G4Media.ro

Federația Părinților, după reducerea numărului de ore: Va fi dezastru la Evaluarea…

Federația Părinților, după reducerea numărului de ore: Va fi dezastru la Evaluarea Națională și Bacalaureat, dacă nu se modifică și programa școlară și dacă nu se implementează obligatoriu Școala după școală

Reducerea cu 5 a numărului de ore pentru elevii de gimnaziu și liceu, “fără corelarea cu programele școlare și fără un program obligatoriu Școala dupa școală, va duce la un procent mult mai mic de reușite la Evaluarea Națională și Bacalaureat”. Avertismentul vine de la președintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, care a declarat pentru Edupedu.ro că “e în regulă modificarea” cu revenirea la numărul de ore prevăzut în legea educației încă din 2011.

Însă dacă Ministerul “nu modifică programa, va fi dezastru: lecțiile se vor face pe repede-nainte mai mult decât înainte”, a precizat acesta.

“Reducerea numărului de ore, fără corelarea cu programele școlare și fără un program obligatoriu Școala dupa școală, va duce la un procent mult mai mic de reușite la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Curriculumul trebuie modificat și adaptat numărului de ore, pentru că vor disparea 5 sau 6 ore la gimnaziu”, a declarat Iulian Cristache, pentru Edupedu.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Este foarte corect punctul de vedere exprimat de Federația Părinților! Poate urmatorul ministru il va lua in considerare, daca politrucii si gangavii din ultimii 3 ani n-au facut-o.

 2. Federatia parintilor, alta facatura care nu reprezinta pe nimeni, gen Asociatia elevilor sau Asociatia proprietarilor, chiriasilor etc, una din multele facaturi create pentru manevre, nimeni nu stie cum a aparut, cine a creat-o cum se aleg „vorbaretii” si alte asemenea.

 3. Asociatia Părinților care nu au grija de copii lor.
  Copii nu vor sa învețe doar telefon, retele socializare si copy&paste.
  Iar Federatia Părinților defavorizați pentru ca trebuie sa aiba grija de copii lor si atunci mare vaicareala!
  Mai citiți din Eminescu ca sa va dau mura in gura.
  Măcar Epigonii.

 4. Perfect! Clientela pentru Partid!

 5. Program Școală după școală obligatoriu!? Dar merg la lucru copiii, sa stea 8 ore la școală? Sau domnul consideră că e mai bine să își facă temele copiii la comun?
  Afterschool este bun pentru părinții care nu au de ales dar trebuie sa fie opțional. Cei care au o bunica sau alte opțiuni să își țină copiii acasă nu trebuie sa fie obligați să îi țină peste program la școală!
  Cu programa pe repede înainte sunt de acord! Sunt unele învățătoare care nu țin cont de vârsta copiilor și au un ritm neadecvat , ar trebui cumva obligate să nu facă mai mult la clasa decât prevede lecția propriu zisa.

 6. Multe lucruri s-ar regla in sistemul de invatamant daca ar lasa sa se faca scoli private la toate nivelele. Sa inceteze odata invatamantul obligatoriu si gratuit, sa dea burse elevilor nevoiasi care vor intr-adevar sa invete si sa lase oamenii sa aleaga scoala copiilor lor.
  Atunci ar fi concurenta reala intre scoli si nu ar mai pleca profesori buni pentru ca nu au loc de pile si relatii. Nu vor mai putea directorii sa isi bata joc cum vor de personalul didactic, pentru ca vor avea nevoie de profesori buni ca sa le vina elevii.

 7. or sa iasa niste dobitoci de pe bancile scolilor, si asa 80% nu au nimic in cap

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.