G4Media.ro

EXCLUSIV SONDAJ AVANGARDE: 70% dintre români ar alege rămânerea României în UE…

Sursa foto: Pixabay/ michelbossart

EXCLUSIV SONDAJ AVANGARDE: 70% dintre români ar alege rămânerea României în UE / Ce părere au românii despre relațiile României cu alte state. Ce ar alege între Rusia și China

O pondere semnificativă de 70% dintre români s-au poziționat în favoarea rămânerii României în Uniunea Europeană în perioada următoare, indică un sondaj realizat de Avangarde. 9% au spus că ar alege ieșirea din UE, iar 18% nu putut aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Întrebați ce ar alege în perioada următoare între parteneriatul Strategic cu SUA și apartenența la Uniunea Europeană, 36% au ales relația mai puternică cu SUA, 35% au ales menținerea relațiilor apropiate cu UE, iar 26% au afirmat că nu pot aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Întrebați care ce părere au despre modul în care se comportă alte state vis-a-vis de România, respondenții au declarat că au cea mai bună părere despre relația cu Republica Moldova (53%), SUA (49%), UE (48%), Marea Britanie (44%), Franța (41%) și Germania (40%). La coada clasamentului se află Rusia (4%), Ungaria (13%) și China (24%).

Sursa foto: Avangarde

În ceea ce privește relațiile României cu Rusia și China, românii afirmă că ar alege în procent de 31% apropierea de Beijing, 7% de Moscova, iar 48% au nu au putut aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Întrebați ce ar alege între suveranism și globalism, 61% dintre respondenți s-au poziționat în favoarea primei variante, 16% pentru cea de-a doua, iar 21% nu au putut aprecia.

Sursa foto: Avangarde

De asemenea, întrebați pe cine ar alege din președinții americani Donald Trump și Joe Biden, românii au răspuns că 28% l-ar alege pe fostul lider de la Casa Albă, 22% pe actualul președinte al SUA și 40% au răspuns că nu pot aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22.09.2022 – 30.09.2022, pe un eșantion de 904 de subiecți (populație adultă, de peste 18 ani), folosind metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +/- 3,4%.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. iesirea din ue si nato o doreste doar zzimion si clica lui de analfabeti agitati :-))) oamenii normali si rationai stiu ca odata iesiti din structurile europene, ne vom arunca direct in bratele sceleratului de la kremlyn.

 2. Ma rș dr a cu putinist spu rcat.

 3. mihaitza tata, vezi ca vin ucrainienii peste tine. fa-ti bagajele si muta-te mai la est…

 4. Valiza și pe front!

 5. romanii e daca sunt de acord sa manance gandaci
  Da, dar ai inteles gresit, gandacii nu se mananca ca pe alimente ca nu au valoare nutritiva, ei se folosesc ca sa obtii coloranti alimentari bio/naturali, si da as prefera un colorant natural decat unu artificial facut in laborator. Gandacii pentru coloranti se cresc in medii sterile si nu ii scoti din pamant. Ca se consuma gandacii asta e o tempenie majora, dar toate alimente contin urme de la coloranti din gandaci.

  daca sunt de acord cu promovarea agresiva a LGBT ->> CLAR NU NU NU NU,

  propagandei ECO in Romania ->> Asta nu e o propaganda e ca sa ai aer curat si protectia mediului si a poluarii, nu trebuie sa mergem pe ideea ca dupa noi potopul, deci da, ECOLOGIA in romania trebuie promovata si mai agresiv decat e acum pentru ca suntem pe ultimele locuri in europa.