G4Media.ro

Federația părinților cere Ministerului Sănătății să ofere date epidemiologice referitoare la copii,…

Federația părinților cere Ministerului Sănătății să ofere date epidemiologice referitoare la copii, înaintea începerii anului școlar / Declarația pe propria răspundere “nu este conformă cu competențele medicale ale părinților”

Federația Națională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) solicită Ministerului Sănătății să ofere, în contextul măsurilor sanitare propuse pentru reînceperea școlii, datele epidemiologice referitoare existente cu privire la copii și studiile de specialitate avute în vedere. “Considerăm că astfel de situaţii/studii pot ajuta familiile pentru a lua o decizie ȋn privinţa participării fizice a copiilor la şcoală (…)”, arată organizația în mesajul către minister.

FNAP-IP mai solicită motivul pentru care Ministerul “refuză ca familia elevilor că poată opta ȋntre ȋnvăţămantul on-line şi cel clasic, așa cum reiese din draftul ordinului”. Și atrage atenția că “declaraţia pe proprie răspundere care implică atragere răspunderii penale nu este conformă cu competenţele medicale ale părinţilor”.

“Ȋnţelegem necesitatea unui triaj observaţional făcut la nivelul familiei, dar decizia finală ar trebui să aparţină asistenţilor medicali şcolari care ar trebui să existe la nivelul fiecărei unităţi de ȋnvăţământ”, afirmă FNAP-IP.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Așa e când psihopații conduc lumea, declarații, hârțoage etc. Era mai simplu să faca respectată regula care există deja: copilul e bolnav, indiferent ce simptome are, stă acasă.
  Mai țineți minte părinții care-și duc copiii la grădiniță cu medicamentele după ei, să le administreze femeia de serviciu? Obiceiul ăsta trebuie să dispară, pentru totdeauna. Atât.

 2. Propunerea mea pentru scoala online:

  Fiecare profesor trebuie sa transmita online din scoala, obligatoriu, ca la vecini, de ex.
  Sa fie verificati daca isi fac treaba, sau nu. Orele online sa fie inregistrate, apoi, ulterior analizate, daca e caz de suspiciune de frauda, etc.

  Copiii, obligatoriu, dimineata la ora 8.30-9.00 in fata calculatorului, logati.
  Se verifica (!!!) din 5 in 5 minute daca asculta profesorul, participa efectiv la curs, sau, in timpul orelor online se joaca, chatuiesc cu altii etc.
  Convocati saptamanal macar o zi la scoala pentru verificare cunostinte, teze, note, aprofundare cunostinte etc.

  Tabletele cumparate si distribuite, dupa terminarea pandemiei se restituie scolii/primariei etc. in conditii bune, nu sparte, zgariate, pierdute, vandute pe rachiu etc.
  Tabletele se predau parintilor pe semnatura, cu angajamentul sa le restituie intacte sau sa plateasca contravaloarea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.