G4Media.ro

„BMW-uri pentru Poliție”: DNA a clasat dosarul achiziției de mașini de la…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„BMW-uri pentru Poliție”: DNA a clasat dosarul achiziției de mașini de la un apropiat al președintelui Iohannis (Europa Liberă)

Dosarul achiziției de mașini BMW de către Poliția Română a fost clasat. Informația a fost confirmată de Direcția Națională Anticorupție într-un răspuns pentru Europa Liberă. Modul în care au fost cumpărate sute de mașini de la un apropiat al președintelui mai rămâne în lucru la Parchetul European.

Licitația prin care Inspectoratul General al Poliției Române cumpără sute de mașini BMW nu mai este anchetată de Direcția Națională Anticorupție. DNA a transmis marți un răspuns la solicitarea Europei Libere prin care a confirmat informația. Dosarul cercetat in rem, adică față de faptă și nu împotriva unei persoane, a fost clasat încă din octombrie.

„La solicitarea dvs. din data de 08 noiembrie 2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă transmită că, la data de 16 octombrie 2023, în dosarul la care faceți referire a fost dispusă soluția clasării”, se arată în comunicatul DNA.

Contractul încheiat între IGPR și Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, este în valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol a acuzat ministerul că a organizat o licitație cu dedicație, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini.

Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar prețul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

Citește și:

Poliția cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt cu 98 de mil. lei / Sindicaliștii din poliție acuză o licitație cu dedicație / Iohannis a beneficiat gratuit de mașini BMW când era primar, iar în timpul campaniei din 2014 a locuit într-un apartament al omului de afaceri

Reacția lui Klaus Iohannis în cazul licitației pentru 600 de BMW-uri pentru Poliție, câștigată de prietenul său, Michael Schmidt: Dacă există suspiciuni atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede / Prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat

EXCLUSIV Expert auto: Mașinile BMW cumpărate de poliția din Polonia cu aceleași specificații ca în România costă semnificativ mai puțin/ Cât costă întreținerea unui BMW în comparație cu alte mărci comparabile ca performanțe

Poliția Română: A fost semnat un acord cadru pentru minim 300, maxim 600 de autoturisme marca BMW, la un preț de numai 32.000 de euro fără TVA față de peste 38.600 de euro prețul de catalog / În toate achizițiile, au fost folosite, în principal, fonduri nerambursabile

Fără precedent: Șefii Poliției Române au chemat un sindicalist trimis în judecată pentru favorizarea unor temuți interlopi ca să apere achiziția BMW-urilor de la firma lui Michael Schmidt. ”Nu trebuie să mai fim cârcotași. Să dăm crezare celor care fac achiziția”

Câte licitații a câștigat prietenul președintelui Iohannis din 2015 încoace: Cele 600 de mașini de poliție reprezintă 25% din suma contractelor din ultimii 7 ani  câștigate de Automobile Bavaria cu instituții publice / Record în 2022: contracte în valoare de 223 de milioane de lei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. felicitari PSDNLUDMR !!! ati mai infrant odata coruptia

  2. Exista document produs de specialisti din Ministerul Transporturilor in care se spune aproape explicit ca licitatia a fost trucata si a favorizat BMW – fapt care e clar si pentru oricine are 2 neuroni. Tare ma tem ca intre DNA de acum si cel de acum 10 ani nu mai exista nici o legatura.