G4Media.ro

Eurostat: Aproape 1,7 milioane de români nu au muncit niciodată, cei mai…

Eurostat: Aproape 1,7 milioane de români nu au muncit niciodată, cei mai mulți au studii medii

Din cele 12,3 milioane de persoane cu vârsta între 18 și 64 de ani din România, peste 1,68 de milioane susțin că nu au lucrat niciodată, potrivit datelor Eurostat. Procentual, cifra reprezintă 13,6% din total. Analiza datelor arată că dintre aceste persoane, 705 mii au studii elementare (cel mult 8 clase), iar 902 mii au studii medii (liceu). Persoanele cu studii superioare care nu au lucrat niciodată sunt 73,5 mii.

Ancheta Eurostat asupra forței de muncă în 2018 oferă informații despre întreruperea muncii pentru creșterea copiilor și a fost făcută asupra întregii populații adulte din Uniunea Europeană. Unul dintre răspunsurile oferite în cadrul analizei, de către participanți, a fost că nu au lucrat niciodată. Numărul acestora este de aproape 1,7 milioane, din grupa de vărstă 18-64 de ani, deci oameni aflați în vârstă de muncă. Cei care au lucrat și și-au întrerupt munca pentru creșterea copiilor sunt 2,7 milioane.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Mi se pare bine, sintem un neam relaxat.
  Sau poate ca e doar oferta de locuri de munca scazuta (in pofida cresterii economice fenomenale produsa de psd). 😉 🙂

 2. Unii voiau sa aducă vietnamezi ca nu mai e forta de munca.

 3. Printre cei care nu au muncit o zi in viata lor se numara si parlamentarii si propagandistii de la TV.

 4. Astia or fi votind psd ?!

  • Păi ăștia _sunt_ PSD. Sau sunt membri. Oricum, sigur votează PSD.
   Eu personal pot să număr vreo 10 oameni care nu muncesc aproape nimic dar trăiesc bine-merci din joburi la stat sau, în cazul a doi dintre ei, din contracte exclusiv pe șmen cu statul. Și mai știu câțiva care, deși muncesc cât-de-cât ceva la stat, sunt mult mai slab pregătiți față de ce cere piața liberă, muncesc foarte puțin dar au salarii duble față de cât merită. Colac peste pupăză, doi din ei ies la pensie anul viitor, de tineri, fiindcă freacă menta prin armată.

 5. Poate vor si ei niste salarii mai mari pentru asi putea intretine familia decent,poate vor sa plece peste hotare,poate sant alcolisti sau plini de boli,sau poate sant depresivi si dezamagiti de viata asta mizerabila care le.au oferit.o neocomunistii,poate sant profitori care se folosesc de resursele statului mafiot,poate sant in zone unde oportunitatile sant mai reduse ,poate le place sa castige din infractiuni ,poate sant sustinuti de alte persoane sau pote nu au chef de munca,sau poate nu vor sa fie sclavii unui sistem care doar ii foloseste ca sa.si ingrase bugetul care sa si.l insuseasca si sa.l cheltuie la buna disretie?

 6. Astia sunt asistatii, bazinul electoral PSD. Astia sunt cei care nu or sa plece _niciodata_ din tara, ca nu stiu sa faca nimic, decat sa suga de la stat. Muie PSD.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.