G4Media.ro

EXCLUSIV Secretele unui personaj-cheie din Guvernul Orban: Omul premierului, acuzat că este…

Sursa Foto: Facebook / Costel Barbu

EXCLUSIV Secretele unui personaj-cheie din Guvernul Orban: Omul premierului, acuzat că este adevăratul proprietar al unei pensiuni din Rânca, dar că își ascunde averea să scape de datorii / Ce a decis justiția în cazul lui Costel Barbu, zis Bitanu

Un om de afaceri din Târgu Jiu l-a dat în judecată pe actualul secretar general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, susținând în timpul procesului că Barbu este adevăratul proprietar al unei pensiuni din Rânca (Gorj) și că a negociat cu el o serie de lucrări pe care nu le-a plătit. Instanța l-a obligat pe Barbu să achite lucrările în valoare de 31 de mii de lei, dar omul de afaceri susține că n-a primit decât 12 mii de lei. Barbu a negat în cursul procesului că este adevăratul proprietar al pensiunii, susținând în continuare că este afacerea nepoatei sale.

 • G4Media l-a sunat și i-a trimis mesaje timp de două zile lui Costel Barbu. Acesta fie nu a răspuns, fie a respins apelurile, iar mesajele cu întrebări referitoare la averea familiei le-a vizualizat fără a reacționa.

Despre Barbu, zis și Bitanu, un personaj extrem de controversat, condamnat penal pentru ultraj, mai multe surse susțin că este unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai premierului Ludovic Orban. Acesta l-a propulsat în două posturi de secretar general adjunct: al PNL și al Guvernului, ultimul fiind cu rang de secretar de stat.

”Sunt obligată să ofer aceste informații?”, a fost reacția nepoatei lui Barbu, în timp ce acesta și fiica sa au refuzat să răspundă la întrebări.

Pensiunea din Rânca

În stațiunea gorjeană Rânca, Barbu este considerat adevăratul proprietar al unei pensiuni terminate în urmă cu circa șase ani. În acte, proprietar este nepoata sa, Tania Steriopol, o tânără de 31 de ani care lucrează ca agent de vânzări la un dealer auto din București.

Legătura lui Barbu cu imobilul din Gorj a fost trădată și de un proces derulat în intervalul 2016-2019.

Un om de afaceri din Târgu-Jiu, Neculai Barbu, l-a dat în judecată pe Costel Barbu (simplă coincidență de nume, fără legătură de rudenie) și pe soția sa, Polexia, cerându-le să-i achite contravaloarea lucrărilor de tâmplărie, efectuate la pensiune în 2013.

În acțiune, Neculai Barbu ”a arătat că în perioada august-decembrie 2013, a efectuat o serie de lucrări de tâmplărie în cabana pârâților din stațiunea Rânca (paturi, scară interioară, mobilier din lemn masiv și pal melaminat etc) iar aceștia nu au achitat contravaloarea lucrărilor executate.” (fragment din sentința nr. 404/14 august 2018 a Judecătoriei Zimnicea; sublinierea aparține redacției).

Reclamantul a relatat în acțiune că, în iulie 2013, a fost sunat de Constantin Pănescu, proprietarul Hotelului Panoramic din Rânca, ”care l-a rugat să vină în stațiunea Rânca pentru a vorbi cu un primar din județul Teleorman, care dorește să efectueze mai multe lucrări de tâmplărie la cabana proprietatea sa din aceeași localitate (sublinierea aparține redacției). Precizează reclamantul că, după ce s-a întâlnit cu pârâtul Barbu Costel, au mers la cabana în cauză, unde acesta din urmă a expus ce lucrări dorește a fi efectuate, stabilindu-se de comun acord ca preț al mobilierului suma de xxxxx, plus cheltuielile de transport, precum și că devizul de lucrări și celelalte acte justificative vor fi întocmite la finalul lucrării. Arată reclamantul că atât Pănescu Constantin, cât și pârâtul Barbu Costel l-au rugat să nu se întocmească un contract, întrucât acesta din urmă nu ar fi dorit să se afle că acel imobil este proprietatea sa, având funcția de primar și probleme cu Agenția Națională de Integritate (sublinierea aparține redacției), lăsându-i cheia cabanei.”

Problemele cu ANI

Problemele cu Agenția Națională de Integritate erau reale: cu o lună mai devreme, în iunie 2013, instituția anunțase, într-un comunicat, constatarea existenței ”stării de incompatibilitate în cazul lui Barbu Costel, primar al Comunei Suhaia, Jud. Teleorman, și a soției acestuia, Barbu Polexia Georgiana, funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Suhaia. (…) s-au aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17.06.2008 – 10.11.2010, întrucât s-au aflat în raporturi ierarhice directe”.

Polexia fusese referent în cadrul Compartimentului Impozite și Taxe Locale, Control Comercial și Urbanism în Primărie, iar Costel era primar. Compartimentul era în subordinea directă a Primarului. Prin urmare, Barbu și-a pierdut mandatul în 2015, după ce a contestat decizia Agenției la instanțe, fără succes. În mandatele 2016-2020 și 2020-2024 edil-șef în Suhaia a devenit chiar Polexia Barbu, sub egida PNL.

În sentințele proceselor prin care omul de afaceri din Târgu Jiu și-a revendicat banii există și alte indicii care conduc spre varianta că Barbu este proprietarul imobilului: ”pârâta (Costel Barbu n.r.) a comandat edificarea mobilierului din bucătărie și sala de mese, afirmând că în zona respectivă va sta mai mult, având exclusivitate și multiple obligații.”; ”aceasta (Polexia Barbu n.r.) a fost prezentă la efectuarea montării mobilierului în cabana din stațiunea Rînca, județul Gorj”; ”sărbătorile de iarna 2018/2019 le-au petrecut împreună în cabana proprietatea lor chiar dacă în acte proprietar este nepoata acestora”.

”Mi-a plătit doar 12.000 de lei”

Printr-o sentință definitivă din noiembrie 2019, procesul a fost câștigat de reclamant care trebuia să primească 31.700 de lei, contravaloare lucrări efectuate și neachitate. ”Mi-a plătit doar 12.000 de lei până acum. Vreau să îl execut silit pentru a-mi recupera restul de bani”, a declarat Nicolae Barbu pentru G4Media.

El a adăugat că, din câte știe, imobilul a fost cumpărat de Barbu ”la roșu”, fiind ridicat pe un teren concesionat de la Primăria Novaci. Informațiile au fost confirmate de primarul localității, Dumitru Leuștean. ”Cred că da. (terenul a fost concesionat de la Primărie n.r.) El a preluat de la cineva. Anul ăsta nu a fost aici. Nu știu amănunte, afacerea a fost de dinainte să ajung eu primar”, a spus Leuștean.

În timpul derulării proceselor, Costel Barbu a negat, în mod repetat, că este proprietarul pensiunii și a afirmat că s-a ocupat de mobilarea pensiunii în numele unei rude.

Restaurantul grecesc din București

Sursa Foto: Facebook

Pe 28 aprilie 2020, aceeași nepoată Tania Steriopol (foto) a preluat 25% din părțile sociale ale firmei H B C Deals SRL București.

În aceeași zi, au devenit asociați în această societate Claudiu Nicolescu (membru PNL Sector 2) și Ion Florin Stancu, un dezvoltator imobiliar din Popești Leordeni. Inițial, ultimii doi au avut câte 17,5%; pe 12 mai 2020 și-au mărit cotele la câte 37,5%.

Exact în aceeași perioadă, pe 5 mai 2020, Formenerg SA, societate controlată de Ministerul Economiei prin Transelectrica, a scos la licitație, cu ofertă depusă prin plic închis, închirierea pe 5 ani a unui spațiu de 275 de metri pătrați deținut de societate în centrul Bucureștiului, pe Bulevardul Gheorghe Șincai, în zona Tineretului. Destinația: restaurant, iar prețul de pornire: 6,2 euro/mp/fără TVA/lună. Pe 26 mai, contractul a fost atribuit singurului ofertant, H B C Deals SRL care a oferit exact prețul de pornire.

La scurt timp, în spațiul respectiv a fost deschis un restaurant grecesc.

Administrator al firmei H B C Deals a fost numit asociatul Claudiu Nicolescu, subordonat al fratelui Taniei Steriopol în filiala PNL Sectorul 2.

Și Marius Vasile Morariu, numit director general la Formenerg cu puțin timp înainte de licitație, și-a trecut pe contul de Facebook la capitolul „Orientare politică” tot PNL Sector 2. Contactat de G4Media, Morariu a admis că este simpatizant PNL, dar a respins orice aranjament: ”Totul a fost legal. Nu îl cunosc pe domnul Barbu. Restaurantul a fost închis din cauza pandemiei, nu funcționează”.

Pe 10 septembrie, însă, Nicolescu distribuia pe Facebook o postare a restaurantului.

Directorul Formenerg a susținut că asociații H B C Deals au făcut investiții majore în spațiul închiriat, inclusiv prin plata a circa 30.000 de euro pentru achiziționarea unor echipamente de la foștii chiriași care și ei avuseseră acolo un restaurant.

Bogdan Steriopol, fratele Taniei, este prim-vicepreședinte al acestei filiale liberale pe care o conduce Monica Anisie, ministrul Educației. Fost jurnalist sportiv, el a fost cununat de Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf.

Conform presei centrale, Nicolescu este finul lui Anisie și a fost ales recent consilier local în Sectorul 2, iar Bogdan Steriopol a ajuns consilier al acesteia la minister în noiembrie 2019. Ministerul Economiei l-a numit, în vara acestui an, pe Bogdan Steriopol în Consiliul de Administrație de la Rompetrol Rafinare.

Publicația Cronica de Teleorman a pus numirea lui Steriopol pe seama influenței din partid a unchiului său Costel Barbu, secretar general adjunct al PNL, numit și el într-o funcție importantă de liberali în decembrie 2019 – secretar general adjunct al Guvernului.

Fabrica de pânie din Drăgănești Vlașca

Pe 23 și 28 mai 2019, prin două operațiuni succesive, Corina Ana Maria, fiica în vârstă de 19 ani și jumătate – la acel moment -, a lui Costel Barbu, a devenit unic asociat al firmei de panificație Ro Impact SRL Drăgănești-Vlașca din Teleorman, preluând părțile sociale de la Florela Prună, consilier juridic la filiala Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare din județ.

Imediat, pe 31 mai, unicul asociat a numit-o administrator pe mătușa sa, Mariana Steriopol, mama Taniei. Contactată de G4Media, Florela Prună a solicitat să fie intervievată în afara orelor de serviciu, dar nu a mai sunat.

Pe lângă societatea Ro Impact, Corina Ana Maria a cumpărat de la Prună, pe 29 mai 2019, un spațiu comercial/de producție și un teren aferente derulării activității firmei, plătind în schimb 83.800 lei.

Conform datelor Ministerului de Finanțe, 2019 a reprezentat un boom financiar pentru firma Ro Impact: cifră de afaceri de 1,11 milioane lei și profit net de 1,26 milioane lei (în 2018, în mandatul Prună, profitul net a fost de 158.575 lei raportat la o cifră de afaceri comparabilă).

Absolventă, în 2018, a unui liceu din București, Corina Ana Maria a devenit, în același an, studentă la Facultatea de Medicină Veterinară din Capitală.

Benzinăria și service-ul din Teleorman și Călărași

În perioada 2019-2020, fiica lui Barbu a mai devenit asociat la două firme.

Din iunie 2020, Corina Ana Maria deține 50% din părțile sociale ale unei societăți care are ca obiect de activitate ”comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate”, cel mai probabil fiind vorba de deschiderea unei benzinării.

Firma se numește Petrorom Ulmeni SRL și are sediul în comuna omonimă din Călărași, celălalt asociat fiind un localnic, pe nume Adrian Surdu. Un reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului Călărași ne-a declarat că instituția nu a primit, până în acest moment, vreo solicitare de aviz de la această firmă. Nici primarul din Ulmeni nu auzise de această investiție.

În august 2019, fiica lui Costel Barbu a fondat, alături de Cristian Ban, firma Auto Cars Service and Detailing SRL în Fântânele-Teleorman. Obiect de activitate: întreținerea și repararea autovehiculelor.

Cele trei case din Suhaia

Pe 11 mai 2012, în cadrul unor tranzacții diferite, nepoata Tania Steriopol a cumpărat trei case în comuna Suhaia din Teleorman, localitate în care primar era, la acel moment, unchiul ei Costel Barbu.

Lista proprietăților deținute de nepoata lui Barbu în Suhaia. Sursa: Adresă Agenția Națională de Cadastru

Una îi aparținuse chiar unchiului și avea două niveluri, o suprafață construită la sol de 227 de metri pătrați și două anexe, imobilele fiind amplasate pe un teren de 1.511 mp. La mică distanță de această casă, nepoata a mai achiziționat o alta, formată din corp principal și două anexe, precum și un teren de aproape 800 de metri pătrați.

Al treilea imobil cumpărat de Tania Steriopol în mai 2012 a avut o istorie în instanță. ”Unul Puiu avea două case. Era bătrân și pe asta a vândut-o lui Cristi (Costel Barbu n.r.). El a renovat-o, are piscină interioară, valorează peste 100.000 de euro”, a declarat Ionel Preda, consilier local PMP în Suhaia.

În noiembrie 2016, Corpul de Control în Construcții al Consiliului Județean Teleorman a descoperit că ”pârâta (Steriopol n.r.) a realizat lucrări de extindere a locuinței parter și mansardă, prin înălțarea acesteia cu două nivele, anume etaj și mansardă, suprafața desfășurată a construcției nou realizate este de circa 360 mp față de 123 mp cât este înscris în Cartea Funciară” (fragment din sentința nr. 323/6 mai 2018 a Judecătoriei Zimnicea).

Sursa Foto: Facebook

Femeia a fost amendată cu 1.000 de lei pentru faptul că nu a avut autorizație de construire și i s-a cerut să intre în legalitate, solicitarea din urmă fiind admisă de judecători: Steriopol era obligată la ”obținerea unei autorizații de construire pentru lucrările efectuate nelegal, sancționate prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 9/16.11.2016, în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, iar în caz contrar să desființeze lucrările executate ilegal”. Un extras de Carte Funciară din septembrie 2020 arăta că cei 360 de metri pătrați ai vilei (foto jos) nu erau încă intabulați.

”Fata asta nu are nici o treabă cu Suhaia. Mama ei Mariana a plecat de tânără la București, iar acolo locuiesc toți. Casa e a lui Barbu”, a declarat un sătean pentru G4Media.

”Sunt obligată să ofer aceste informații?”, a spus Steriopol când a fost sunată de G4Media, ulterior închizând discuția.

Trei localnici din Suhaia au susținut că, din această primăvară, familia Barbu deține o fermă de oi pe malul Dunării, în afara comunei Suhaia. ”Au venit mii de ori cu tiruri. Este un teren de vreo 2 hectare, împrejmuit și s-a ridicat o clădire”, a povestit unul dintre cei de mai sus. ”Au cărat acolo camioane de piatră, se opreau șoferii și ne întrebau unde este Belina 2”, a spus un alt sătean.

Tot în acest an, în Suhaia a fost inaugurată o fermă numită Cheese Land care a început să comercializeze produse din brânză de oaie.

La puțin timp după ce G4Media a sunat la Direcția Sanitar Veterinară Telorman pentru a afla numele societății care administrează afacerea (instituția nu știa nimic despre acest lucru) și după ce l-am întrebat pe Costel Barbu despre fermă, contul de Facebook al Cheese Land a fost închis. Tot atunci fiica lui Barbu și-a scos de pe contul de Facebook toate postările și fotografiile din ultimii șase ani. Ea nu a răspuns la telefon.

Creditori și locuitori din comuna Suhaia susțin că secretarul general adjunct al guvernului și-ar trece proprietățile de mai sus pe numele rudelor cu scopul de a nu le pierde în urma unor executări silite cauzate de mai multe afaceri ale sale care au intrat în faliment în trecut.

 • ”Eu am de încasat de la el 2.000 de lei daune stabilite în urma unui proces de calomnie. Un executor mi-a spus că are datorii de 20 miliarde de lei (2 milioane de lei noi n.r.)”, a declarat Ionel Preda, consilierul local din Suhaia. ”Pensiunea de la Rânca e a lui”, a susținut și Preda.

Într-unul dintre procesele în care și-a revendicat banii pentru mobila din Rânca, Nicolae Barbu a relatat că ”în perioada judecării cauzei de către instanța de fond, recurentul – reclamant a aflat că pârâtul Barbu Costel este insolvabil, că a divorțat de soția sa și că în prezent locuiește în București, ocupându-se cu înșelatul oamenilor naivi din localitatea în care a fost primar (acesta le promite consătenilor săi apartamente la preturi infime, încasează banii, iar ulterior înscenează, pseudofalimente ale constructorului – a fost trimis în judecată pentru înșelăciune).” (sentința 794/1 noiembrie 2019 a Curții de Apel București).

Declarațiile de avere ale lui Costel Barbu au fost goale ani la rând. În 2019, însă, el a trecut trei terenuri și o casă moștenite în Rucăr-Argeș și Suhaia. De asemenea, el a declarat că, în 2017, a împrumutat 50.000 de euro de la un prieten de familie.

Pentru 2019, Barbu a trecut la venituri doar salariul primit în decembrie 2019 în calitate de secretar general adjunct al Guvernului.

În ceea ce privește afacerile, la ultima declarație de avere ca primar, în 2015, el a menționat părți sociale la două firme cu activitate modică, care nu mai depuseseră bilanț din 2012, respectiv 2014. După ce, în 2019, a devenit din nou funcționr public și a depus din nou declarație de interese, Barbu nu a mai menționat nici o societate la care ar avea calitatea de asociat.

Condamnat pentru ultraj

Un necunoscut în politica mare până la sfârșitul anului trecut, Costel Barbu a ajuns să fie numit de adversarii politici sau jurnaliștii familiarizați cu culisele partidelor și administrației centrale drept ”om-cheie”, ”Eminență cenușie” în Guvern, ”om de încredere”, ”mâna dreaptă” a premierului Orban, cel care l-a numit secretar general adjunct al Guvernului în decembrie 2019.

Orban nu a răspuns la întrebările G4Media despre suspiciunile legate de averea lui Barbu și relația sa cu acesta.
În august 2020, președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe Barbu că face presiuni asupra parlamentarilor PSD pentru a nu vota moțiunea de cenzură aflată în acel moment în Parlament. El a adăugat că mai mulți membri PSD i-au spus că Barbu îi sună ”să îi invite la cafele.”

La începutul lunii septembrie 2020, fostul primar din Suhaia a fost audiat, în calitate de martor, într-un dosar în care, la puțin timp după aceea, fostul șef al Unifarm, Adrian Ionel, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în urma unor contracte pentru achiziția de măști în perioada pandemiei.

Nu a fost prima întâlnire a lui Barbu, zis Cristi, zis Bitanu, cu anchetatorii. Presa locală și centrală a scris, în nenumărate rânduri, despre problemele sale cu legea.

În 2009, Barbu a mobilizat sătenii din Suhaia împotriva unui om de afaceri din localitate. Circa 200 de persoane au mers la casa acestuia ”şi cu buldozerul au distrus gardul casei, au incendiat un autoturism Dacia, au răsturnat un Jeep şi au spart geamurile de la casă şi de la uşi”, a scris Adevărul.

Pe lângă Barbu, alte 19 persoane au fost trimise în judecată pentru distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi violare de domiciliu. În 2014, în acest dosar, Barbu a primit 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj.

În 2012, la un meci de fotbal, el ”a jignit şi ameninţat arbitrul şi observatorul care fuseseră delegaţi la acea partidă. Cum Barbu nu este la prima astfel de abatere, el a primit o suspendare de şase etape, plus o amendă de 200 de lei.”

În 2016, casa din Suhaia unde locuia i-a fost percheziționată de Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, politicianul liberal fiind suspect de evaziune fiscală.

În 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea l-a cercetat într-un dosar în care acuzațiile erau de delapidare, abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Barbu nu a fost pus sub acuzare, iar dosarul a fost clasat în 2019 pentru că faptele nu erau prevăzute de legea penală.

Referitor la relația cu premierul, tot Adevărul a susținut, anul trecut, că relația dintre cei doi s-a cimentat în 2017, an în care au avut loc alegeri pentru șefia partidului și când Orban nu era sigur că va fi ales ca lider al PNL. „E unul dintre oamenii de încredere ai premierului. Orban l-a adus la sediul central, ca secretar general adjunct al partidului”, declara o sursă din conducerea partidului pentru Adevărul.

Sursa Foto: Facebook

Și în Suhaia circulă o explicație a apropierii dintre cei doi, datând din aceeași campanie pentru șefia PNL din 2017. ”Orban avea permisul de conducere suspendat și avea nevoie de un șofer care să îl ducă pe la filialele din țară, în campanie. Barbu a fost acela și, de atunci, au devenit foarte apropiați”, a declarat un politician local pentru G4Media.

Varianta este întărită și de o postare pe Facebook din acea perioadă a lui Barbu

Sursa Foto: Facebook/ Costel Barbu

În vârstă de 47 de ani, despre Barbu presa a scris că a fost jandarm și că ar fi absolvit Universitatea Alexandru Ghica din Alexandria.

Barbu a fost primar în comuna Suhaia între 2008 și 2015, din partea PDL. Ulterior, în funcție a ajuns fosta soție, Polexia, recent realeasă pentru un nou mandat din partea liberalilor.

După absorbția PDL de către PNL a venit conjunctura apropierii de Orban și ascensiunea sa în rândul liberalilor, devenind copreședinte al filialei din Teleorman. La recentele alegeri locale, a fost ales consilier județean PNL în acest județ.

Pe site-ul Guvernului, la zece luni după numire, Barbu nu are nici acum un CV disponibil pentru public.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

 1. Ar trebui să puneți articolul pe #rezist poate înțeleg și ei cat au fost de proști

  • #rezist lupta impotriva acestor practici indiferent de ce partid le face. Voi PSD-istii urlati ca nu sunteti lasati sa furati ca uite si altii fura, deci cei care striga ca voi furati sunt prosti?

   Logica de psd-ista fudulie prinsa cu mata in sac. PNL+PSD = USL, amandoi sunteti de aceeasi rasa. Hoti ! Iar #rezist e impotriva tuturor hotilor, si mai ales a celor care mai vor sa si schimbe legile justitiei (hint – VOI !)

  • Tuto, #rezist nubare legatura cu PNL…

  • Clar! Hai înapoi la mafia PRO-USL-PSD, acolo nu erau astfel de personaje. Mai ales când spun trolii, că ei nu sunt ”prosti”, ca ăia de la ”#rezist”.

  • @PNL+PSD = USL
   #rezist e formata in principal din homalai. Asa cum esti tu. Si protesteaza doar atunci cand li se transmite de catre diversi formatori de opinie, tot homosexuali, ca trebuie sa protesteze.

  • Cum le zici tu de la suflet, Bad@, dulceata penelista! La picior, baiete! Dupa ghilimea, mars!

  • MAFIA PNL!

 2. Ce figură de interlop rural cumătru cu polițiști și coleg de pahar cu primarul. Genul de nuntaș cu sute de invitați. Nu e prima oară când Orban promovează impostori, inculți, ciurucuri și oameni de nimic. E adevărată zicala cu cine fură azi un ou, mâine va fura un bou. Cine linge azi la primarii de la Țărănoaia, mâine va linge și la prim-ministrul țării!

  Bravo, băi Ludovice! Te-ai înfrățit cu Bitanu! Vezi poate îți face vrăjeala cu una din țoapele alea! Îți dă și ție o bere!

 3. Acuma ne luăm de la 20.000 de lei?!

 4. Destul de sulfuros personajul. Nu sunt convins că Orban realizează cât pierde la imaginea publică, prin apropierea de el. Sau poate serviciile pe care acesta i le aduce compensează din plin deficitul de imagine? Complicat.

 5. In calitate de liberal (a se intelege prin liberal mostenirea interbelica) ma declar uimit cat de usor permite PNL prin sefii lui atator personaje dubioase sa fie in preajma lor. Tot repeta careva pe-aici ca pnl si psd sunt aceeasi mizerie. SDe fapt se pare ca TOATE partidele au multimi comune de penali si smecheri cu facultati si studii false. Nu stiu, poate sunt naiv, dar aveam asa o asteptare mult mai inalta de la liberali. Macar de obraz, de rusine.

  • Asa e țara, deci nu poate ieși altceva!

  • Se pare că actualii liberali sunt niște epigoni, niște mimi ai liberalilor istorici și benefiaciază de haloul renumelui celor vechi, prin simplă plagiatură. Sunt o replică a înaintașilor liberali, prin farsă. Și mai sunt și fuduli. Cum altfel se poate numi exemplul acestui ins, ridicat în funcții înalte, numai pentru că a fost odată ”aprodul Purice” a premierului. Trist și dezolant.

 6. Păi numai prostituatele sponsorizate de marii corupți și interlopi cheltuie zilnic EUR 10.000 (dovezile’s postate pe instagram) din banii furați de la românii care mor de foame. Dar tot găinăriile precum cele de mai sus sunt mediatizate. Nu este rău că sunt menționate, dar presa liberă ar trebui să se ocupe și de mariile mizerii.

  *GĂINĂRÍE ~i f. fam. Afacere necinstită măruntă; faptă de găinar; bișniță.

 7. Master

  #rezist s-a născut și trăiește pe baza unui sistem de valori greu de înțeles de către indivizi limitați ca tine, capabili doar să urască și să jignească.
  #rezist există pentru a alege grâul de neghină, pentru a păzi societatea de ce poate fi mai rău, indiferent de unde vine răul, de la pesediști, liberali sau indivizi lipsiți de calitate așa cum ești tu.

 8. Sunt toti „oameni cheie” de acum in guvern si PNL? Titlurile de pe G4media rivalizeaza cu burtierele de pe Antena 3 si RomaniaTV!

 9. Dar si Elena Trifan inca lucreaza la UEFISCDI la blat, prin mai multe proiecte europene. Si nici dumei nu are CV afisat online, nici la UEFISCDI, nici la SNSPA.

 10. Aceste personaje obscure sunt inconjurate numai de insi de o astfel de factura morala. Aveti impresia ca Orban este cu mult mai bun decat Misu Tudose, spre exemplu. Nici vorba, acest indibid este la fel de jegos, incult, alunecos si dispus la toate mizeriile de pe lume, uitati-va doar la aliotmanul de pramatii ce-l inconjoara, doar naivii, membrii de partid si cei cu foarte putin creier il vad altfel, vreo lumina a competentei, corectitudinii si dreptatii. In timp ce ei se lupta din rasputeri sa-i ia apararea, sa-i gaseasca scuze si sa-l faca sa para ceea ce nu este, imensul luminat liberal isi arata limitele si tot ce are mai hidos in el. Evident ca omul are in spatele sau tot felul de astfel de insi, de derbedei conectati la banul si interesul public si alaturi de care trage sfori pentru ambele parti. acest Orban este un om slab, redus intelectual, cu foarte multe tinichele legate de coada, santajabil si racordat la tot felul de grupuri de interese dubioase pe care, firesc, trebuie sa le satisfaca si pentru care trebuie sa traga sfori. Din pacate, de fiecare data, odata ajunse in functii de prim-plan toti acesti insi lupta pentru interesele personale, ale cui or fi, nici intr-un caz pentru cele publice. Orban este doar inca unul dintre acesti insi, nu a inventat el roata, ci doar o invarte, doar are si el de castigat de pe urma sa, Publicul, interesele sale, progresul tarii, modernizarea sa si mult clamatele reforme sunt doar teme de campanie menite a-i mai pacali odata pe imbecilii care le acorda votul. Succesuri!

 11. domnul presedinte Johanis pierde o sansa extraordinara in acesti ultimi 4 ani de mandat…

  ar putea cere raspicat si fara echivoc, schimbarea acestor lichele dovedite cu oameni integri cu o buna pregatire la baza…

  un alt exemplu este cel al sefului grupului de comunicare strategica , persoana cu studii medii ( a absolvit doar 12 clase) dar care detine o functie cu mare greutate in aceste vremuri…

  Domnule Presedinte , pierdeti sansa de a ramane in istoria contemporana a Romaniei ca un Presedinte dedicat indreptarii tarii si punerii ei pe un fagas in care competentele conteaza cu adevarat. Cum ramane cu Romania lucrului bine facut cand Dvs tolerati tot felul de impostori pusi doar pe furtisaguri ajunsi vremelnic la conducerea acestei tari?

 12. LA REVEDERE rOMANIA. Ramai cu interlopii si scursurile. Au mai ramas 25% oameni cinstiti in tara , care muncesc si platesc impozite , dar traiesc mult mai anevoios comparativ cu profitorii care nu contribuie , care opereaza la negru sau fura cu zambetul pe fata.

 13. ~rezist
  Florin Rosu n. 11 aprilie 1977 d. 4 august 2020

  4 august 2016 – Sanador operatie extirpare tomora II III, sanul stang
  4 august 2012 – Clinceni- TNT Brothers

 14. fiecare om cu penisiunea lui

 15. Iar Teleorman…??!!!
  Sunteti siguri ca e vorba de PNL??!!
  Nu-mi vine a crede, pai ceea ce citesc mai sus e imaginea perfecta pentru PSD…adica PNL=PSD=aceeasi mizerie!!!!!
  Jigodii ordinare!!!

  Pe Site-ul Secretariatului general al Guivernului(SGG) figureaza :
  Costel BARBU – Secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat
  CV lipsa si Foto LIPSA, desi pentru TOTI ceilalti exista Foto si CV!
  Ciudat, Orbane, sa-ti fie rusine!!

  Uite Site-ul SGG:
  https://sgg.gov.ro/new/despre-institutie/conducere-2-3/

  • Se pare ca Orban nu a inteles ce vrem noi astia care traim si muncim cinstit. Vad ca se inconjoara doar de lepre si mafioti, se face ca nu stie, n-a auzit nimic de alde cutare sau cutare din partidul si anturajul lui, de parca e doar obligatia noastra sa stim, nu si a lui. De-ăsta ne esti, Orbane? In cazul acesta ti se potriveste vorba asta cu trimitere clara: Du-te dracului, de bou incaltat! Pa PNL!

 16. Pai ce sa puna pe gov.ro mai nene ca nu are cv. Toate diplomelele lui sunt false> verificati.

 17. Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti! Ar trebui să îi crape obrazul de ruşine lui Bitanu, că ia cu maşina asemenea beţivi politici.