G4Media.ro

Fanii Barcelonei care au contestat la o instanță europeană transferul lui Messi…

sursa foto: PSG - Paris Saint-Germain

Fanii Barcelonei care au contestat la o instanță europeană transferul lui Messi la PSG au pierdut procesul / Ei au susținut că PSG a încălcat regulile fair-play-ului financiar

O instanță a Uniunii Europene a respins miercuri recursul unei asociaţii de suporteri francezi ai clubului FC Barcelona, care a contestat transferul fotbalistului Lionel Messi la PSG în anul 2021. Ei nu au fost de acord cu mutarea argentinianului în numele unui presupus ajutor de stat ilegal în beneficiul clubului francez, informează AFP.

Tribunalul UE, cu sediul în Luxemburg, a susţinut decizia Comisiei Europene, din septembrie 2021, de a nu deschide o anchetă după ce a fost sesizată de reclamanţi.

Recursul împotriva acestei decizii a fost respins deoarece „reclamanţii nu au demonstrat modul în care presupusul ajutor de stat acordat lui PSG risca să aibă un impact concret asupra situaţiei lor”, a explicat Tribunalul într-un comunicat.

Nici asociaţia „Penya Barca Lyon”, nici suporterul anonim prezentat cu iniţialele „WA”, care au contestat împreună transferul, nu au vreo legătură cu conducerea Barcei, a menţionat Tribunalul.

„Răspunderea lor financiară nu este angajată”, iar cererea lor prezenta „un caracter pur general”, care a justificat refuzul Comisiei de a o lua în considerare, a adăugat acesta.

Starul argentinian s-a transferat în august 2021, de la FC Barcelona la clubul parizian, deţinut de un fond de investiţii din Qatar, pe fondul unei aplicări considerate „eterogenă” a regulilor fair-play-ului financiar (FPF), impus de UEFA.

Reclamanţii au considerat că PSG a putut efectua această achiziţie doar datorită faptului că Direcţia Naţională de Control şi Gestiune, „jandarmul financiar” al fotbalului francez, nu a sancţionat încălcarea FPF de către PSG, pe care au echivalat-o cu un „ajutor de stat”.

Faptul că, potrivit lor, reglementarea Ligii spaniole este mai severă ar presupune aşadar „o denaturare a concurenţei de care a beneficiat PSG”, au susţinut ei în cadrul audierii care a avut loc în octombrie la Luxemburg.

Reprezentantul serviciului juridic al Comisiei Europene a respins aceste argumente.

„FC Barcelona în sine nu a depus o plângere (…) Disparităţile reclamate de reclamanţi nu intră sub incidenţa ajutorului de stat”, a susţinut el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „care au constat” 😀