G4Media.ro

Europa Liberă: Performanță cu buzunarul gol. Echipa de gimnastică artistică a României…

sursa foto: Facebook

Europa Liberă: Performanță cu buzunarul gol. Echipa de gimnastică artistică a României s-a calificat la Olimpiadă, dar n-are bani de pregătire

Echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice – e vorba despre Olimpiada 2024, de la Paris. Mai sunt nouă luni până atunci, iar Federația de Gimnastică face apel la donatori să ajute lotul: nu mai are bani pentru antrenamente, relatează Europa Liberă.

Gimnastele românce s-au calificat după 12 ani de pauză la Jocurile Olimpice datorită rezultatelor de la Campionatele Mondiale din Belgia, din octombrie.

Echipa României a ocupat locul 10, iar primele 12 s-au calificat la olimpiadă.

Noua echipă olimpică de gimnastică feminină este una tânără, cu o vârstă medie de 16 ani și câteva luni. În lotul extins sunt 15 gimnaste, iar pentru olimpiadă vor fi selectate în următoarele săptămâni, doar cinci dintre ele.

Până la olimpiadă, reprezentanții echipei încearcă să facă rost de bani pentru pregătire. Ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris.

Citește integral pe Europa Liberă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează