G4Media.ro

Europarlamentarul Corina Creţu: Când s-a negociat PNRR, trebuia făcută o clarificare foarte…

Europarlamentarul Corina Creţu: Când s-a negociat PNRR, trebuia făcută o clarificare foarte clară, că pensiile militare sunt pensii ocupaţionale, România este cea care a propus/ Nici 10% nu s-au cheltuit din ce am primit

Fostul comisar european Corina Creţu, europarlamentar al Pro România, a declarat luni la Prima News, că atunci când s-a negociat PNRR trebuia făcută o clarificare foarte clară, că pensiile militare sunt pensii ocupaţionale, dar România a fost cea care a propus această contributivitate.

Despre banii din PNRR, ea a arătat că nici 10% nu s-au cheltuit din ce am primit până în prezent.

”Cred că atunci când s-a negociat PNRR, trebuia făcută o clarificare foarte clară, pe care văd că domnul prim-ministru o face, şi anume aceea că pensiile militare sunt pensii ocupaţionale. Din păcate ele intră la categoria pensile speciale, dar e un document înainta de România care spune că militarii, jandarmii, oamenii din servicii, parlamentarii…România a fost cea care a propus această contributivitate pentru toate”, a spus fostul comisar european.

Corina Creţu a precizat că ”este un lucru bun în această lege că pensia nu mai poate depăşi salariului, ceea ce este aberant şi nu se pot cumula două pensii speciale”.

”Până la 30 aprilie se poate renegocia PNRR, dar în principal ideea Comisiei de a renegocia PNRR a fost legată de explozia de preţuri la contracte, de pildă pe calea ferată, dar poate acolo se mai poate sensibiliza ceva. Nu ştiu în ce măsură”, a completat europarlamentarul.

Corina Creţu a mai spus că nici acum nu ştie cine este echipa de negociatori a României cu Comisia Europeană pentru PNRR.

Creţu a arătat că ”dacă nu se îndeplineşte acest jalon din PNRR legat de pensiile speciale se vor pierde 700 de milioane de euro”.

”România are în momentul de faţă în vistierie, din PNRR, 13 % cofinanţarea, aproape 3 miliarde, cu încă vreo 3 miliarde prima tranşă. Noi tot vorbim de a doua tranşă. (..) Nici 10% nu s-au cheltuit din ce am primit”, a completat Corina Creţu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. ” Nici 10% nu s-au cheltuit din ce am primit…”
    Normal ca nu se cheltuiesc daca nu se pot fura. Programul ălălalt, ăla romanesc presupun ca furtul….pardon, cheltuielile sunt la 80%.

  2. Pai cum sa cheltui și să defraudezi ,daca trebuie sa dai socoteală fondurilor EU?Nu avem noi procurori deștepți că sa ne arate adevăratele tunuri de mii de milioane de euro …..Nu ii avem ,că au plecat

  3. Zici Rahat5 si tragi apa

  4. Mulți habarnisti care nu fac diferența între pensiile de serviciu și cele ocupationale! Vorbim după ureche!

  5. „Corrine, Corrina, where you been so long? / I ain’t had no lovin’, since you’ve been gone”. A great comeback!!!! Mai ales în preajma sarbatorii învierii!!! (Iarta-ma Doamne !!!!)