G4Media.ro

Federația Elevilor din România condamnă adoptarea OUG care privează elevii de transport…

Federația Elevilor din România condamnă adoptarea OUG care privează elevii de transport redus și decontarea navetei: Guvernul Dăncilă satisface baronii locali

Federația Elevilor din România condamnă adoptarea proiectului de Ordonanță de Urgență de către Guvernul Dăncilă care privează elevii “de dreptul lor la transport redus și decontarea navetei în favoarea satisfacerii baronilor locali și a transportatorilor”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Astăzi, 25 iunie a.c., Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care a eliminat transportul în trafic județean din sfera serviciilor publice, făcând să dispară obligațiile (de serviciu public) transportatorilor de a acorda reduceri elevilor și de a acorda abonamente cu tarife preferențiale pentru elevi, în vederea decontării navetei”, spun tinerii.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ce sa va fac, fratilor, e PSD la putere, astia stiu numai sa va fure.

  Daca vreti altceva, mergeti la vot.

  • e o mare manipulare

   dovada ?

   cititi mai jos

   de fapt se infiinteaza niste servicii de transport local la nivelul UAT-urilor / ADI (asociatii de dezvoltare intercomunitara), iar costurile sunt acoperite de catre autoritatile locale, nu de cele judetene (nu se bateau toti pt descentralizare si marirea autonomiei locale)

   Articolul I

   1. În tot cuprinsul legii expresia „local și județean” se înlocuiește cu termenul”local”.

   —-

   34. La articolul 42, alineatele (2) –(4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

   „(2) Acoperirea influenţelor financiare rezultate din

   reduceri de tarif la legitimaţiile de călătorie individuale pentru serviciul public de transport local de persoane,

   aprobate pentru anumite categorii de persoane de consiliile locale, sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz,

   sau acoperirea diferenţelor dintre costurile înregistrate de operatorul de transport rutier sau transportatorul autorizat pentru efectuarea serviciului şi sumele efectiv încasate ca urmare a vânzării legitimaţiilor de călătorie individuale

   se asigură din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor după caz, până la nivelul tarifelor de vânzare către populaţie a legitimaţiilor de călătorie individuale.

     (3) Condiţiile concrete în care va fi acoperit costul călătoriilor potrivit prevederilor alin. (1) şi (2) sau costurile înregistrate pentru efectuarea serviciului public de transport local pe traseele nerentabile se vor stabili prin hotărârea de dare în administrare sau prin contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi în condiţiile reglementate de Regulamentul (CE) nr. 1.370/2007 şi de Regulamentul (UE) nr. 360/2012 privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene în cazul ajutoarelor de minimis acordate întreprinderilor care prestează servicii de interes economic general.
    (4) Compensaţia pentru facilităţile prevăzute la art. 19^1 se acordă operatorului de transport public din bugetul local în condiţiile legii.

   8.La articolul 1, alineatul (6), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
   „a) înfiinţarea de compartimente sau servicii de specialitate pentru serviciul public de transport local, cu sau fără personalitate juridică, după caz, denumite în continuare autorităţi locale de transport.”
   9. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
   „Art. 3 – Serviciile publice de transport local fac parte din sfera serviciilor comunitare de utilitate publică şi cuprind totalitatea acţiunilor şi activităţilor de utilitate publică şi de interes economic şi social general desfăşurate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale sau al asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităţilor administraţiei publice locale, în scopul asigurării serviciilor publice de transport local.”

   http://www.mdrap.ro/userfiles/proiect%20OUG%20TPL.doc

 2. A intarcat balaia premianta. Acum o sa stie poporul sa pretuiasca banul si cat costa mooya psd. Incepe sa-i usture la putze.

 3. sa fie clar GUVERNUL DANCILA e GUVERNUL HOTIEI NATIONALE si satisface hotii si complicii lor, adica GUNOAIELE din psda+alde+udmr, grupari infractionale orgnizate pt distrugerea RO (cu ordin de la Moscova, via Budapesta)

 4. Exemplu de manual de manipulare, analfabetism funcțional și spălare pe creier ! Dacă faceți judecăți de valoare asupra unei reglementări, minima deontologie vă impune să prezentați care este conținutul acelei reglementări.

 5. Ramane cum am stabilit:
  MUIE PSD!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.