G4Media.ro

EUROSTAT Tinerele din ţările UE părăsesc mai devreme casa părintească decât tinerii…

sursa foto: Pexels

EUROSTAT Tinerele din ţările UE părăsesc mai devreme casa părintească decât tinerii / Cea mai mare diferenţă între genuri se înregistrează în România 

Fetele tind să plece mai devreme din casa părintească decât băieţii în aproape toate statele membre ale Uniunii Europene, însă cea mai mare diferenţă între genuri se înregistra în 2021 în România, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citată de Agerpres.

În 2021, în medie, tinerii plecau din casa părintească la vârsta de 27,4 ani, iar tinerele la 25,5 ani, în UE. Această tendinţă a fost observată anul trecut în toate statele membre UE.

harta tineri ue
Sursa: ec.europa.eu/ eurostat

În 2021, cea mai mare diferenţă între genuri se înregistra în România (25,6 ani pentru tinere faţă de 30,3 ani pentru tineri, o disparitate de gen de 4,7 ani) şi Bulgaria (o disparitate de gen de 3,5 ani), spre deosebire de Suedia (o disparitate de gen de 0,4 ani), Danemarca (0,5 ani) şi Irlanda (0,9 ani).

În medie, tinerii plecau în 2021 din casa părintească după vârsta de 30 de ani în 11 state membre UE (Croaţia, Portugalia, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Slovenia, Italia, Malta, Spania, România şi Polonia), în timp ce în cazul tinerelor sunt doar două ţări, Portugalia şi Croaţia.

tineri
Sursa: ec.europa.eu/ eurostat

Datele Eurostat arată că, în 2021, vârsta medie la care persoanele tinere părăseau casa părintească era de 26,5 ani, dar există diferenţe semnificative între statele membre UE. Cea mai ridicată vârstă, de 30 de ani sau mai mult, se înregistra, în medie, în rândul persoanelor tinere din Portugalia (33,6 ani), Croaţia (33,3 ani), Slovacia (30,9 ani), Grecia (30,7 ani) şi Bulgaria (30,3 ani), spre deosebire de Suedia (19 ani), Finlanda (21,2 ani), Danemarca (21,3 ani) şi Estonia (22,7 ani).

În ţările din nord şi vest, tinerii „zboară din cuib” mai devreme, în timp ce în sud şi est, mai târziu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pe băiat nu-l lasă mami să plece. Îi face cozonăcel, îi face supiță și îi zice: „Unde pleci, băiatul mamei? Nu mai bine rămâi tu aici și îmi aduci noră în casă? Vezi, că ți-am lăsat fripturică în cuptor.”

    • Ce gascan ești, foarte bine ca e fripturica în cuptor, pare ca ești supărat ca ai rămas cu matele goale de când ai plecat de acasă și nici ciuta cu care stai nu știe sa gătească nimic, nici măcar un ou fiert.

    • @hahaha: iar tu esti un incompetent care nu stie nici sa isi fiarba un ou ca sa supraviețuiască, si sari de la mami de acasa la iubita acasa, pentru ca nu poți avea grija de tine.

  2. Baietii nu pleaca de la parinti la 16 ani ca sa se mute impreuna cu femei de 35. Atat de simplu e.