G4Media.ro

Europarlamentarii solicită mai multă transparență în privința vaccinurilor anti-COVID-19, de la prețul…

Sursa foto: Thierry Breton/Twitter

Europarlamentarii solicită mai multă transparență în privința vaccinurilor anti-COVID-19, de la prețul pe doză până la locurile unde se produc

Comisia pentru petiții (PETI) din Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție, în care susține că producătorii de vaccinuri anti-COVID-19 ar trebui să publice mai multe date medicale, de exemplu seturi de date ale studiilor clinice, iar Comisia Europeană ar trebui să ofere mai multe informații despre strategia UE privind vaccinurile și acordurile de cumpărare, potrivit unui comunicat de presă al forului citat.

Rezoluția a fost adoptată cu 26 de voturi pentru, 1 împotriva și 5 abțineri.

Comisia PETI susține că, pe viitor, Comisia Europeană ar trebui să prezinte public membrii echipei de negociere a contractelor, prețul pe doză, modalitățile de partajare a costurilor între actorii publici și privați și distribuirea dozelor convenită între statele membre. De asemenea, ar trebui oferite informații despre locuri de producție.

În plus, contractele cu companiile farmaceutice ar trebui să prevadă că acestea publică în timp real date din evaluările în curs, cum ar fi rapoartele de farmacovigilență și informații despre incidentele ivite pe parcurs, precum și despre efectele secundare.

Până în prezent, Parlamentul nu a reușit să examineze în mod corespunzător achiziția de vaccinuri și utilizarea bugetului UE pentru vaccinuri, precizează PETI.

Europarlamentarii mai vor ca Grupul de contact COVID-19 Parlament-Comisie să primească informații actualizate despre vaccinuri și să se implice în semnarea contractelor.

Rezoluția va fi depusă pentru a fi dezbătută în sesiunea plenară din iulie a Parlamentului European.

Sursa foto: Thierry Breton/Twitter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nici un comentariu, se pare ca nu ne intereseaza cele mai importante intrebari legate de vaccin.

  2. Asta e suntem naivi si rai din cauza saraciei si a educatiei asta e dar ar trebui sa ne vaccinam corect, cei saraci au suferit mai mult cei de sus mai putin da asta e.