tara asta?

 12. Manipulare! Cine sunt acei medici?

  • Rafila, Mahler, Musta, Moldovan, Imbri….
   Să-ți mai zic?

  • Maninci… sa nu mai zic ce.
   TOTI medicii pe care ii citezi recomanda vaccinarea.

  • Sunt multi.
   Sunt multi, mai ales cei care lucreaza in zonele unde vin in spitale cei cu efecte adverse si acu zic „bine ca nu te-ai vaccinat”.

  • Pai vad ca sunt anonimi, singura care a iesit public e doctorita de ochi Pop aia, da’ aia stie toata lumea ca e pe circ la latrine… nu prea cred ca se deda rafila la d-astea cu antivaccin…

  • @AB – Mai omule, spui o afirmatie „vin in spitale cei cu efecte adverse” care ar trebui dovedita! Te rugam noi, da o sursa ceva, o statistica cu pacienti internati in spitale din cauza efectelor adverse! Cunosc personal cel putin 30-35 de persoane vaccinate, cel mai batran are peste 90, vreo 10 au peste 80, cei mai tineri au peste 40 (ca de, nici eu nu-s prea tanar si prietenii sunt mai de varsta mea, asa). Niciunul, dar niciunul nu s-a plans de vreo reactie adversa, daramite sa ajunga prin spital. Aveti oameni buni simtul masuri cand incepeti sa aruncati cu petarde in jur.

  • @kafka
   Nu vei primi asa ceva. Medicii se tem sau/si nu isi bat capul cu raportarile, isi vad de treaba, ii vindeca si ii trimit acasa. Faptul ca nu cunosti tu niciunul nu are semnificatie statistica, fata de un spital unde asta este patologia de zi cu zi (nu ma refer la efecte adverse, ci patologie cardiaca, de exemplu).
   Se pare ca in cazul copiilor medicii nu mai tac.

  • @ AB – Deci, citez din raspunsul tau: „Nu vei primi asa ceva. Medicii se tem sau/si nu isi bat capul cu raportarile, isi vad de treaba, ii vindeca si ii trimit acasa”.
   Clar prietenii mei nu pot fi suficienti pentru a avea eu dreptate, dar povestea e reciproca, asa mi se pare corect. Nu primesc, nu primesc, asta pot sa inteleg, dar tu de unde stii? Adica de unde ai primit tu informatii atat de clare si precise, de ce sa nu primim si noi, restul lumii?
   Era simplu raspunsul la intrebarea mea – Care e sursa care te informeaza pe tine atat de sigur si precis?

  • @kafka

   Nu am informatii clare si precise (exact cate si din exact cati vaccinati).
   Este un medic care lucreaza intr-un asemenea spital si care a vazut deja cateva cazuri de miocardita la adolescenti, post vaccinare. E drept ca s-au recuperat bine pana la urma.

   Nu stiu sa fie vreun asftfel de caz raportat ca efect advers in Romania…
   Este evident ca aceste cazuri au fost si sunt in continuare si la noi, daca ele exista in restul lumii, nu cred ca e vreo surpriza pentru cineva. Si sunt mai frecvente decat v-ati astepta.

  • PS: s-au recuperat bine, dar, ca parinte, nu cred ca vrei sa fii in locul parintilor copiilor alora…
   Iar ca medic, nu cred ca vrei sa fii in locul medicului care a recomandat vaccinarea parintilor respectivi.

  • @ AB – Ok, diferenta de argumente e clara. Eu pot sa vin cu toate statisticile oficiale din toata lumea, iar tu nu poti sa-mi spui nimic concret. Mai mult, eu ma informez din surse oficiale, pe langa informatiile oficial, mai si experinta cu toti cunoscutii mei vaccinati, iar tu vii si imi spui „Este un medic care lucreaza…”, „Este evident ca aceste cazuri au fost si sunt in continuare si la noi, daca ele exista in restul lumii”, „Si sunt mai frecvente decat v-ati astepta”!
   – argumentul „un medic” nu-mi spune nimic
   – „este evident” iarasi nu spune nimic. Evident din ce? Sau din ce statistici?
   – „ele exista in restul lumii” – defineste restul lumii, care lume, toata lumea care s-a vaccinat, doar o parte, spune macar un procent, ceva?
   – „sunt mai frecvente decat v-ati astepta” – nu stiu la ce anume m-as fi asteptat, ce inseamna frecvent? Pentru ca statistica imi da niste procente foarte mici, aceleasi ca la orice alt vaccin, mai mult, aceleasi efecte adverse ca la o gramada de alte medicamente…

  • Mai mult de atat nu am ce sa iti zic. Este doar constatarea unui medic care lucreaza cu astfel de cazuri, ca ele exista si sunt „cateva”, dar destul de multe pentru spitalul respectiv incat sa se observe ca nu-i chiar OK ce se intampla.
   Statisticile oficiale in Romania privind efectele adverse, ca si alea cu nosocomialele, sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire.

   Daca ma crezi, bine, daca nu, foarte bine, vaccineaza-ti copiii. Stiu si eu persoane care si-au vaccinat copiii si n-au patit nimica.

  • Ca sa clarific – un medic cunosc eu, iti dai seama ca toti cei care lucreaza acolo stiu care e situatia, si probabil toti ceilalti medici implicati pe lantul de diagnostic si tratament (medic de familie, urgente, paraclinic, samd).

  • @kafka – cunosc vreo 500 oameni in toata tara si cativa prin Europa, unii au avut covid, altii nu. Niciunul nu a fost internat, niciunul nu a murit. Unii s-au vaccinat, altii nu. Din toti vaccinatii, cativa au avut dureri care au trecut, dar cel putin unul are efecte adverse urate – nu ma pricep, dar este o slabiciune generala accentuata, durere in umar etc., care nu au trecut nici la 10 zile de la rapel si care trebuie internat 2 zile pentru analize; asta intr-o tara cu apa calda, din vest, nu la noi.
   Deci, statistic vorbind, prefer sa nu ma vaccinez.

 13. „Ascultați ce zic medicii! Nuuu, nu ăia!”

 14. parca trebuiau vaccinati oamenii bolnavi si batrani, nu cei sanatosi si tineri?

  copiii nu au nevoie de gudron experimental, asa a decis Germania

  propaganda nu mai e coerenta in Romania, e in urma Europei

 15. Pe vremea lui Ceașcă aveam la această situație un singur răspuns :TOATĂ LUMEA VACCINATĂ! Și chiar și Ceașcă întreba medicii de specialitate nu ORL-iști sau Reumatologie. Eu înțeleg că vaccinurile nu sunt suficient studiate pentru că ar trebui să ai timp mai mult pentru asta dar acest lucru a fost compensat cu impresionanta cercetare științifică mondială realizată în acest timp scurt. Dacă cercetătorii științifici ar fi fost alarmați celt puțin 20% din cei ce au lucrat la vaccinuri în cadrul democrațiilor renunțau la tot și trăgeau semnale de alarmă (nu vorbesc de Rusia sau China).

  • @Ioane, de la un comunist sadea ca tine n-am nicio așteptare. Păcat că nu s-a inventat mașinăria cu care poți călători în timp, că te-am fi rezolvat simplu. Dar mai ai o șansă: ejectează-te în China!

 16. Pariez că majoritatea celor de aici care sunt pro vaccinare copii, de fapt nu sunt părinți. Tipic pentru cititorii acestei fițuici electronice provinciale să-și etaleze ipocriziile prin subsolul de aici. Sunt tot cei care bălesc la clipurile istericului Mălin Bot ori ăia cu anticorupția în gură 24/7.
  Eu personal am decis să mă las vaccinat cu Pfizer, la fel a făcut și soția mea. Torul e ok deocamdată, dar așa-zisul stat român o să-mi vaccineze copiii poate nunai peste cadavrul meu.

 17. iar face clona, coana Bărbulea cea mustăcioasă, clăbuci maro pe la guriță :)))))

 18. Eu tot nu înțeleg de ce e un „fenomen îngrijorător” că așa a considerat cine? Cel care a scris articolul? E doctor specialist? Sau un propagandist?

  • așa și? ce dacă tu nu pricepi? :)))))

  • tu oricum nu intelegi nimic ca esti prea prost, nu iti bate capu prea tare, dar de bolovani poti sa ti-l bati pana ti se sparge…..ai face lumii un bine 🙂

  • Retardeluții waxxerrei leghebetiști ca mine, dan-dakopat verde, Eugenia, v, V, Nume și multe, multe alte „nick”uri de cretinoizi „pricep” tot. DACĂ-I DESENAT!

 19. tu oricum nu intelegi nimic ca esti prea prost, nu iti bate capu prea tare, dar de bolovani poti sa ti-l bati pana ti se sparge…..ai face lumii un bine 🙂

 20. Nici nu-i de mirare. Multi dintre „profesori” au ajuns pe posturi dupa ce au picat examenele de admitere. Nu inteleg de ce societatea dar si guvernul tot cauta senzationalul incercand sa promeveze vaccinarea prin tot felul de celebritati sau pseudovedete cand solutia este simpla :
  „DECÂT” medicul de familie este indreptatit sa te sfatuiasca sa te vaccinezi sau nu bazandu-se pe istoricul tau medical. Restul este apa de ploaie.
  PS. Totusi, daca Vulpita ar veni cu un mesaj provaccinare cred s-ar vaccina peste noapte vreo 5 milioane de smekeri… nu.

 21. Idiotzilor cu efecte pe termen lung… sunt 3ml de vaccin care stimuleaza o reactie imuna si dispare.

  De la 3ml nu va cresc 3 oua in 3 luni de zile, nu modifica adn-ul in 100kg de celule.

  Vreau si eu 3ml de o substanta diluata care are efecte peste 3 luni de zile.

 22. fenomen ingrijorator: de cand cu subventiile de la UE, a crescut numarul jurnalistilor care se pricep la vaccinare

  La fotbal si la politica se pricepeau deja.

  Bai postache, la ce temperatura se pastreaza ARNul in mod normal si la ce temperatura se pastraza vaccinul?

 23. Argumentele alea științifice spuneau mai acum 2 luni că anticorpii dezvoltați în urma vaccinării cu Pfizer țin minim 8 ani iar acum aceleași argumente științifice spun că țin doar 6 luni, interesant, nu???

  • Aia care masoara anticorpii sunt cei mai buni oameni de stiinta. Tu nu ai voie sa folosesti nicaieri un test de anticorpi, dar ei pot sa ii declare crescuti, sa ii declare scazuti, sau chiar ghebosi.

 24. Daca nu se vaccinează copiii, atunci să nu se vaccineze nici adulții care nu vor sa se vaccineze . Îmi săriți in cap că nu mă vaccinez ? O să mă vaccinez când se vor vaccina toți copiii :)))))

 25. Mizerie de articol de propaganda.
  “Fenomen ingrijorator”: medicii cu care suntem noi de acord o dau anonima ca ceilalti medici, cu care nu suntem de acord, sunt in eroare.

 26. Cum poți sa pui un asemenea titlu propagandist și penibil ? Care e îngrijorarea dacă statistic și veridic, copiii NU sunt afectați de acest virus ? In UK, unde încă mai e “apa calda”, vaccinarea pe segmentul 12-17 a fost discutata, dar decizia a fost ca beneficiile nu sunt suficiente pentru a depăși eventualele riscuri.
  Și acum intervine argumentul celor cu IQ sub nivelul marii: Domnule și ei transmit virusul. Cum poți sa arunci vina pe niște copii ca transmit virusul ? Ce studiu confirma ca segmentul 12-17 ani este un vector important de circulație virală ? Ce jurnalist deplorabil

 27. Ba știi ce ? Baga in tine toate dozele posibile. Și pe noi ăștia „prostii” lasati-ne sa murim din cauza virusului închipuit :))))))

  • Esti ca babele alea care au toate bolile si halesc 20 de pastile pe zi.
   Tie iti cresc 3 oua, ti se umfla ochii, vine si miocardeala…

   Sunt 2.2 miliarde de oameni vaccinati, daca era vaccinul ala asa mortal cum plangeti voi numaram mortii pe strazi.

 28. Ce inseamna argumente stiintifice la un ser numit fals vaccin, neomologat si care a ucis deja un mare numar de oameni si a mutilat un numar si mai mare de oameni? Nici macar producatorii nu stiu ce efecte secundare pot avea serurile lor ridicate la rangul de vaccin care nu protejeaza si nu impiedica transmiterea virusurilor. Se poate vorbi de argumente stiintifice in acest caz? Poate ca da, daca prin argumente stiintifice intelegem avertismentul dur dat de inventatorului tehnologiei ARN-m care a spus raspicat ca trebuie oprita urgent „vaccinarea” daca nu trebuie sa ne confruntam cu o tragedie mondiala de proportii! Mai trebuie ascultat si laureatul Premiului Nobel, virusologul si cercetatorul Jean Luc Montagner, care a cerut in mod expres oprirea vaccinarii care conduce la formarea unor noi tulpini deoasebit de agresive si mortale. Aceste voci doar reprezinta argumentele stiintifice, nu vocile jigodiilor anafabete dar foarte lacome care fac propaganda „vaccinarii”, cuibarite in jurul politicienilor corupti care fac averi uriase din uciderea populatiei prin intermediul acestor seruri ucigase pe care ei le numesc vaccinuri.

 29. In cazul propagandistilor mortii trebuie aplicata legea Talionului: daca moare un copil dupa vaccinare, atunci trebuie sa se intample acelasi lucru si cu unul din membrii familiei proagandistilor mortii. Poate asa vor deveni mai responsabili si mai putini lacomi. Bestiile astea in frunte cu guvernantii corupti si Big Pharma fac averi uriase pe seama nenorocirii a miliarde de oameni! Trebuie facuti si ei sa guste din ce ofera altora. Nu trebuiesc lasati fara replica dura, in special globalistii care au comandat genocidul. S-a demonstrat deja clar ca Fauci este vinovatul pentru pandemie, el a realizat la Wuhan cu fonduri federale americane virusul ucigas.

 30. Trebuie FORTATA vaccinarea. Daca un parinte refuza trebuie considerat abuz si scos din drepturile parintesti, e clar lunatic acel parinte, statul trebuie sa intervina!

  • Au murit destui copii cu parintii sectanti, ca nu ii lasa religia sa ii vaccineze, oameni din pesteri.
   Astia urla acum ca ei au drepturi si stiu exact ce face vaccinul, au 4 clase adunati toti.

  • Mare prost mai esti. Tu esti macar consitient ce nivel de trai au copiii abandonati in centrele de plasament? Sa intervina statul.. Auzi ce-i behaie neuronul. Nu o sa te vindeci niciodat de comunism, limbricule

  • @Andi
   Tu esti prost, sau te prefaci ca sa joci in jocul satanisitilor? Astea pentru Covid nu sunt vaccinuri ci arme biologice de ucidere lenta a populatiei. Vaccinurile sunt altceva, satanistii creeaza confuzie intre vaccinuri, care sunt benefice si te protejeaza si serurile lor genetice proiectate sa ucida lent, prin declansarea in timp a unor boli cronice grave. Uneori persoane care au o veriga mai slaba sunt ucise rapid, iar asta este semnalul de alarma. Un vaccin adevarat nu ucide!

 31. Tu ce citesti?

 32. >> însă nu se bazează pe argumente științifice
  Daca s-ar baza pe argumente stiintifice ar fi OK ? lol Greu e limba romanesc (sic!), logica si mai grea.

  In Germania Institutul Robert Koch, care nu e nici Gheorghita zis si Campanie de Succes, nici vreun pediatru format pe la un Spiru Haret, recomanda vaccinarea la copii doar in anumite cazuri. Unul dintre motive este ca lipsesc datele stiintifice solide.

  Vezi: https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/COVID-Impfen/gesamt.html

  • Vouă nu vi se pare că „ceva e putred in Danemarca”?
   Nu sunt nici anti vaccin nici pro vaccin, fiecare este liber să facă ce vrea atâta timp cât în comunitate păstrează distanta spațiului personal și își ține mască pe gură!
   Ceea ce pe mine mă intrigă este felul cum evoluează raportarea infectărilor.
   La începutul verii ne-am relaxat și numărul cazurilor au scăzut exagerat de mult că virusul vezi doamne nu iubește căldură, dar totuși în plină caniculă incep lucrurile să o ia razna din nou… Ceva in toată situația asta pur și simplu nu cred că miroase bine 🤣🤘

 33. Si daca copilul face o forma urata de COVID ( sper din tot sufletul sa NU!) si tu sti ca un vaccin – pe care l-ai avut la indemana dar l-ai refuzat, numai tu sti din ce considerente- putea sa il salveze…. cum te mai uiti in oglinda ???

  • Am avut covidu, copilu a stat cu mine acasa cat am stat in carantina, fara masca si clor si distantare si mancare la usa cum ar fi vrut astia de la televizor. Pur si simplu este imposibil intr-un apartament sa implementezi ce viseaza ei.
   N-a avut nimic, doar eu am avut simptome dintre toti. Deci sunt destul de sigur ca nu va pati nimic.

   Fiecare se gandeste pentru el si familie dupa cum crede ca e mai bine, cantareste risc-beneficiu, ia o decizie si traieste cu consecintele.

 34. Toti nebunii fara copii comenteaza si dau sfaturi, inclusiv arafat si klaus.

 35. Comisia Permanentă de Vaccinare (STIKO) din Germania nu recomanda vaccinarea tinerilor TOCMAI pt că nu există date științifice. „Teama de necunoscut ” pe care o identifică șeful (anonim) de spital din București e normala. Cum supui un tânăr la riscul efectelor secundare fără să ai date? Tinerii sunt cobai?! Articolul e propagandă abjectă, care e adevăratul „fenomen îngrijorător”

 36. Este diletatntul colonel Valeriu Gheorghiță, un expert mai mare decat Jean Luc Motagner sau decat inventatorul tehnologiei Dr. Rober Malone? Robert Malone este inventatorul tehnologiei ARN mesager și al altor metode medicale revoluționare bazate pe ADN și ARN, în anii 1980, când a lucrat la Salk Institute. Atât vaccinul anti-COVID de la Pfizer cât și cel de la Moderna se bazează pe tehnologia ARN mesager.”
  Citez din declaratiile Dr. Malone:
  -„Dr. Robert Malone avertizează că vaccinurile anti-COVID fac virusul mai periculos, iar „amplificarea dependenței de anticorpi” la persoanele vaccinate este „cel mai cumplit coșmar al vaccinologilor”.
  -„Ce este amplificarea dependenței de anticorpi? Pe scurt, înseamnă că vaccinul face virusul mai infecțios decât în absența vaccinării, face ca virusul să se înmulțească la niveluri mai înalte decât în lipsa infecției.”
  Si din declaratiile Prof. Luc Montagnier, profesorul care a descoperit virusul HIV, laureat al NOBELULUI pentru Medicină:
  -ACCEPTAREA VACCINULUI este o GREȘEALĂ. Riscăm să avem efecte absolut imprevizibile. Oamenii nu pot fi cobai. De ce ar trebui să vaccinăm întreaga populație?
  -Există tratamente și terapii care pot funcționa și sunt ieftine, cum ar fi azitromicina, hidroxiclorochina și altele care provin din elemente naturale, care au avut efecte pozitive, așa cum s-a întâmplat cu malaria, și care pot avea efecte și cu această infecție.
  In concluzie, terapiile bune care se adreseaza strict celor bolnavi care dupa vindecare capata imunitate pe viata sunt calea de urmat, nu transformarea in cobai pentru Big Pharma a intregii populatii de oameni sanatosi.
  Colonelul Gheorghita ca militar stie doar sa ucida, ca medic este o nulitate, toate astea se vad din deciziile sale. Nu stie el, Gheorghita, mai multe decat multe mari somitati ale cercetarii medicale sau medicinii, dar care din motive de genocid in plina desfasurare sunt acum cenzurati.