G4Media.ro

Exit Poll Austria ora 18:00: Partidul de guvernare și partidul de extremă…

Exit Poll Austria ora 18:00: Partidul de guvernare și partidul de extremă dreapta în creștere/ Social democrații se mențin la același scor ca în 2014

Primele rezultate estimate pentru alegerile europarlamentare de anul acesta vin din Austria. Partidul Popular European, actuala formațiune de guvernare, a câștigat 34,5%, Partidul Social Democrat, principala formațiune de opoziție, a obținut 23,5%, iar Partidul Libertății, partidul de extremă dreapta care împarte guvernarea cu Partidul Popular, a obținut 17,5%.

Partidul Libertății, condus de Christian Strache, implicat recent într-un scandal de corupție, alături de fiica unui oligarh rus, este în creștere față de alegerile europarlamentare din 2014, când a câștigat 12,7%. Și Partidul Popular European a obținut cu aproximativ 5 procente mai mult decât în 2014, pe când social democrații se mențin la același rezultat.

Vom reveni cu detalii

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Se înghesuie și ăștia cu „socialiștii”!
    Ce sa zic…
    „Decât” o scânteie lipsește până la neoaocialismul acerb care se preconizează peste Europa!

  2. Am inteles de pe guardian.com că e ilegal sa publici exit poll-uri inainte de Ora 23, Ora bruxellului. De ce comiteți infracțiune precum PSD?