G4Media.ro

EUROSTAT Decese cu 50% peste normal în Bulgaria, cea mai puțin vaccinată…

EUROSTAT Decese cu 50% peste normal în Bulgaria, cea mai puțin vaccinată țară din UE / În Lituania, Grecia și România procentul este de peste 30%

Cu peste 50% mai mulți oameni au murit în Bulgaria decât de obicei, în septembrie, au arătat datele oficiale, fiind țara cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană și cel mai grav afectată în timpul reapariției cazurilor de coronavirus, la sfârșitul verii, transmite Reuters, citată de Rador.

Potrivit unui raport Eurostat care compară decesele suplimentare cu nivelurile pre-pandemice, Bulgaria a avut cea mai mare supramortalitate din UE, urmată de Lituania, Grecia și România – toate peste 30%.

Din septembrie, pandemia s-a agravat și mai mult în Europa de Est, Bulgaria atingând un număr record de decese zilnice provocate de coronavirus, în ultimele săptămâni.

Potrivit unui raport Statista, Bulgaria administrase de săptămâna trecută doar 44 de doze de vaccin la 100 de persoane – cea mai scăzută rată a oricărei țări europene.

Are una dintre cele mai mari rate de deces cauzate de COVID-19 pe cap de locuitor din lume, la fel ca România, cu a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din UE și unde persoanele în vârstă sunt în mod special afectate.

Supramortalitatea în întreaga Uniune Europeană a crescut la 12% în septembrie, a declarat Eurostat, urcând rapid la sfârșitul verii, de la un minim de 5% în iulie. Regiunea a atins un vârf cu o supramortalitate de 40% în noiembrie 2020.

Printre țările cu cea mai scăzută supramortalitate în septembrie au fost Suedia și Belgia. Belgia, în special, s-a confruntat cu rate mari de deces la începutul pandemiei.

Sursa: Reuters/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Vreun link? Ceva?
    Cinstit ar fi daca preluati articole, chiar si partial, sa puneti link spre articolul sursa. Asa cum faceti cu edupedu.