G4Media.ro

Europarlamentarul Vlad Gheorghe susține că românilor le sunt în continuare controlate pașapoartele…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Europarlamentarul Vlad Gheorghe susține că românilor le sunt în continuare controlate pașapoartele pe aeroporturi din spațiul Schengen / Voi transmite plângeri oficiale Comisiei Europene și aeroporturilor

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) susține că românilor le sunt în continuare controlate pașapoartele pe aeroporturi din spațiul Schengen, deși România este membră „Air Schengen” de la 1 aprilie. Vlad Gheorghe precizează că va transmite plângeri oficiale Comisiei Europene și respectivelor aeroporturi din statele membre.

„Discriminarea continuă, chiar dacă România este în Schengen. Voi transmite plângeri oficiale Comisiei Europene și aeroporturilor din statele membre unde românilor încă li se controlează pașapoartele, deși din 31 martie țara noastră este parte din spațiul unic de circulație european pe cale aeriană și maritimă.
Este un abuz clar din partea autorităților naționale respective, nu se poate să fie controale prin sondaj fix la avioanele românești, iar control prin sondaj nu înseamnă că verifici toate documentele pentru fiecare dintre cei care călătoresc dinspre România.

Am fost personal verificat la aterizarea în Paris, ieri, pe 1 aprilie, fără să primesc vreo explicație. Am primit numeroase mesaje de la cetățeni români verificați în mod similar pe aeroporturile din Amsterdam și Munchen. Repet, nu prin sondaj, nu aleatoriu, ci în mod evident organizat un punct de verificare documente de către poliția de frontieră la coborârea din avioanele care zburau dinspre România.

Bâlbâiala polițiștilor interpelați de către mine pe aeroportul din Paris confirmă că nu a existat vreo acțiune de control de rutină. La insistențele mele au încercat să spună că vor verifica și alte destinații, nu doar pe cele românești, însă în tot aeroportul, pe terminalul Schengen nu am întâlnit un alt punct similar, iar agenții respectivi nu s-au deplasat către o altă poartă de la un zbor din altă țară europeană, schimbându-și povestea – ”mergem, dar mai târziu, nu știm unde, ni se transmite de către superiori, așteptăm”. Culmea, așteptau controlând fiecare cetățean european care cobora din avionul de la București, o pură coincidență, desigur”, a scris Vlad Gheorghe, marți, pe Facebook.

Eurodeputatul precizează că va sesiza această situație și guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu.

„Sunt tare curios să văd cum își apără cetățenii evident discriminați miniștrii Predoiu, Gorghiu și Odobescu, care este poziția ambasadelor României din țările respective și ce măsuri au de gând să ia să prevină astfel de abuzuri. Altfel, sunt primii la lăudat cu firimiturile astea de Schengen acceptate în mod rușinos după mai mult de 12 ani de când îndeplinim toate condițiile cerute.

Poate binevoiește și președintele Iohannis să se pronunțe asupra încălcării drepturilor românilor, acum că-n România e cod de vânt și la golf s-ar duce degeaba, iar zăpadă bună de schi nu mai este. Nu mai zic de solicitarea despăgubirilor de miliarde de euro anual din partea Austriei, că deh, prietenul Nehammer, coleg în EPP cu Iohannis, Ciucă și compania nu poate fi deranjat pentru mizilicuri de-astea care privesc România și pe români”, mai afirmă Vlad Gheorghe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Inainte sa de ne dam ofuscati poate ar fi interesant sa intelegem de ce se fac aceste controale? Poate ca inca nu exista destul incredere ca persoanele care au nevoie de viza Schengen au fost verificate minutios la check-in? Sau ca miile de persoane din afara EU care lucreaza in Romania si au drept de munca si viza NUMAI pentru Romania nu s-au suit in avion sa lucreze in Germania sau Spania? Aceasta struto-camila cu „intregrare” Schengen mu,mai pe transportul aerian si maritim este o mare prostie si va genera multe probleme. Daca este sa ma iau dupa teorii ale conspiratiei cred ca a propusa si acceptata intentionat tocmai pentru a arata ca avem in continuare probleme. Vom vedea.

  2. Asteptam si feed-back bogatanilor cu iahturi care se duc la Viena sa vedem daca sunt controlati sau nu…