G4Media.ro

Federaţia Română de Rugby, mesaj de susținere pentru georgieni după ce selecţionerului…

Federaţia Română de Rugby, mesaj de susținere pentru georgieni după ce selecţionerului echipei naţionale i s-a agravat starea în spital/ Levan Maisaşvili este internat cu COVID-19 și ventilat mecanic

Federaţia Română de Rugby este alături de Federaţia Georgiană de Rugby care se confruntă cu situaţia medicală critică în care se află selecţionerul echipei naţionale, internat de o lună într-un spital din Johannesburg (Africa de Sud) din cauza Covid-19, se arată într-o postare pe site-ul FRR.

Conform sursei, diagnosticat pozitiv cu coronavirus în timpul turneului pe care ”Lelos” l-a făcut în Africa de Sud, acesta a suferit complicaţii la nivelul plămânilor fiind ventilat mecanic.

”Toată lumea cunoaşte marea rivalitate sportivă dintre naţiunile noastre, dar puţini văd dincolo de aceasta valorile pe care ea există: prietenia, respectul şi o mare stimă, valori care leagă cele două ţări. Am primit cu tristeţe vestea despre starea de sănătate şi situaţia medicală în care se află antrenorul echipei naţionale, Levan Maisaşvili. Dorim să îi transmitem atât lui, cât şi familiei sale, gândurile noastre bune. Georgienii sunt foarte bine cunoscuţi prin puterea lor de luptă şi suntem convinşi că şi Levan va avea puterea să depăşească acest moment critic. Ne dorim să se revină cât mai repede în Georgia şi să ne întâlnim, ca până acum, pe teren, la meci, ca să onorăm încă o dată acest frumos sport”, se arată în mesajul de susţinere trimis de Alin Petrache, preşedintele FRR.

Naţionala Georgiei, locul 12 în ierarhia internaţională, s-a deplasat la final de iunie în Africa de Sud pentru a susţine două meciuri test în compania Springboks, campioana mondială en-titre. Prima partidă programată pe 2 iulie s-a terminat cu victoria sud-africanilor, 40-9, cea de-a doua fiind anulată din cauza numeroaselor cazuri de jucători testaţi pozitiv la COVID-19 din rândul ambelor echipe.

Printre cei testaţi pozitiv s-a aflat şi antrenorul principal al Lelos, Levan Maisaşvili. Internat de o lună într-un spital din Johannesburg, starea acestuia s-a înrăutăţit de a o zi la alta, fiind nevoie să fie ventilat mecanic.

”Din păcate starea lui este în continuare critică, dar nu ne pierdem speranţa că îşi va reveni. Optimismul nostru este dat de tehnologiile de ultimă generaţie care se folosesc pentru ameliorarea stării lui şi de faptul că beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale, în plus să nu uităm puterea lui extraordinară de luptă”, a declarat Ioseb Tkemaladze, preşedintele Federaţiei Georgiene de rugby.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: FRR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Un gest frumos din partea federatiei noastre. Respect!

  2. Dintr-un milion de militari SUA, au murit, in 20 de luni de covrig, 26 de oameni. Probabil nu au la popota nici ceafa de porc, nici kentane, nici uischeane PeNaLe.