G4Media.ro

Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că o comisie din Parlamentul European a votat…

Sursa foto: IPJ Sibiu

Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că o comisie din Parlamentul European a votat pentru înființarea unui ”procuror verde” european

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) a anunțat miercuri că eurodeputații din comisia pentru petiții din Parlamentul European au votat pentru înființarea unui ”procuror verde” european.

”Vom avea DNA-ul pădurilor ȘI Procurorul Verde European. Au fost aprobate propunerile mele de modificare a Directivei privind protecția mediului prin intermediul dreptului penal care s-o înlocuiască pe actuala, mult depășită (2008/99/CE). Procurorul Verde va deveni realitate, prin extinderea atribuțiilor Parchetului European și asupra infracțiunilor de mediu. Traducere liberă: vine Kövesi!”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

”Parchetul European va putea folosi toate resursele la dispoziție pentru infracțiunile de mediu, inclusiv ceea ce ministerul Mediului de la noi tot spune că nu se poate – imaginile din satelit. Foarte important pentru România – mai știți DNA-ul pădurilor pe care nu-l voia nimeni decât USR, că noi am și scris proiectul de lege? E, o să fie obligatoriu! Tăierile ilegale devin infracțiune, la fel și incendiile puse intenționat sau din neglijența. Infractorii vor plăti inclusiv costul asociat repunerii arealului distrus în forma inițială sau, dacă asta nu este posibil – daune în acel cuantum. Se confiscă nu doar bunurile obținute din infracțiune, ci și câștigurile asociate infracțiunilor. Responsabilitatea infracțiunilor nu va mai fi doar a companiei care încalcă legea, ci și pe ”persoană fizică” a directorului. Amenzile pentru companiile care încalcă legea vor fi de 10% din cifra de afaceri globală a companiei – asta o să usture rău!”, a mai spus acesta.

Gheorghe a arătat că în aprilie 2023 va fi votul final din Parlamentul European.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce contradictie. UE se da da ceasul mortii pt mediu si poluare iar tari precum China , India sau SUA polueaza la greu si totusi importam la greu din industria lor poluatoare.

  2. USR face treabă pentru România. PSDNL doar fură.

    • Nu te vei vindeca niciodată. Nimeni nu a furat mai mult ca usr, raportat la perioada în care a stat la guvernare. Dacă ați fi fost și acum, cu siguranță i-ați fi depășit cu mult pe aia pe care îi blamați. Ce mi se pare strigător la cer, este ca banii pe care ii încasați voi, au fost făcuți prin grja psd.

  3. Sa fie intr-un ceas bun! 👍