G4Media.ro

Expert: „Nu aș fi surprins dacă distrugerea barajului a fost făcută pentru…

Captura Twitter

Expert: „Nu aș fi surprins dacă distrugerea barajului a fost făcută pentru a încetini acțiunea militară în aval” / Ce consecințe ar putea avea atacul de la Nova Kahovka

Profesorul Hubert Chanson de la Facultatea de Inginerie Civilă a Universității din Queensland se așteaptă ca o inundație de apă de la barajul distrus Kahovka din partea controlată de Rusia în sudul Ucrainei să pună oamenii în pericol de înec și să încetinească acțiunile militare în aval, scrie The Guardian.

„Oricine trăiește în zonele joase din aval de baraj ar putea fi înecat”, spune el. „Este posibil să se producă inundații semnificative, în funcție de volumul barajului la momentul respectiv”.

„Nu aș fi surprins dacă distrugerea barajului a fost făcută pentru a încetini acțiunea militară în aval”

„O mare cantitate de apă în spatele unui baraj de mică înălțime ar putea provoca o inundație de lungă durată care nu se va termina în câteva zile.”

Restaurarea barajului „nu va fi o soluție rapidă”, spune Chanson.

Reparația va include blocarea podului și a deschiderii din baraj, de obicei prin aruncarea de pietre sau blocuri de beton.

„Pentru a face acest lucru ar fi nevoie de o chestiune de inginerie civilă”, spune el. „Puteți face acest lucru doar dacă vă aflați într-un mediu sigur, dacă o parte este responsabilă de baraj și are acces la locul barajului”.

Pe de altă parte, șeful Biroului din Moscova al Financial Times a prezentat modele realizate anterior cu privire la impactul pe care distrugerea barajului îl va avea asupra orașului Herson:

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...