G4Media.ro

EXCLUSIV Ideologul rus Alexander Dughin, pe lista persoanelor interzise în UE /…

Sursa foto: Fars Media Corporation / Mahdieh Gaforian via Wikimedia Commons

EXCLUSIV Ideologul rus Alexander Dughin, pe lista persoanelor interzise în UE / Ce conține al optulea pachet de sancțiuni la adresa Rusiei – măsuri pe petrol, oțel și fier

Ideologul rus Alexander Dughin, promotor al Eurasianusmului și al unor teorii cvasi-naziste legate de identitatea rusă, se află pe noua listă cu 30 de persoane și 7 entități sancționate de Uniunea Europeană, au declarat pentru G4Media surse europene.

Ambasadorii statelor membre UE au ajuns joi la un acord privind sancțiunile, potrivit unui anunț al președinției rotative cehe a Uniunii Europene, iar vineri Consiliul UE ar urma să adopte acest al optulea pachet de măsuri.

Acest nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, provocat de continuarea invaziei în Ucraina, are printre măsuri instituirea unui plafon maximal de preț pentru petrolul rus exportat în state terțe, ce urmărește scăderea încasărilor pentru regimul de la Kremlin.

Această plafonare a prețului ar urma să fie implementată de UE în colaborare cu statele membre ale G7, grupul celor mai industrializate state din lume.

Alte sancțiuni vizate de UE privesc produsele din oțel și fier provenite din Rusia, dar și adăugarea unor noi categorii de tehnologice electronice ce vor fi interzise la export în Rusia.

Cele 30 de persoane care vor avea interzis pe teritoriul UE sunt oficiali de stat din Rusia, artiști care au susținut invazia în Ucraina, precum și reprezentanții Moscovei în teritoriile ocupate.

Vor fi sancționate cu interzicerea comerțului și înghețarea conturilor și mai multe companii ruse, potrivit surselor europene consultate de G4Media.

Context. O analiză publicată de Financial Times în luna august arată că Alexander Dughin, naționalistul rus a devenit un purtător internațional de cuvânt al extremei drepte, a ajuns să aibă o influența globală. Dughin și sponsorul său, bancherul rus Konstantin Malofeev, și-au cultivat relații cu partide de la dreapta radicală cum ar fi Partidul Libertății din Austria, Liga din Italia și Adunarea Națională din Franța – menținându-și aceste legături prin intermediul unor conferințe, prelegeri și întruniri organizate în Rusia și Europa de Vest, potrivit FT.

În cartea sa din 1997, „Fundații ale Geopoliticii”, care constituie lectură obligatorie la academia militară a Rusiei, Dughin argumenta că „Ucraina, ca stat, nu are nici un înțeles geopolitic”.

În august, fiica lui, Daria Dughina, o jurnalistă ultra-naționalistă, a fost asasinată în apropierea Moscovei cu o mașină-capcană. Foarte mulți presupun că Dughin însuși era de fapt ținta.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Nicio problema. Stia omu ca vine faza asta si de aia fiica a ‘murit’ in accident. Ca azi are alta identitate..detalii.

 2. Goe treci și bagă-n ele! :)))))

 3. Abia acuma? Asta trebuia interzis in UE de cel puțin 10-15 ani, ca umbla cu șușanele peste tot.

 4. De asi inainte ,Simion si Șoșoi vor trebui sa plecece la Moscova pentru a lua lumina de la Dughin..Din ce in ce mai greu .Ghginion.

 5. Cu tot cu drepturile lui de autor?

 6. „…care vor avea interzis pe teritoriul UE…” cam ciudată exprimarea, nu vi se pare?

 7. Cristi tata, nu inteleg titlul. Care este diferenta intre otel si fer ?? Iti spun eu, doar cate zecimi de procente de carbon. Titlul este incult 🙁

 8. Revin. Sanctiunile pe fier/otel se vor dovedi contraproductive pe termen scurt si mediu, pentru simplul motiv ca sunt materii energointensive. Siderurgia europeana va avea nevoie de resurse suplimentare imense de energie, din ce in ce mai scumpa, rezultand cresteri de costuri dramatice, spre tragice, plus stopuri in lantul de aprovizionare.

  Dar daca trebuie…

  • Trist, n-o sa mai fie ruble sa va plateasca.
   À propos, votca din ce faceti, ca nu mai aveti cartofi de mult.

 9. E o lovitura dura data rusilor. E mai mult decat o frectie la piciorul de lemn, e de-a dreptul un vaccin cu ARN!

 10. s-o interzica si pe fii-sa.. wait…ce?