G4Media.ro

Familie formată din cinci persoane, la spital cu trichineloză după ce au…

Familie formată din cinci persoane, la spital cu trichineloză după ce au consumat carne de porc din gospodărie / Carnea a fost confiscată și incinerată / De ce proprietarul n-a primit despăgubiri

O familie formată din cinci persoane, din care trei copii şi doi adulţi, a fost internată la spital după ce au consumat carne de porc din propria gospodărie, informează, vineri, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, transmite Agerpres.

„În această săptămână, o familie formată din 5 membri, 2 adulţi şi 3 copii, din localitatea Gherţa Mică s-a îmbolnăvit de trichineloză, necesitând instituirea tratamentului medicamentos de specialitate, datorită faptului că au ignorat să solicite un examen de specialitate a cărnii obţinute în urma sacrificării unei suine crescute în gospodăria proprie, unui medic veterinar abilitat. În urma anchetei efectuate de inspectori din cadrul D.S.V.S.A. şi D.S.P. Satu Mare şi a recoltării de probe de carne din carnea rămasă în congelator, s-a confirmat diagnosticul de Trichineloză”, precizează sursa citată.

Carnea a fost ridicată de autorităţi şi incinerată.

„Toată carnea depistată a fost supusă măsurilor de sechestru/reţinere oficială şi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Proprietarului animalului nu i sa acordat nicio despăgubire, datorită faptului că suina nu era identificată prin crotaliere şi nu era înscrisă în Baza Naţională de Date”, a mai precizat DSVSA. AGERPRES /(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Karina Olteanu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...