G4Media.ro

Federaţia spaniolă de fotbal va deschide acțiuni în instanță, calificând drept „minciuni”…

Sursa foto: Facebook / Real Federación Española de Fútbol

Federaţia spaniolă de fotbal va deschide acțiuni în instanță, calificând drept „minciuni” acuzaţiile acare i se aduc preşedintelui Luis Rubiales

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a calificat drept „minciuni” acuzaţiile aduse preşedintelui său Luis Rubiales după ce acesta a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso în timpul ceremoniei de premiere după finala Cupei Mondiale, federaţia anunţând acţiuni în justiţie pentru a-şi apăra conducătorul, relatează AFP potriv Agerpres.

„RFEF şi preşedintele (Luis Rubiales) vor dovedi fiecare minciună publicată de oricine în numele jucătoarei sau, dacă este cazul, de către jucătoare însăşi”, a indicat organizaţia într-un comunicat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce Jenni Hermoso a afirmat că a fost „victima unei agresiuni”.

Federaţia a indicat că urmează să „iniţieze proceduri judiciare” pentru a apăra versiunea preşedintelui său, care a refuzat să demisioneze vineri şi care consideră că acest gest a fost „consimţit”.

Jenni Hermoso a declarat vineri seară că s-a simţit „vulnerabilă şi victima unei agresiuni” când a fost sărutată de Luis Rubiales în timpul ceremoniei de premiere, după ce a susţinut că acest sărut „nu a fost consimţit”.

RFEF îşi însoţeşte comunicatul cu patru fotografii pentru a arăta că, potrivit ei, „picioarele preşedintelui sunt ridicate în mod evident de la sol prin acţiunea jucătoarei” care precedă sărutul.

De asemenea, RFEF le-a răspuns celor 23 de jucătoare ale naţionalei, care au anunţat vineri că refuză să joace la prima reprezentativă sub actuala conducere a federaţiei.

În comunicatul său, RFEF aminteşte că „participarea la naţională este o obligaţie pentru toate persoanele (membre ale federaţiei) dacă sunt convocate de ea”.

În ciuda tuturor aşteptărilor şi a presiunilor, preşedintele federaţiei spaniole a refuzat să demisioneze vineri în faţa adunării generale extraordinare a RFEF, reunită lângă Madrid.

În funcţie din 2018, fostul fundaş a contraatacat, spunând că sărutul a fost „reciproc” şi „consimţit” şi că a primit permisiunea să o facă, el acuzând totodată „falsul feminism”.

Această afacere, deja supranumită „#MeToo al fotbalului spaniol”, a stârnit o avalanşă de critici împotriva lui Luis Rubiales în lumea sportivă şi politică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Extraordinar, un moment fugitiv de exuberanta deplina dupa castigarea unei finale mondiale se transforma intr-o mocirla pestilentiala „pentru ca hashtag” si „pentru ca feminism”. I-a bagat limba-n gura? Mana in sutien? Piciorul intre picioare? A apucat-o de pe cine stie unde? Nu pe toata linia, dar hai sa masuram la cati centrimetri de buze si cate fractiuni de secunda poate avea o manifestare de bucurie care n-are nimic a face nici cu sexul, nici cu abuzul (de pozitie, sexual sau de orice alta natura), ca nu cumva toate crizatele (ca sa nu spun altfel) sa rateze vreo sansa sa-si urle in gura mare indignarea pe post de defulare a unor frustrari fara nicio tangenta cu momentul respectiv. Gretos, sa te tot uite neica la fotbal feminin, nu?