G4Media.ro

Farul Constanța e noua campioană a României la fotbal. Echipa lui Hagi…

Foto: Farul Constanța / Facebook

Farul Constanța e noua campioană a României la fotbal. Echipa lui Hagi a întors dramatic scorul în meciul de titlu cu FCSB

Echipa Farul Constanța, deținută și antrenată de Gheorghe Hagi, a câștigat matematic titlul de campioană a Ligii 1 de fotbal după victoria înregistrată duminică seară în fața FCSB. Scorul final a fost 3-2 pentru Farul, care a revenit după ce fusese condusă cu 2-0 de echipa din București.

Golurile au fost înscrise de Mateus Criciuma (min. 43), Tudor Băluță (min. 59) și Luis Munteanu (min. 86) pentru Farul, respectiv Adrian Șut (min. 9) și Andrea Compango (min. 17) pentru FCSB.

Cu o etapă înainte de finalul campionatului, Farul a strâns 50 de puncte, iar FCSB 46, ceea ce înseamnă că echipa lui Hagi nu mai poate fi detronată.

Este al doilea titlu câștigat de Hagi ca antrenor al echipei constănțene, după cel din 2017, când formația sa se numea Viitorul.

Ca urmare a câștigării titlului, Farul Constanța va merge în preliminariile Champions League.

Farul a reușit să se impună în competiția internă în ciuda faptului că, la fel ca FCSB, are o finanțare minimă din bani publici. Restul echipelor din prima divizie fotbalistică primesc sub diferite forme fonduri de la autoritățile locale sau centrale. Mai mult, Farul și FCSB sunt singurele cluburi sănătoase din punct de vedere financiar, după cum a arătat o analiză a GSP.

Hagi a construit în acest sezon o echipă în care se găsesc jucători cu mare experiență, precum Denis Alibec, Dragoș Nedelcu sau Tudor Băluță, dar și tineri cu mare potențial de creștere – Adrian Mazilu, Andrei Borza sau Dina Grameni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. O campioană pe măsura valorii fotbalului din RO.Maxim 2 tururi europene !

  • Decât să fi luat titlul oricare altul, mai bine Hagi!

  • Măcar Hagi a făcut ceva pt fotbalul constănțean!
   Pentru asta merita respectul tuturor !
   Becali și verii acestuia sunt groparii fotbalului românesc . Sursa averilor lor au într-un fel sau altul legătură cu „negustoria perfidă ” a jucătorilor , antrenorilor și nu în ultimul rând a arbitrilor !
   Așa că ,preconizata ta prezicere de a nu trece de turul doi , nu îl incriminează pe HAGI , ci pe profitori !