G4Media.ro

Facebook şi Instagram elimină toate conturile legate de mişcarea ‘QAnon’, o mişcare…

Facebook şi Instagram elimină toate conturile legate de mişcarea ‘QAnon’, o mişcare de extrema dreaptă pro-Trump care răspândeşte teorii ale conspiraţiei

Facebook a anunţat marţi retragerea tuturor conturilor, paginilor şi grupurilor legate de mişcarea conspiraţionistă ‘QAnon’ de pe platforma sa principală şi de pe Instagram, în timp ce numărul adepţilor acestei mişcări de extrema dreaptă pro-Trump a explodat odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale americane preconizate pentru 3 noiembrie, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Gigantul de social media, acuzat cu regularitate de societatea civilă că nu luptă suficient împotriva entităţilor care propagă ura, a luat poziţie de nenumărate ori împotriva QAnon. De data aceasta, chiar şi paginile care nu ‘au conţinuturi violente’ vor fi suprimate în cazul în care sunt asociate cu această mişcare, a precizat compania cu sediul în California într-un comunicat.

Facebook a observat de fapt că susţinătorii acestor numeroase teorii ale conspiraţiei treceau de la un subiect la altul pentru a atrage noi categorii de public.

‘În timp ce noi eliminam conţinuturi legate de QAnon, care celebra şi susţinea violenţa, am văzut alte conţinuturi (ale mişcării) despre alte forme de pericol în viaţa reală’, relatează reţeaua socială.

De exemplu, ‘afirmaţii potrivit cărora anumite grupuri de persoane s-ar afla la originea incendiilor de pădure de pe coasta de Vest (a SUA)’, relevă Facebook în continuare.

Compania a precizat că va avea nevoie de mai multe săptămâni pentru a rezolva problema acestor cazuri.

În august, ea a retras aproximativ 800 de grupuri, 100 de pagini şi 1.500 de publicităţi legate direct de respectiva mişcare pe Facebook.

Societatea a luat de asemenea măsuri pentru a reduce raza de acţiune a peste 10.000 de conturi de pe Instragram şi a aproape 2.000 de grupuri şi 440 de pagini pe Facebook, cum ar fi limitarea recomandărilor, ascunderea în cronologie, astfel încât să fie mai dificil de găsit şi împiedicându-le de a-şi face publicitate sau de a-şi vinde produsele.

‘Am văzut creşterea grupărilor care, chiar dacă nu organizează în mod direct violenţele, celebrează actele de violenţă, arată că deţin arme şi sugerează că le vor utiliza sau au fani susceptibili la un comportament violent”, a explicat apoi grupul tehnologic californian.

Întrebat despre QAnon în august, în urma unor măsuri luate de Facebook, preşedintele american Donald Trump, care încearcă să-şi reînnoiască mandatul la alegerile din noiembrie, a declarat că a văzut înainte de toate ‘oameni care iubesc ţara noastră’.

‘Nu ştiu prea multe despre ei. Am înţeles că mă plac foarte mult, ceea ce apreciez’, a adăugat el, lăsând să se înţeleagă că recenta lor revenire în atenţie are legătură cu protestele desfăşurate în Portland (nord-vest) sau la New York împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei, notează AFP.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Politia gândirii nu doarme

  • m am saturat de BIG BROTHER cel care mereu ne vrea binele, pt ca noi oamenii suntem prosti

   inchisul conturilor de pe net este pe acelasi palier cu vaccinarea obligatorie

   daca vacinul e solutia suprema de ce ii fortezi pe cei care nu vor ? de teama ca ii.imbolnavesc pe cei vaccinati ?! inseamna ca vaccinul e.apa de ploaie

   de ce inchizi pagini web si stergi conturi ?

   pt ca informatiile legate de kovid 19toamna ii fac pe oameni sa nu.poarte masti si ii infecteaza pe cei care poarta masti ?!

   pai inseamna ca mastile nu sunt.bune

   o sa postez un articol de acu vreo 10 ani care a fost publicat de NYT in care se spune ca toate mastile sunt kaka-maka

  • Si reuters scria asta prin februarie, dar cred ca a ascuns google linkul, poate il gasesti pe ddg sau yandex, nu am stat sa caut. In fine, il salvasem pe undeva prin calculator acasa si nu neaparat pentru ca sunt anti masti, sunt foarte pro, ci pentru ca, confuzia care se produce prin mass media este incredibila, azi sunt hăis maine cea. Povesti precum juicy* smollett, preacuviosia sfantului floyd, pustiul de la scoala catolica covington, etc.

  • UCLA
   DEPARTMENT OF EPIDEOMIOLOGY
   SCHOOL OF PUBLIC HEALTH

   N85 MASKS FLYING OFF SHELVES

   N95 Masks Flying Off Shelves, but They Offer Scant Protection

   By Don Oldenburg, Washington Post Staff Writer

   The latest hype and misinformation coming out of our latest Code Orange emergency preparedness is about a disposable dollar mask made with white cloth and an elastic strap – the N95.

   Sold at medical supply and hardware stores, they’re the lightweight, nose-and-mouth respirators designed for medical settings and good for blocking allergens when mowing the lawn. Which begs the question: Can a mowing aid fend off a weapon of mass destruction? How effective would they be in a biological, chemical or nuclear attack?

   „Not much, but better than nothing,” says Victor Utgoff, a defense analyst at the Alexandria-based private Institute for Defense Analysis who has studied gas masks. „They generally protect you from getting particles into your lungs, paint chips and things like that.”

   Even in a biological attack, the masks have major shortcomings. Like fit.

   „Does it have a nose piece like a metal clip you can bend over your nose? That’s a better model because the big kicker here is getting a good fit,” Utgoff says.

   Bad fits are deadly. Contaminated air breathed from around the unfiltered edges instead of through the N95-rated material undermines the purpose of a mask.

   And, got a beard? „Shave it,” says Breysse, who recommends duct-taping the mask to your face to make a good fit.

   „For you to take a respirator and put it on without any training or fitting probably wouldn’t give you the protection you are expecting,” says Ron Herring, general manager of the Safety Products Division at Pittsburgh-based MSA.

   www[.]ph[.]ucla.edu/epi/bioter/n95masks.html

 2. Trump e rau ca nu condamna „extremistii” vezi doamne si democratii sunt buni ca nu condamna „protestatarii pasnici”

 3. Mult prea lung deja sirul de desfintari, cenzurari samd a mesterilor din California.

  Nu inteleg de ce administratia Trump tot azita sa atace frontal asa zisele BigTech care impostori fiind mimeaza o entitate pentru a beneficia de proivilegii dar defapt ei sunt total altceva.
  Ei oricum nu i sunt prieteni, nu il plac nici pe el nici pe votantii lui si i submineaza administratia inca de la inceput.

 4. Foarte bine! Ne saturasem de ei. Nu mai puteai sa deschizi o pagina de internet ca dădeai peste conspirațiile lor. Mai bine sa ne spuneti ceva de antifa, blm și alte organizații de-astea pacifiste care împart flori trecătorilor și repara magazinele, restaurantele și statuile distruse de qanon. Hai tapalaga, baga cu putere ca G4 e presa “Independenta”, nu-i așa?