G4Media.ro

Europarlamentarii USR PLUS cer Comisiei Europene și Consiliului European ajutor rapid și…

Europarlamentarii USR PLUS cer Comisiei Europene și Consiliului European ajutor rapid și concret pentru Republica Moldova, inclusiv deblocarea celor 600 de milioane de euro din planul de redresare economică

Europarlamentarii USR PLUS au trimis o scrisoare Comisiei Europene și Consiliului European în care solicită ajutor rapid și concret pentru Republica Moldova, inclusiv deblocarea celor 600 de milioane de euro din planul de redresare economică.

Documentul trimis de USR PLUS președintei Comisiei, Ursula von der Leyen, și președintelui Consiliului European, Charles Michel, indică mai multe direcții concrete de acțiune, printre care deblocarea celor 600 de milioane de euro din Planul de redresare economică a Republicii Moldova, eliminarea tarifelor de roaming și includerea Republicii Moldova în Zona unică de plată în euro (SEPA), creșterea sprijinului acordat mass-media independente și societății civile, ajutor pentru reforma justiției și o perspectivă de aderare la UE, se arată într-un comunicat al USR PLUS.

„Alegerile parlamentare care au avut loc duminică au transformat radical climatul politic de la Chișinău și au demonstrat că în acest moment există voință politică și populară pentru o apropiere rapidă și completă a Republicii Moldova de principiile și de valorile europene. Dar oricât de remarcabil pare acest gest excepțional, materializarea sa nu poate avea loc fără o atitudine corespunzătoare din partea instituțiilor europene. Dacă Uniunea Europeană nu acționează decisiv, îmi e teamă că pierdem una dintre marile oportunități istorice europene în care decizia populară va fi irosită, cu consecințe pe măsură“, a declarat Dragoș Tudorache, raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, citat în comunicat.

În scrisoare, europarlamentarii USR PLUS mai menționează că Republica Moldova are nevoie de un traseu prestabilit și de puncte finale bine determinate în parcursul său european.

Uniunea Europeană este încântată de rezultatul alegerilor legislative din Republica Moldova și va oferi țării un pachet de redresare economică în valoare de 600 de milioane de euro, a declarat, marți, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, în cadrul unei conferințe de presă online.

La începutul lunii iunie, Economedia.ro a relatat despre momentul în care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat oficial acest plan în valoare de 600 de milioane de euro care vor fi livrați Republicii Moldova în perioada 2021-2024. Planul are la bază cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și IMM-uri; infrastructură; educație și angajabilitate; reforma statului de drept și a justiției.

Sursa foto: site Parlamentul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Milogii tradatori putori moldoveni nu merita niciun cent si niciun ban, sa se descurce singuri, nu au vrut unirea in 18 ani de zile cand se putea si Rusia permitea, lor le place sa spele veceuri la mecdonaldz in Moscova si sa stea in genunchi dupa program pe centura, unde le este locul istoric, corciturile dreq

  mare greseala Romaniei si a lui Petrov de a da cetatenie pe degeaba mvistilor tradatori de moldoveni si rusilor colonisti, nu au niciun drept sa existe in Romania si in Europa, ei nu au platit pretul aderarii la Europa, dar se bucura de beneficii pe spatele nostru, cersetori nemernici si tradatori de neam si de tara

  • Vai de capul tău.

  • Esti o cauza pierduta

  • Petrov2, crapă inima-n voi, rușii si pro-rușii, de ciudă ca românii din Moldova au arătat clar ca nu vor sa mai aibă de-a face cu Rusia si minciunile ei 😂🤣😂🤣🤣😂.
   O să peimească intreg sprijinul României, indiferent ca vor vrea sau nu unirea cu Țara Mamă România! Așa că, hai spală putina!!!!

  • Bre, matale ți-e ciudă că a pierdut AUR, nu?

  • Hai sa nu fie răutăcioși,ce a fost a fost,daca deacum se poate altfel de ce sa nu ii ajutăm?!.noua ne este ușor să îi criticam dar eu am soție (respectiv neamuri)de acolo și știu cât de mult ia îndobitocit rușii cu sistemul lor (minciuni,dezinformare,etc).e drept că sunt mulți care au cetățenie și nu au nimic în comun cu Romania,dar daca se poate face un bine să-l lăsăm să se facă….

 2. În urma războiului, mulţi viteji s-arată…

 3. Te referi la propriul tau comentariu?

  Din vara lui 2019 Maia Sandu colaboreaza cu USR-PLUS (vezi stirile vremii). E de fapt partidul care a sprijinit-o cel mai mult in Romania, inclusiv in scandalul revocarii presedintei CC, Domnica Manole… La PSD a fost doliu dupa alegerile din Rep. Moldova. Ce sa mai vorbim de AUR…

 4. PentruPetrov 2 se vede ca ești tu un rus împuțit România nu îmi da cetățenia dar mi o intoarce de ce fiindcă no putut a ne apara cind me a luat-o rusul,oare pe tatăl meu nu din armata Romana lau luat pe front oare el a contribuit la salvarea natiunei trolulei?

  • Modovenii cerșetori și puturoși stau cu mâinile întinse la România profitând de …sentimentalismul românilor. Ăștia au vrut cetățenie română ca să poată ajunge în Vest să spele closete și să stea pe centurile marilor orașe.

 5. USR-PLUS= Mizerie,mizerie, mizerie

 6. Legat de Unire, în 91, când era monnetul cel mai prielnic, după desființarea URSS, ceea ce a lipsit a fost voința politică, nu cea populară. Iliescu, dorind să nu supere Moscova, care s-a opus unirii fostului lor teritoriu basarabean, a fost laș și nu a făcut pasul înainte, din păcate pentru noi toți, dar mai ales pentru ei… Mulți spun că Maia Sandu și PAS, pentru Moldova, alături de USR-PLUS, in frunte cu D Cioloș, pentru România, sunt oamenii cu cea mai proeuropeană viziune din cele două țări surori și singurii, din păcate, care pot face diferența între est si vest sau nou și vechi, în politica românească din stânga sau din dreapta Prutului. Și e foarte bine și esențial ca România toată să sară în ajutorul Moldovei acum, destul vitregită si ținută în izolare politico-economică de Voronin și Dodon, cu binecuvântarea lui Putin.