G4Media.ro

Fată de 13 ani, ajunsă la Psihiatrie din cauza alcoolului, în Botoșani…

Fată de 13 ani, ajunsă la Psihiatrie din cauza alcoolului, în Botoșani / ”A crescut numărul adolescenţilor internați cu consum de alcool, combinat cu consum de substanţe psihoactive”

O fată, în vârstă de doar 13 ani, din municipiul Botoșani, a ajuns la Psihiatrie pentru a fi evaluată de un specialist, după ce a fost transportată de o ambulanţă la Secţia de Pediatrie într-o avansată stare de ebrietate. Copila ar fi consumat alcool peste măsură la Zilele Oraşului, relatează Monitorul de Botoșani.

A fost transportată la Centrul de Primire a Urgențelor din cadrul Secției de Pediatrie, unde a fost diagnosticată cu intoxicaţie alcoolică acută şi tulburări de comportament, ulterior priind tratament de specialitate şi fiind supravegheată până a fost stabilizată. „Ulterior, minora a fost direcţionată către secția de neuropsihiatrie infantilă pentru un consult de specialitate”, a spus un medic din cadrul Secţiei de Pediatrie.

Potrivit medicilor, săptămânal ajung la spital, în medie, 2-3 tineri din cauza consumului de băuturi alcoolice

Medicul primar de psihiatrie pediatrică Laura Jijie, coordonator în cadrul Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean, susţine că cei mai mulţi dintre copiii consumatori de alcool sau droguri provin din familii dezorganizate.

„În ultima perioadă a crescut numărul adolescenţilor cu consum de alcool, combinat cu consum de substanţe psihoactive. Din păcate, frecvenţa cu care sunt internaţi a crescut. Lipseşte suportul familial, provin din familii dezechilibrate, disfuncţionale, cu absenţa supravegherii şi autorităţii parentale, şi aceşti adolescenţi, ei vulnerabili fiind, vor găsi soluţia la problemele şi dificultăţile cu care se confruntă prin consum de alcool combinat cu consum de droguri”, a afirmat medicul Laura Jijie.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Așa părinți, așa copii. Au avut de unde lua exemplu. Unii fac copii doar ca să își bată joc de ei, să mărească numărul asistaților social și al pușcăriașilor.

  2. Familii PSD/PNL, copiii fac ce vor, ca și părinții.

  3. Asta i România FSN ului!!