G4Media.ro

Europarlamentarii USR-PLUS cer guvernului Orban să atace la Curtea de Justiție a…

Europarlamentarii USR-PLUS cer guvernului Orban să atace la Curtea de Justiție a UE noua legislație europeană care dezavantajează transportatorii români

Europarlamentarii USR-PLUS atrag atenția că actualul pachet legistaliv european care vizează transportul rutier este în dezavantajul firmelor românești care operează în acest domeniu și cer Guvernului României să ia măsuri. Printr-o scrisoare deschisă, eurodeputații Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoș Tudorache, Nicolae Ștefănuță, Vlad Botoș și Ramona Strugariu îi cer premierului să atace la Curtea de Justiție a UE actele normative europene din cadrul Pachetului de mobilitate.

Redăm scrisoarea transmisă de USR-PLUS:

„Domnului Ludovic Orban, Prim ministru al Guvernului României

Stimate Domnule Prim-Ministru,

După cum știți, la nivelul Uniunii Europene urmează să fie adoptate noi norme privitoare la transportul rutier în cadrul Pachetului de mobilitate, acesta fiind rezultatul unor negocieri care au avut loc în cadrul legislaturii precedente a Parlamentului European.

În mod regretabil, anumite prevederi ale pachetului normativ în forma sa actuală, precum obligația întoarcerii camioanelor în țara de origine la fiecare 8 săptămâni sau regulile privind cabotajul, vor avea un impact negativ asupra activității firmelor românești din domeniul transportului rutier internațional, care reprezintă un sector important al economiei României. De asemenea, considerăm că anumite prevederi ale acestui pachet sunt contrare principiilor liberei circulații a serviciilor, bunurilor și forței de muncă în interiorul pieței unice, sau sunt în contradicție cu prevederile Pactului Verde European.

Eforturile noastre susținute de a opri adaptorea acestui pachet s-au lovit de inerția deciziilor luate în legislatura precedentă. Argumentele aduse de guvernele României din perioada anterioară nu au fost încadrate într-o strategie coerentă pentru a înclina balanța negocierilor în favoarea unui tratament echitabil pentru firmele românești. Din păcate, nu au fost consolidate nici alianțele cu statele la fel de interesate ca România în elaborarea unui text legislativ echilibrat. Vă reamintim că în decembrie 2018, guvernul PSD a preferat să se abțină la votul din Consiliul Uniunii Europene și nu s-a alăturat statelor europene care au protestat împotriva prevederilor Pachetului de mobilitate.

Astfel, considerăm că au fost epuizate toate căile de acțiune politică așa încât devine necesară inițierea unei noi strategii în cazul cel mai probabil al adoptării Pachetului de mobilitate la începutul lunii iulie.

Din acest motiv, vă solicitam să demarați pregătirea unui atac pe cale juridică la Curtea de Justiție a UE pentru contestarea și anularea actelor normative care fac parte din Pachetul de mobilitate, în virtutea dreptului acordat statelor membre în acest sens. Vă solicităm, de asemenea, să inițiați consultarea guvernelor din alte state membre interesate pentru a realiza un demers juridic comun.

Delegația USR PLUS în Parlamentul European este pregătită să ofere orice sprijin necesar și rămâne deschisă bunei cooperări cu Guvernul României, în interesul cetățenilor români.

Cu stimă,
Membrii Delegației USR PLUS în Parlamentul European

Dacian Cioloș Cristian Ghinea Dragoș Pîslaru Clotilde Armand

Dragoș Tudorache Nicolae Ștefănuță Vlad Botoș Ramona Strugariu”

 

Sursa Foto: Parlamentul European/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. PNL-ul asta e incapabil sa apere drepturile si interesele cetatenilor. Poate reuseste USR-ul sa miste ceva la UE ca de guvern m-am lamurit. Transportatorii romani merita mai mult, mai ales ca Adina Vălean de la PNL este comisarul pt transporturi. Este rusinos ca tocmai la acest capitol romanii sa fie dezavantajati. PNL-ul isi arata incompetenta. La acest capitol nu mai pot sa dea vina pe PSD si pe greaua mostenire.

    • Eu zic sa propuneti ca PSD sa fie batut la fund cu urzici pentru abtinere in 2018 iar PNL sa le fiarba in apa clocotita in 2020 iar dupa macerare sa beti lichidul, voi USR si PLUS, la borcan de 400 mg.

  2. Doar sclavi pentru vest

  3. Eu zic sa propuneti ca PSD sa fie batut la fund cu urzici pentru abtinere in 2018 iar PNL sa le fiarba in apa clocotita in 2020 iar dupa macerare sa beti lichidul, voi USR si PLUS, la borcan de 400 mg.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.