G4Media.ro

Facebook testează un newsfeed cu mai puţină politică în peste 80 de…

sursa foto: Pexels

Facebook testează un newsfeed cu mai puţină politică în peste 80 de ţări

Compania Facebook merge mai departe cu planurile pentru reducerea volumului de postări despre politică din cadrul reţelei sale sociale, extinzând un test început în prima parte a anului, transmite News.ro.

În luna ianuarie, după atacul derulat de susţinătorii lui Donald Trump asupra Capitolului, Mark Zuckerberg anunţa că Facebook va afişa mai puţină politică utilizatorilor săi, într-o subtilă recunoaştere a rolului pe care platforma l-a avut în comunicarea şi organizarea atacatorilor.

Câteva luni mai târziu, nivelul de politică de pe Facebook scădea pentru un număr limitat de utilizatori din Statele Unite, Suedia, Spania, Irlanda, Canada, Brazilia, Costa Rica şi Indonezia, ca urmare a unei prime faze de test.

Acum, Facebook anunţă că extinde acest test şi că alte 75 de ţări vor începe să vadă un nivel mai redus de politică în newsfeed.

Oficialii companiei nu spun care sunt cele 75 de ţări, ci doar că un mic procent dintre utilizatorii din acestea vor vedea schimbarea, înainte ca aceasta să fie activată pentru toţi.

Nu este prima oară când Facebook scade volumul politicii. Deja, din cauza acestor schimbări, paginile de Facebook ale multor publicaţii au suferit o scădere mai mică sau mai mare a audienţei.

Dincolo de pagini, noua schimbare ar putea duce la scăderea reach-ului şi pentru postările personale despre politică. Utilizatorii care scriu frecvent despre politică pe Facebook s-ar putea trezi că, în fapt, vorbesc singuri.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. După diversiunea cu „whistle-blower”-ița Haugen, o pledoarie puerilă pentru cenzură, acum chestia asta… putem deja să știm care „știri” vor intra în news-feed și care nu.