G4Media.ro

EXCLUSIV Sondaj Avangarde: Majoritatea românilor consideră că în România consumul de droguri…

Sursa foto: Unsplash / David Gabrić

EXCLUSIV Sondaj Avangarde: Majoritatea românilor consideră că în România consumul de droguri este o problemă, doar 5% spun că au consumat droguri / 74% nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor ușoare

Peste 50% dintre români consideră că în România consumul de droguri reprezintă o problemă, în timp ce 40% cred că în școlile și liceele din România se consumă droguri, indică un sondaj Avangarde, realizat la comanda G4Media.ro.

 • Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 25 iunie – 4 iulie 2022 pe un eșantion de 898 de subiecți (populație adultă neinstituționalizată din România), prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare 3,3% pentru nivel de încredere de 95%.

De asemenea, 88% dintre respondenți au afirmat că nu au consumat niciodată droguri ușoare, cum ar fi marijuana și ciuperci, iar 5% au recunoscut că au consumat și 6% că nu pot aprecia dacă au consumat.

Sursa foto: Avangarde

În cazul drogurilor de risc, cum ar fi heroina și cocaina, doar 1% au mărturisit că au consumat, în timp ce 94% au răspuns că nu au încercat deloc, iar 2% au spus că nu pot aprecia dacă au consumat și 3% au refuzat să răspundă.

Sursa foto: Avangarde

Întrebați dacă consideră că în România consumul de droguri este o problemă, 56% au răspuns că da, 12% că nu, iar 30% că nu au putut aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Totodată, 40% dintre români consideră că în școlile și liceele din România se consumă droguri, iar, în același timp, 40% au spus că nu pot aprecia și 18% au afirmat că nu consideră că se consumă droguri în unitățile de învățământ din țară.

Sursa foto: Avangarde

Mai mult, 74% dintre respondenți nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor ușoare, în timp ce 14% sunt de acord cu o astfel de inițiativă.

Sursa foto: Avangarde

60% dintre români au precizat că nu cunosc persoane care sunt consumatoare de droguri, iar 18% au răspuns că da.

Sursa foto: Avangarde

Printre factorii care stau la baza consumului de droguri se numără cercul de prieteni (26%), curiozitatea (22%), căutarea plăcerii (19%), necunoașterea consecințelor (10%).

Sursa foto: Avangarde

26% dintre respondenți au afirmat că procurarea de droguri se face ușor în România, în timp ce 67% au spus că nu pot aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. 74% este si procentul pupatorilor de moaste, absolventi de 4 clase.

 2. Romania tara bananiera din balcani este impotriva drogurilor usoare dar in acelas timp este campion la batut nevestele sub influenta alcoolului .

 3. In familia traditionala nu se consuma droguri, se consuma alcool si apoi se bat copiii si nevestele.
  Tigarile sunt tot droguri, dar acceptate pt ca produc bani.

  • Bre dupa o tigara poti conduce. Dupa un cui, conduci doar pe lumea cealalta!

  • @rrr32 cu ce e diferit un pahar de 200ml de vodka de un cui? Oamenilor le e frică, atât. De droguri ușoare, de cipuri, de tot ceea ce nu știu. E un mecanism simplu in creier.
   In schimb oamenii trebuie educați. Pot să învețe ce pot consuma și ce nu. Daca pot conduce după X și nu conduce după Y. Ce crează dependență și ce nu.
   Tocmai scoaterea în afara legii crează problemele astea. E un război ce nu poate fi câștigat. SUA cheltuie zeci de miliarde de dolari anual în lupta cu drogurile și e din ce in ce mai rău.
   Soluția e legalizarea și educația.

 4. La comanda cui a făcut pieleanu sondajul asta?