G4Media.ro

Federaţia Sanitas ameninţă cu proteste şi cere creşterea cu 15% a veniturilor…

sursa foto: Facebook

Federaţia Sanitas ameninţă cu proteste şi cere creşterea cu 15% a veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială

Faderația Sanitas cere creşterea cu 15% a veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială şi negocieri cu Guvernul pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, ameninţând cu Declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector, transmite News.ro

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS întrunit în sesiune extraordinară marţi, 17 ianuarie, a analizat nivelul de nemulţumire al salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială şi problemele cu care se confruntă cele două sisteme la începutul acestui an şi a hotărât ”declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor”.

Acţiunile de protest vor fi organizate şi desfăşurate gradual, în baza şi conform noii legi a dialogului social, până la soluţionarea revendicărilor noastre şi la îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei membrilor noştri de sindicat.

Revendicările Federaţiei SANITAS din România sunt: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistență socială cu un procent de minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei şi declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Urmeaza alte cresteri de salarii ca suntem in campanie electorala si bineinteles inflatie fara numar.
  Suntem tigrii Europei!

 2. Daca unii medici câștigă 15000 de lei le creștem salariile cu 15%? Daca unul câștigă 20.000 va câștiga 23.000 după?

  Pe ce criterii de performanță. Se iau în considerare feedback-urile și plângerile pacienților?

  Pe ce criterii se fabrică banii și inflația pentru restul oamenilor?

  • As zice ca medicii trebuie exclusi din discutie. E vorba de asistenti, de infirmieri etc

  • In spitalul unde lucrez am vazut -o pe asistenra sefa care,impreuna cu infirmierele,completau de zor chestionarele pentru feedback urile pacientilor pe doi ani in urma(venea acreditarea spitalului)

 3. Cresterea salariilor in sanatate?Asistentii medicali cu 12 clase ajung la 6000 de lei net (10 000brut)
  Angajatii de la asistenta sociala vor mariri de salarii? M@RS ACASA! Haideti in privat sa munciti ca ceilalti 2 milioane de romani cu salarii sub 3000 brut

  • Asistenții medicali nu au 12 clase! Au liceu plus postliceal de 3 ani sau studii universitare de 4 ani. Nu mai vorbiți aiurea dacă nu cunoașteți. În sistemul privat lucrează foarte mulți asistenți medicali încadrați cu salarii mizere. La stat este deficit de personal și un asistent medical merita 6000 lei pentru degradarea fizica, psihica, batjocura la care sunt supuși de unuii ca d-voastră. Dacă munciți la privat nu e nimeni de vina. E alegerea d-voastră. Salariul este mic dar nopțile, sărbătorile le stați acasă, asistenții medicali, nu. În curând, în spitale o sa va pună medicii tratamentul în brate și acasă, sa vedem cum o sa descurcați. Romanii se mănâncă între ei ca și câinii. A…. fratele meu nu și-a permis sa plătească asistenta pentru tratament la domiciliu în Anglia. O sa vina vremea când o sa căutați pe cei cu,, 12 clase,, sa va pună o perfuzie sau o sa va puneți singur ca doar oricine poate. Rușine.

 4. Da sigur si spaga, salarii de 3000 de euro si salarii de minim 1000 de euro la rezidenti. Vorba lui Vadim: da o m..e nu vreti voi? Cand o sa oferiti servicii de nota 10 si o sa comportati cu pacienii cum e normal, atunci sa cereti.

 5. Fiecare miscare de protest a bugetarilor ( prin care solicita mariri de salarii ) reprezinta pentru mine un motiv sa le detest atitudinea si sa fac tot ce imi sta in putinta sa dau cit mai putini bani la bugetele publice .

  • Esti penibil, este dreptul fiecarui angajat sau grup de angajati sa ceara ce considera ei pentru munca lor.

   Munca lor, dreptul lor, treaba lor!

  • Evaziunea fiscala se pedepseste penal. Poti incerca in elvetia sau belize, aia nu te dau in gat guwernului:)))))

 6. Păi nu v-a mărit Olguța, în urmă cu câțiva ani, salariile la nivelul anului 2024? Ce mai vreți?

 7. Asistenții medicali nu au 12 clase! Au liceu plus postliceal de 3 ani sau studii universitare de 4 ani. Nu mai vorbiți aiurea dacă nu cunoașteți. În sistemul privat lucrează foarte mulți asistenți medicali încadrați cu salarii mizere. La stat este deficit de personal și un asistent medical merita 6000 lei pentru degradarea fizica, psihica, batjocura la care sunt supuși de unuii ca d-voastră. Dacă munciți la privat nu e nimeni de vina. E alegerea d-voastră. Salariul este mic dar nopțile, sărbătorile le stați acasă, asistenții medicali, nu. În curând, în spitale o sa va pună medicii tratamentul în brate și acasă, sa vedem cum o sa descurcați. Romanii se mănâncă între ei ca și câinii. A…. fratele meu nu și-a permis sa plătească asistenta pentru tratament la domiciliu în Anglia. O sa vina vremea când o sa căutați pe cei cu,, 12 clase,, sa va pună o perfuzie sau o sa va puneți singur ca doar oricine poate. Rușine.

 8. Nu cred ca deranjează pe cineva ca va cereți drepturile ci faptul ca majoritatea dintre voi luati șpagă, ca aveti un comportament care nu se potriveste deloc cu meseria voastra( majoritatea) ca imediat dupa ce primiti ceva va apare zâmbetulși compasiunea, ca va clăditi propria fericire pe suferință oamenilor. Poate ca ar trebui să existe o lege care să va interzică cu desăvârșire sa mai luati bani de la oamenii suferinzi și sa primiti recompensa poate doar ceva simbolic. Ce ziceți? Majoritatea!