G4Media.ro

Europa Liberă: PSD și PNL au cheltuit peste două treimi din subvențiile…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Europa Liberă: PSD și PNL au cheltuit peste două treimi din subvențiile de la stat pentru presă și propagandă, în primele nouă luni din 2023

În primele nouă luni ale lui 2023, principalele partide politice din România au cheltuit cei mai mulți bani din subvențiile de la stat pentru presă și propagandă, arată un raport al Autorității Electorale din România, citit de Europa Liberă.

Potrivit raportului Autorității Electorale din România (AEP), obținut de Europa Liberă, Partidul Social Democrat (PSD) a primit pentru ianuarie – septembrie 2023 subvenție de 76,3 milioane de lei și a cheltuit peste 62 de milioane de lei. Peste două treimi (67,42%) din cheltuielile PSD au fost pentru presă și propagandă. Aproximativ 9% din banii primiți de PSD au mers la sondaje de opinie, iar 8% la consultanța politică.

Partidul Național Liberal (PNL) a primit 57,6 milioane de lei și a cheltuit peste 50 de milioane de lei, bani din subvențiile de la bugetul de stat. 67% din bani au fost cheltuiți pentru presă și propagandă.

Articolul complet pe Europa Liberă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. bani din banii pr o stilor.

    • dar i-au cheltuit cu cap. mai bine zis investit. s-au asigurat ca ii vor primi in continuare de la aceeasi p…