G4Media.ro

Exporturile de flori din Olanda se prăbuşesc, din cauza crizei / Exporturile…

Sursa foto: Pixabay.com

Exporturile de flori din Olanda se prăbuşesc, din cauza crizei / Exporturile de fructe au crescut însă cu 2% față de anul trecut

Pandemia de coronavirus (COVID-19) a redus semnificativ exporturile Olandei de flori, acestea fiind printre cele mai cunoscute produse şi importante produse de export ale ţării, a anunţat Oficiul de Statistică, transmite DPA, citată de Agerpres.

Exporturile olandeze de flori tăiate s-au redus cu 35% în aprilie, faţă de perioada similară din 2019, în timp ce exporturile de bulbi de flori au înregistrat un declin de 18%, arată datele oficiale.

Totuşi, exporturile olandeze de fructe şi legume, o altă sursă importantă de venituri pentru micuţa ţară din nordul Europei, s-au menţinut la un nivel ridicat, în pofida efectelor pandemiei.

În timp ce exporturile de legume au scăzut cu doar 1%, cele de fructe au crescut cu 2% în aprilie, faţă de perioada similară din 2019.

Oficialii de la Royal FloraHolland, cea mai mare firmă de licitaţii cu flori din lume, au anunţat recent că se aşteaptă la pierderi masive în acest an, ca urmare a pandemiei.

În total, 35% din exporturile mondiale de flori şi plante, în valoare de 6,2 miliarde euro pe an, treceau în mod normal prin Olanda, provenind în principal de la cultivatorii olandezi, dar şi de la cei din Africa şi America Latină.

Mai mulţi cultivatori de lalele din Olanda au început să ia măsuri pentru a scăpa de stocurile excedentare, organizând vânzări de tip drive-by la preţuri reduse sau ocupându-se să trimită florile la spitale pentru a-i încuraja pe pacienţi şi lucrătorii din sectorul medical. Însă acestea sunt soluţii locale şi 85% din florile olandeze, în special lalele, sunt exportate.

Organizaţia Angajatorilor din Agricultură şi Horticultură din Olanda (LTO) estima recent că pagubele pentru întregul sector agricol al ţării se vor ridica la cinci miliarde de euro şi i-a sfătuit pe fermieri, inclusiv cultivatorii de flori, să păstreze chitanţele şi să filmeze atunci când recoltele lor ajung la gunoi.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Nu ma bucur de raul altara … dar in sinea mea (uraaaaaaa!)
  La cat au jecmanit tara asta Olandezii … cei mai ticalosi dintre ticalosi din Europa pentru Romania!

  • Ce au jecmanit?

  • Da un exemplu concret de jecmaneala, ca sa ne edificam. Vorbe poate oricine.

  • @ Silviu & Plictisitu, poate se refera la interesele meschine pe care le au cu Portul Constanta, la felul in care ne dau mereu cu sutul cand vine vorba de Schengen 😉

   Daca eram sutinator al CURcubeului m-as fi atacat si eu cand cineva se lua de Olanda, tara degeneratilor.

 2. Nu s-a atacat nimeni, am pus o întrebare. Faptul că ne încadrezi în mod mai mult sau mai puțin subtil în susținători LGBT pentru o întrebare mai degrabă din zona economica îmi clarifica scopul prezentei tale în zona asta de comentarii.