G4Media.ro

Examenul scris pentru posturile de director și director adjunct din școli va…

Examenul scris pentru posturile de director și director adjunct din școli va fi organizat pe 27 iulie / Cei care obțin nota 7 vor participa la interviuri, programate în septembrie și octombrie, după începerea școlii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că examenul scris pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în învățământul preuniversitar ar urma să aibă loc pe 27 iulie și va fi urmat, pentru cei care obțin nota 7, de interviuri, organizate în septembrie și octombrie. Ministerul Educației intenționează să introducă și funcția de director administrativ.

„Organizăm aceste concursuri începând cu un examen scris. În data de 27 iulie intenționăm să organizăm acest examen scris, în care se vor prezenta toți cei care aspiră la funcția de director sau director adjunct într-o unitate de învățământ preuniversitar”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat de câteva ori dacă și persoanele care ocupă în prezent posturi de conducere vor susține acest examen, Sorin Cîmpeanu a spus că pe 5 august expiră toate mandatele de conducere din școli.

„Examenul scris intenționăm să fie organizat în data de 27 iulie, să testeze de la abilități cognitive până la abilități manageriale, în scris. Un set de subiecte relevante, un set de subiecte care să asigure accesul echitabil al tuturor celor care doresc să fie directori în școlile românești”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a spus că, cel mai probabil, nota 7 va fi cea care le va permite persoanelor care susțin acest examen scris să treacă la proba următoare, interviul, care ar urma să fie organiat după începerea școlii, în septembrie și octombrie.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că Ministerul intenționează să înființeze și postul de director administrativ în școli, care să pună în aplicare proiectele care vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter