G4Media.ro

Extrema dreaptă franceză vrea să interzică „posturile extrem de sensibile” pentru persoanele…

Foto: Facebook Marine Le Pen

Extrema dreaptă franceză vrea să interzică „posturile extrem de sensibile” pentru persoanele cu dublă cetăţenie / ” De exemplu, persoane ce deţin şi cetăţenia rusă nu vor putea să ocupe posturi de conducere strategică în apărare”

Partidul francez de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) vrea „să împiedice” persoanele cu dublă cetăţenie să ocupe „posturi extrem de sensibile”, o listă a cărora să fie definită „prin decret”, a anunţat luni unul dintre deputaţii săi, informează AFP, transmite Agerpres.

Măsura de interdicţie se va referi la „posturile extrem de sensibile, de exemplu pentru persoane ce deţin şi cetăţenia rusă care nu vor putea să ocupe posturi de conducere strategică în apărare”, a explicat deputatul Sebastien Chenu la postul TF1, fără a oferi mai multe detalii cu privire la tipul de posturi vizate.

Această măsură va trece printr-o „lege organică şi un decret, pentru a împiedica ingerinţele”, pentru că este necesar „să ne apărăm” în „sectoare sensibile”, a insistat Sebastien Chenu.

„Ceea ce noi analizăm este cetăţenia: sunteţi francez sau nu sunteţi francez. Dacă sunteţi francez, aveţi aceleaşi drepturi ca orice alt francez, inclusiv dacă aţi fost francez prin naturalizare în trecut”, a adăugat el, amintind că în caz de victorie a extremei drepte în alegerile legislative anticipate de la începutul lui iulie, „va fi probabil mai puţin uşor să fii francez”.

El a reiterat de asemenea că în rest persoanele care au dublă cetăţenie vor dispune de aceleaşi drepturi ca alte persoane, contrar a ceea ce propunea Adunarea Naţională în 2022. „Când sunteţi franco-cutare (cetăţenie) sau franco-cutare, sunteţi francez şi aveţi în mod evident aceleaşi drepturi ca orice alt francez”, a precizat el.

În prezent, un anumit număr de posturi publice sunt inaccesibile cetăţenilor străini în Franţa, cu excepţia notabilă a medicilor internişti şi profesori-cercetători.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. imperialistii de francezi au fost incluzivi. acum dau exemple rusii, nu sirienii pe care ii au angajati. ca daca iese nordul africii pe strazile parisului se duce si extrema dreapta si parisul