G4Media.ro

Experți citați de Science despre noua tulpină de coronavirus, cu transmitere mai…

Experți citați de Science despre noua tulpină de coronavirus, cu transmitere mai rapidă: Un focar din Olanda dă peste cap calculele privind școala, dar cu măsuri de siguranță școlile rămân mai sigure decât alte medii

Un focar de infecții cu tulpina “britanică” a noului coronavirus, înregistrat la sfârșitul anului trecut în Olanda, afectează încrederea care se consolidase în rândul experților, că școala poate continua în condiții relativ sigure în pandemie, cum sugerau până recent majoritatea cercetărilor, scrie revista Science. Dar și așa, potrivit experților citați de aceasta, în condițiile în care sunt aplicate măsuri de siguranță, școlile pot fi mai sigure decât alte medii și poate fi menținut un nivel scăzut de risc. Modelul de răspândire la copii, înregistrat la versiunile anterioare ale virusului, se păstrează, arată evaluări recente citate de publicație.

Aceasta face trimitere la studiile din ultimele luni, ce indicau faptul că, în școli, focarele de Covid-19 erau rare chiar și atunci când răspândirea virusului în comunitate era ridicată, în condițiile în care sunt luate măsuri de siguranță (măști, distanțare fizică) sau chiar în lipsa unor astfel de măsuri, pentru elevi cu vârste de până la 10 ani.

Dar acest nivel de încredere care se formase a fost subminat de un focar de la o școală primară din Olanda, la sfârșitul anului trecut, scrie Science. Acolo au fost testați 818 profesori, elevi și membri ai familiilor, iar 123 de persoane (aproape 15%) eru infectate, în mare parte cu noua tulpină a virusului, la o lună după apariția primului caz în școală. De notat: în școala respectivă, elevii și profesorii nu erau obligați să poarte măști.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Noroc cu „tulpina britanica” altfel pe cine dadeau vina pentru prostiile lor?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.