G4Media.ro

Explozii în Grecia generate de incendiile care continuă să facă ravagii. Premierul…

Explozii în Grecia generate de incendiile care continuă să facă ravagii. Premierul elen: „Greul nu a trecut”

Două explozii au fost raportate la o fabrică de aluminiu din orașul Afidnes, vineri dimineață, în timp ce flăcările continuă să se extindă în regiunea Attica, relatează iefimerida.

Toate informațiile arată că flăcările s-au extins spre fabrică și au cauzat exploziile. Flăcările continuă să se extindă în orașele din zonă.

Oamenii din toate orașele apropiate incendiilor au primit mesaje de evacuare de la poliție.

Situația este atât de critică încât au fost chemați 450 de pompieri, 150 de vehicule, trei elicoptere și șapte aeronave pentru a stăpâni flăcările. În plus, au venit 40 de pompieri din Cipru, armata elenă și voluntari.

Salvarea vieților omenești din calea incendiilor este prioritatea guvernului Greciei, a declarat, joi noapte, premierul elen, în timp ce flăcările continuau să facă ravagii în regiunea Attica. „Greul nu a trecut”, a avertizat prim-ministrul Greciei.

Astăzi vor fi vânturi puternice în multe regiuni din țară care ar putea accelera răspândirea flăcărilor, a spus Kyriakos Mitsotakis. Vorbim despre condiții nemaiîntâlnite care vin după multe zile de caniculă care „au transformat țara într-un butoi cu pulbere”.

De aceea, șase regiuni, inclusiv Attica, vor fi plasate în stare de alertă roșie. Toți oamenii din acele zone sunt sfătuiți să evite toate deplasările neesențiale și să fie extrem de vigilenți. Dacă primesc ordin de a evacua, premierul îi imploră să-l execute.

Casele pot fi reconstruite, copacii pot fi replantați, dar viața omenească nu poate fi înlocuită, a subliniat premierul.

El a mai vrut să mulțumească pompierilor și să laude eforturile lor „supraomenești”.

99 de noi incendii într-o singură zi

99 de noi focare au izbucnit joi. Acum, numărul total de incendii active este de 145, relatează publicația elenă Ekathimerini.

În Attica, flăcările de la baza muntelui Parnitha au forțat multiple evacuări. Flăcările au ajuns noaptea trecută la autostradă, lângă orașul Afidnes. S-au dat ordine de evacuare pentru toate orașele din zonă. Alte incendii au izbucnit la Palatul Tatoi, situat lângă Atena. „Îndemnăm pe toată lumea să plece”, a declarat un primar al unui oraș aflat în calea flăcărilor.

Poliția a încercat să-i ajute cu evacuarea pe cei care au fost lăsați în urmă și pe cei care au probleme de mobilitate. Azi noapte, cel puțin cinci victime ale flăcărilor au fost internate în spital, printre care doi voluntari care au ajuns la secția ATI.

12 noi incendii au izbucnit joi doar în Varybobi, o suburbie a Atenei.

Incendiile din Varybobi au putut să se răspândească atât de ușor din cauza „combustibilului extrem de uscat și dens, rezultat al secetei și caniculei”, conform experților de la Observatorul Național de la Atena.

România a anunțat că va trimite 112 pompieri și 23 de autospeciale în Grecia. Ajutoarele vor pleca astăzi din țară.

Sursa foto: Twitter/ @ajplus

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Greul nici n-a venit.

    Meritam ‘Dante’s Inferno’ ca prea am scaldat Planeta in sange, intreaga Civilizatie.

    (si nici macar nu vorbesc exclusiv de sange uman… aici e buba bubelor) Carnita de vita polueaza cu CO2 din start aprox. 50% (adaugand intreaga Industrie „Agro”).

    Adaugam tot haosul generat de plimbarea resurselor haotic in numele Capitalismului(v-am mai recomandat carnea frumos intitulata si foarte bine pusa la punct: „Cancel the Apocalypse: The New Path To Prosperity”, evident, nici drq. nu s-a atins), ‘plimbare’ ce genereaza foarte multa entropie(haos) si implicit caldura, deci, din nou, ne meritam soarta.