G4Media.ro

EXCLUSIV Sindicaliștii care sunt scutiți de predarea la clasă primesc și anul…

Monica Anisie / Foto: Captura Facebook

EXCLUSIV Sindicaliștii care sunt scutiți de predarea la clasă primesc și anul acesta salariile de la stat, a decis ministrul Educației / Cadrele didactice care beneficiază de degrevare și rezervare nu pot preda la plată cu ora – Ordin de ministru

Sindicaliștii din învățământ continuă să beneficieze de degrevări totale sau parțiale de normă/post didactic, cu plata drepturilor salariale acoperite de stat, după cum reiese dintr-un ordin semnat pe 14 august de ministrul Educației, Monica Anisie. Documentul obținut de Edupedu.ro apare în contextul dezbaterilor privind presiunile pe bugetul învățământului, care au dus, între altele, la abandonarea creșterii salariale pentru profesori, prevăzută pentru septembrie. Ordinul prevede degrevarea parțială sau totală pentru 49 de cadre didactice nominalizate de Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, cu plata drepturilor salariale asigurate de unitățile de învățământ unde acești profesori sunt titulari.

 • Pe de altă parte, sindicatele trebuie să acopere cheltuiala în cazul rezervărilor de normă/post, dar în această situație, la propunerea federației sindicale menționate, se află doar trei persoane, conform anexelor la ordinul de ministru consultat de EduPedu.ro.
 • Același ordin prevede că toate aceste persoane care beneficiază de degrevare de rezervare nu pot desfășura activități didactice de predare remunerate prin plata cu ora.

Ordinul “privind participarea cadrelor didactice la procesul de monitorizare și evaluare a calității sistemului de învățământ”, semnat de ministrul Monica Anisie cu data de 14.08.2020, prevede:

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Un fel de mita tacit acceptata de liderii de sindicat, care isi mimeaza rolul in societate. Multi au vile si sunt pro-guvern, daca sunt mituiti bine. Isi arata coltii doar ocazional, ca „sa nu se uite de ei” si reprezinta ZERO interese ale profesorilor – cel mai important aspect.

  Pentru ei faptul ca vom avea un val de infectari in personalul didactiv si preocuparile lor sunt… aud ceva?? Sunt trecute sub tacere. Faptul ca masurile de distantare trambitate de guvern sunt… inaplicabile, din nou tacere.

  Oameni buni, infiintati noi sindicate si iesiti din cele vechi, deoarece sunt CORUPTE. Aparati-va sanatatea si interesele, deoarece vechile sindicate sunt puse doar pe ciupeli si acestea pentru ei.

 2. Poftim?!
  Dar pentru ce PRIMESC Salariile uriase, cand ei NU predau la clasa?
  Ce naiba FAC zilnic?!
  Si au Venituri uriase atat din fucntia de profesor cat si din cea de lider sindical, membru CES si alte bazaconii formale!
  Ia uite cat banet ia Anual Marius Nistor de la Federatia Spiru Haret, mare lider sindical, membru CES, plin de BANI ca sa dea cu gura!!!
  https://www.ces.ro/newlib/PDF/declaratii-2019/Nistor-Marius-Ovidiu-Davere.pdf

  • Sa stiti ca nu-i deloc usor sa cheltuiesti cate 5 salari pe luna a cate 3.700 lei fiecare! Toata ziua isi bate capul daca sa cumpere luna asta 30 de tablete sau sa mai asteapta inca 3 saptamani sa-si ia o Dacia Logan nou nouta! Pentru stresul mare primeste acest purcoi de bani.

 3. In tara anormalului normal sigur ca primesc salariile de la stat, daca ar fi fost normalul normal trebuiau sa le primeasca de la sindicate.

 4. Omenie, idem Politie- cu zeci de sindicate, sanatate etc exact cei care muncesc pe baricade.Misto , scoatere de la locul de munca, vechimea merge, combinatiile se dezvolta si salariul dublu fata de prost.Apoi, cariera politica ca de munca s-au saturat!

 5. Alo, D-na Pepsiglas?
  Moratoriu 6 luni sau un an pentru amânarea scolii cu prezența fizică.
  Militati si promovați ONLINE!
  Statul iese mai usor din pandemie.
  Elevii devin vectorii principali de transisie comunitară.
  Va fi infectare in masa.
  Rămâneți in istoria învățământului ca Ministrul care a pasat responsabilitatea pandemiei in scoli fara pregatire si dotare.
  Online e solutia pentru urmatorul an scolar.

 6. Parca Violeta Alexandru, ministrul muncii spunea la un moment dat ca este practic imposibil sa determini cati angajati are statul roman in acest moment?
  De ce naiba ar primi sindicalistii salariu de la statul roman? Pe cine reprezinta, de fapt?
  Cine stie cate sugative din astea or fi la fiecare buget al fiecarei comune si judet, pe langa dezastrul de la Bucuresti?
  Ce fac toti astia pentru noi in afara de a bloca absolut toate procesele economice si educational?

  • Ministrul Muncii stie!
   Sindicaliști fara numar !
   Platiti.
   In invatacant, casele de sanatate, de pensii, cfr& minister, regii ale statului chiar si societăți comerciale unde statul e acționar.
   Fostul UGSR s-a spart si averea imobiliară s-a dus la smecheri.
   Iar armata sindicală, cca 2000 de persoane, apara si acoperă smecheriile cusalarii din bani publici.
   Întreb pentru un prieten:
   Care e candidatul la Primaria Bukarest care a luat cu pret de nimic vila din Sinaia de langa restaurantul Alex?
   Pentru cunoscători strada de la International la Telegondola.