G4Media.ro

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD), despre votul negativ al Austriei pentru Schengen: Va…

Sursa Foto: Facebook/ Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD), despre votul negativ al Austriei pentru Schengen: Va fi un moment pentru evaluarea prestaţiei miniştrilor implicaţi / Dacă aş fi fost ministru al Afacerilor Europene, astăzi mi-aş fi dat demisia

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a declarat joi în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că dacă ar fi fost ministru al afacerilor europene, deşi nu există un astfel de ministru în guvern, şi-ar fi dat demisia pentru că este o responsabilitate foarte mare. El a menţionat că va fi după Consiliul European de săptămâna viitoare şi un moment pentru evaluarea prestaţiei minştrilor implicaţi, iar premierul trebuie să decidă ce e oportun, transmite News.ro.

Întrebat la Prima Tv dacă ar trebui să existe demisii după eşecul acestei aderări la spaţiul Schengen, Victor Negrescu a spus: ”Cred că toţi cei care au fost implicaţi trebuie să îşi asume responsabilitatea, să facă o autoevaluare şi premierul României să decidă în consecinţă”.

Negrescu a menţionat că cel puţin la nivelul coaliţiei de guvernare, premierul este cel care decide şi ştie ce a făcut fiecare şi în ce măsură sarcinile nu au fost îndeplinite.

”Cred că va fi după Consiliul European de săptămâna viitoare şi un moment pentru evaluarea prestaţiei minştrilor implicaţi şi acolo premierul trebuie să decidă ce e oportun”, a mai arătat Victor Negrescu.

Europarlamentarul a fost întrebat dacă şi-ar da demisia, dacă ar fi ministru al afacerilor europene. ”Dacă aş fi fost ministru al afacerilor europene, deşi nu există un astfel de ministru în guvern, astăzi mi-aş fi dat demisia pentru că este o responsabilitate foarte mare”, a spus el.

În perioada 2017 – 2018, Victor Negrescu a deținut, în cadrul MAE, funcția ministru delegat pentru Afaceri Europene responsabil de pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. România a exercitat Președinția Consiliului Uniunii Europene în prima parte a anului 2019

Despre ce se va întâmpla în continuare în privinţa aderării la spaţiul Schengen, Negrescu a arătat că ”primul pas este să punem acest subiect pe agenda Consiliului European la nivel de şefi de stat şi de guvern, pentru a menţine atenţia şefilor de stat şi a decidenţilor cu privire la acest subiect, altfel va dispărea de pe agenda europeană subiectul aderării României la spaţiul Schengen”.

”Poate nu va duce la rezultatul scontat dar putem să presăm pentru a avea un calendar predictibil”, a spus Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD a arătat că fără această discuţie, lucrurile vor avansa extrem de greu, pentru că ”România va trebui să parcurgă un nou proces de evaluare din partea Comisiei europene”.

”Perspectiva optimistă va însemna ca undeva în toamna aunului viitor să putem să repunem acest subiect pe agenda europeană, Suedia nu cred că e dispusă să o facă la începutul anului viitor. Varianta negativă ar înseamna ca undeva în 2025, după alegerile din 2024, să putem să discutăm această temă la nivel european”, a mai spus Negrescu.

El a menţionat că şansele ca Suedia să deschidă acest subiect sunt mici, pentru că ”agenda preşedinţiei suedeze a fost deja publicată, iar acolo avem un guvern minoritar susţinut de extrema dreaptă, care se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. O să fi sigur și vei rezolva oare problema protecțiilor condom ?

 2. este o victorie a romaniei ce a aratat cum singura natiune ce se impotriveste este surprinzator sau poate nu austria . Ce demisie sa aiba loc . doar daca nu intelegi ce se intimpla . practic s-a scos la lumina adevarul .

 3. Negrescu își bagase și el jumate de cap în poza care se voia a victoriei. Acum și l-a scos urgent, ba cere si demisii.
  .:)))))
  Pentru cine nu știe, Negrescu este încă din fașă europarlamentar, el fiind moștenitorul unui lung șir de securici: bunicul a condus o firma a statului ceaușist care se ocupa de metale, tatăl lui Negrescu declarând că la 10 ani l-a întâlnit pe Brejnev, tatăl lui Negrescu a tropait prin Agenția de Dezvoltare a securiciului Mișu Negritoiu, apoi la Fondul Proprietatea și la final a ales cariera „diplomatica” .
  Pricopie din cuibul de la snspa l-a făcut direct prorector, desi el era lector.
  Interesant este că Negrescu 3, desi a făcut gimnaziul și liceul în Belgia și Franța, nu a fost în stare să facă o universitate de elită din Franța, s-a întors la București.
  Este securiciul mai spălat și fără universitate boschetara. Ce-i drept, e si el doctor, dar poate e pe bune, în lipsa verificării.

 4. Ai fost și tu cu gașca lui Ciolacu in Dubai ?

 5. Nu ai fi demisionat, aşa cum nicio hahaleră nu demisionează, sşa cum nici hahalera PNL nu va demisiona.

  La conducerea ţării sunteţi numai hahalere.

 6. Nu e Orice hahaleră…e un pui de securi. sto- bolș.evic

  • Bolos nu este doar extrem de incompetent si corupt, dar si toxic de rau intentionat. Faptul ca nimeni nu scrie despre el arata clar ca nu mai exista presa in Romania.