G4Media.ro

Europarlamentarii cer norme comune pentru companiile aeriene în privința dimensiunilor și a…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Europarlamentarii cer norme comune pentru companiile aeriene în privința dimensiunilor și a prețurilor pentru bagajele de mână

Într-o rezoluție privind standardele uniforme pentru bagajele de mână ale companiilor aeriene, europarlamentarii susțin că sunt necesare norme europene coerente privind dimensiunile și prețurile, se arată într-un comunicat emis miercuri de Parlamentul European (PE).

Textul, adoptat prin ridicarea mâinilor, evidențiază preocupările cetățenilor cu privire la inconvenientele și disconfortul cauzate de normele incoerente privind bagajele de mână ale companiilor aeriene. Legislația UE privind drepturile pasagerilor aerieni ar trebui să fie revizuită pentru a oferi o soluție, se mai arată în rezoluție.

Regulile diferite ale companiilor aeriene privind bagajele de mână creează taxe ascunse și fac mai dificilă compararea prețurilor, spun eurodeputații.

De asemenea, atunci când pasagerii folosesc companii aeriene diferite sau când trebuie să-și schimbe planurile, normele incoerente creează confuzie.

Europarlamentarii subliniază că, atunci când revizuiește legislația actuală a UE privind serviciile aeriene, Comisia ar trebui să implementeze pe deplin hotărârea relevantă a Curții de Justiție a UE.

Curtea a constatat că liniile aeriene nu ar trebui să perceapă un supliment pentru bagajele de mână „cu condiția ca aceste bagaje de mână să îndeplinească cerințe rezonabile în ceea ce privește greutatea și dimensiunile lor și să respecte cerințele de securitate aplicabile”. Noua legislație ar trebui să abordeze și alte costuri ascunse, de exemplu taxele legate de alocarea locurilor, mai susține eurodeputații.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...