G4Media.ro

Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor de la…

sursa foto: captura video

Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor de la EURO 2024 care transmitea un mesaj de extremă dreapta

Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat în mod deschis, sâmbătă, de un mesaj de extremă dreapta afişat de fanii austrieci în timpul meciului de vineri, de la Euro 2024, împotriva Poloniei, relatează La Libre, citată de News.ro.

Cu puţin timp înainte de finalul meciului câştigat de Austria cu 3-1, a fost afişat un banner pe care scria ” Apăraţi Europa”, sloganul unei campanii a unei mişcări anti-migranţi.

„ÖFB este foarte surprinsă că un astfel de banner a putut fi introdus pe stadion în ciuda controalelor stricte. Echipa naţională şi federaţia se pronunţă în mod clar pentru toleranţă, diversitate şi integrare în toate domeniile societăţii noastre”, a precizat federaţia într-un comunicat.

Potrivit ÖFB, reprezentanţii grupurilor oficiale de suporteri au intervenit imediat, iar federaţia încearcă acum să îi identifice pe cei responsabili. „Mesajele de ură precum acesta nu îşi au locul printre suporterii echipei naţionale”, a adăugat federaţia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Deci, unde-i rasismul, ura sau extremismul in „Aparati EUropa!”? Nu asta facem oare in Ucraina? Si daca este bine sa aparam granitele Europei in Este, de ce nu ar fi bine sa le aparam si in Sud (sau Vest, sau Nord)?
    Doamne, cat de mult rau a putut face EUropei corectitudinea politica si extremismul woke!

    • E un slogan al unei mișcări care militează pentru mizerii fasciste. Și naziștii își ziceau socialiști și naționaliști.

  2. nu mai bine interzicem cuvinte decat sa facem educatie? de atata corectitudine politica o sa vorbim prin semne. dar numai in padure, poate acolo nu au ajuns inca „supraveghetorii” care ne protejeaza de extremism.

  3. ÖFB să se țină tare pe poziție.

  4. Urmasii lui Hitler nu se dezmint.