G4Media.ro

Facebook, decizie drastică după scandalul Cambridge Analytica: a suspendat zeci de mii…

Facebook, decizie drastică după scandalul Cambridge Analytica: a suspendat zeci de mii de aplicații

Gigantul american Facebook a anunțat vineri că a suspendat ”zeci de mii de aplicații” care aveau acces pe platforma de socializare, relatează Reuters. Decizia a fost luată în cadrul anchetei interne declanșate de scandalul Cambridge Analytica, care a adus prejudicii uriașe pentru Facebook, acuzată că a încălcat dreptul utilizatorilor la viață privată.

Facebook nu a numit aplicațiile suspendate, dar a spus că acestea aparțin unui număr de circa 400 de dezvoltatori.

Compania, aflată sub tirul acuzațiilor din partea publicului, dar și a autorităților din SUA și UE, a fost nevoită să plătească o amendă de cinci miliarde de dolari către o autoritate americană pentru că nu a respectat reglementările privind protecția datelor persoanale ale utilizatorilor.

Reamintim că una dintre sursele de monetizare ale Facebook este tocmai vânzarea către terțe părți – dezvoltatori de aplicații – accesul la unele date ale utilizatorilor săi.

Foto: Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Daca Facebook vrea sa faca o treaba nobila ar trebui sa suspendeze Facebook si Instagram. For our brains health. Impactele neurologice sunt uriase si extrem de nocive, doar uitati-va-n jur. Spalare pe creier maxima.

  • @John lexicon – mai lexicoane, sa „suspendeze” (sic!) nu prea cred ca se poate, dar, na, ce sa-i faci daca nu fucntioneaza lexiconul tau. In alta ordine de idei, daca pentru tine informatia si comunicarea inseamna spalare pe creier atunci ai o mare problema. Cred ca mai degraba cuvantul de ordine ar fi moderatia.

  • @kafka, stii prea bine ca lumea nu-l foloseste doar pt. comunicare, in special instagramul, whatsapp-ul fiind arhisuficient(tinand cont ca ai deja SMS-uri nelimitate), de putut se poate, iar ordinea de idei e zero. E spalare pe creier pt. ca cere confirmarea altora, ceea ce imbolnaveste, mini-dopamine-shots-urile pe care ti le dau mizeriile sunt cat se poate de nocive, in special pe perioada lunga, tinand cont ca mai toata lumea are Fb de prin 2010.

   Esti un facebookar, te inteleg. Dar nu-mi vorbi de Facebook. Si da, am o mare problema, cu Facebook si toate mizerile ce au spalat pe creier miliarde de persoane.

   Baga-ti cuiul si da de scroll.

  • „In alta ordine de idei” : Cu drogurile n-ai cum sa ai moderatie, fie ele si virtuale.

   Vrei „Feeds” , ai Feedly, net superior, restul sunt mofturi infantile.

  • *exceptand psihedelicele, pe care le ei si nu-ti mai trebuie multa vreme …(nu te ambala, mergi la padure)

  • *iei. Scuze, sunt mahmur, sper ca ma intelegi.

  • Ca tot de crezi „Kafka” … Sper sa n-ai tu probleme… Tot felul de complexe… Kafka s-a sinucis de bine ce i-a fost, nu stiu de tine… Narcis ar fi fost mai potrivit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.