G4Media.ro

Eurostat: Românii și bulgarii, cei mai supuși riscului de sărăcie și excluziune…

Eurostat: Românii și bulgarii, cei mai supuși riscului de sărăcie și excluziune socială din Uniunea Europeană

Peste un sfert din populaţie era supusă anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială în patru state membre ale Uniunii Europene: România (35,8%), Bulgaria (33,6%), Grecia (27,5%) şi Spania (27%), arată datele prezentate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În contrast, cea mai scăzută pondere a persoanelor supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială se înregistra anul trecut în Cehia (11,5%), Slovacia (13,8%), Slovenia (14,3%), Olanda (15,8%) şi Finlanda (15,9%).

În 2020, erau în Uniunea Europeană 96,5 milioane de persoane supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, reprezentând 21,9% din populaţie.

Anul trecut erau în UE 75,3 milioane de persoane supuse riscului de sărăcie, 27,6 milioane de persoane se confruntau cu lipsuri materiale grave şi erau defavorizate din punct de vedere social, iar 27,1 milioane de persoane locuiau în gospodării cu intensitate de lucru scăzută.

În rândul celor 96,5 milioane de persoane din UE supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, aproximativ 5,9 milioane (1,3% din totalul populaţiei) locuiau în gospodării care se confruntau simultan cu toate cele trei riscuri de sărăcie şi excluziune socială (riscul sărăciei, lipsuri materiale grave şi defavorizate din punct de vedere social şi locuiau în gospodării cu intensitate de lucru foarte scăzută).

Sursa foto: Pixabay/ michelbossart

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Da, trebuie să consulți date statistice să-ți dai seama care e situația Romaniei si Bulgariei😅

 2. PIB UE (Mld$)
  Germania 4319
  Franta 2938
  Italia 2106
  Spania 1465
  Olanda 1012
  Polonia 642
  Suedia 626
  Belgia 580
  Austria 482
  Irlanda 477
  Danemarca 392
  Finlanda 300
  ROMANIA 290

  Cehia 276
  Portugalia 257

  Realizati ca Romania are PIB mai mare decat cel al Cehiei si al Portugaliel? SI romanii sunt mai saraci decat cehii si portughezii, traiesc mai prost decat cehii si portughezii, au infrastructura si sistem medical mai prost decat cehii si portughezii.
  Pana si avioanele, sunt cumparate vechi, la mana a 2a de la portughezi, care au PIB mai mic.

  De ce? Simplu: coruptie si hotie. Pana nu se elimina acestea doua , romanii vor trai in continuare prost, saraci, intr’o tara bogata, insa… nu pentru ei. Nimeni nu o poate face din strainatate. Doar romanii din Romania.

  • Realizezi ca Cehia si Portugalia au combinate populatia Romaniei? Un roman este de doua ori MAI PUTIN productiv si eficient decat un ceh sau un portughez. In plus, atat Portugalia cat si Cehia ne-au dat ceata la vaccinare, la testele PISA, la indicatorii socio-economici, la tot ce se poate. Cred ca romanii inca nu au inteles in ce situatie cumplita ne aflam acum la finele lui 21.

  • Cehia și Portugalia au populația la jumătate față de noi

  • @Iulian
   Portugalia are o populatie rezidenta, cam de 10 350 000, in 2021. Romania, cam cat are? Depaseste 15 000 000? Cam dificil. Insa nu populatia (ca numar) face diferenta, altfel Germania si Franta, ar avea un PIB mai mic.

   Cititi ceea ce a scris @Adrian. Totul vine de la productivitate (#1) si de la nefurat/necorupt (#2) Productivitatea se poate intelege, romanii nu au fost niciodata foarte productivi. Pentru a fi, ar trebui ca majoritatea sa traiasca cam 30 de ani in Vest si nu intre romani. Insa doar productivitatea nu inseamna totul. Nici numarul de locuitori.

   Nu (ma) intelegeti gresit. Cat de zeci de ani, sa fac oamenii sa inteleaga, de ce nu se inainteaza intr’un ritm mai rapid. Este extrem de simplu: Hotie+Coruptie. Daca veti reusi sa le opriti, veti putea inainta rapid.
   De la simpla declaratie de TVA, de acolo se incepe. Statul nu are multe feluri de a strange bani: TVA, Taxe pe energie (carburanti, gaze, electricitate) restul , fiind o marja mica. Nu mai acceptati sa nu fie declarat totul. Nu mai acceptati „de la mana la mana”, deoarece va furati singuri.
   Despre coruptie, nu trebuie sa va explic eu, un strain. Stiti exact ceea ce aveti de facut. Ceea ce este trist, este ca nu se opreste aceasta coruptie generalizata, la absolut toate esaloanele. Si numai in Bulgaria si Romania.
   Nu inseamna ca nu exista coruptie si in alte tari UE, insa nu la asemenea grad, incat sa tina o tara si un popor in saracie. Exista un proverb, acum 60 de ani, cand am locuit si fost la scoala in romania (Bucuresti): „iti furi singur caciula”

   A iti fura caciula = tristul sindromul romanesc. Scapati de el, aveti cum. Faceti asta si veti vedea cum avansarea devine reala si rapida, tara Dv fiind o tara bogata si cu potential. Succes voua.

 3. Corupția și sărăcia merg mână în mână. Normal, sunt printre cele mai corupte țări. Cu cei mai bogați și corupți politicieni.

 4. Am ajuns așa votând de 30 de ani doar PSD, USL. Acum acum face figuri și PNL.
  Să nu mai scriu despre UDMR.
  Am scris de multe ori PSD-im, PSD-im, vă fu…………………………… Etc și etc.