G4Media.ro

Eurodeputatul Guy Verhofstadt arată că România, Germania, Polonia, Olanda, Spania sau Grecia…

Sursa foto: © European Union 2021 - Source: EP / fotograf: Eric Vidal

Eurodeputatul Guy Verhofstadt arată că România, Germania, Polonia, Olanda, Spania sau Grecia dețin sisteme antirachetă Patriot și că e necesar să fie livrate Ucrainei

Parlamentul European a refuzat să aprobe auditul pentru bugetul Consiliului European, în încercarea de a pune presiune pe liderii europeni să sprijine Ucraina cu sisteme  de apărare aeriană Patriot. Boicotul a fost generat de europarlamentarul Guy Verhofstadt, nou președinte al Mișcării Europene Internaționale. Verhofstadt a scris marți pe contul X că 86 de eurodeputați s-au alăturat mișcării de protest și că sistemele anti rachetă trebuie livrate Ucrainei în cel mai scurt timp. Printre țările care pot ajuta Ucraina a fost indicată și România.

„Germania, Polonia, Olanda, România, Spania, Grecia… Europa are sisteme antirachetă Patriot, iar Ucraina are mare nevoie de ele. 86 de eurodeputați le cer să livreze Patriots ACUM!”, a scris Verhofstadt pe contul său X, distribuind și nota prin care parlamentarii au semnat că refuză descărcarea de gestiune pentru bugetul  Consiliului European.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat mesaje, după ultimele atacuri cu rachete ale Rusiei : „Avem nevoie de sisteme de apărare aeriană, de asistență de apărare, nu doar să avem discuții lungi”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Asta se poate face dacă UE finanțează achiziția de sisteme Patriot care să le inlocuiască pe cele livrate Ucrainei.

  2. Alo Huston (scuze Amsterdam) Romania (&Bulgaria) trebuia primita in Shenghen AZI!

  3. Ideea este că este mai bine ca sistemele Patriot să protejeze Ucraina decât să protejeze România de exemplu! Pe de altă parte, ce te faci ca România de exemplu dacă Ucraina pierde și ești față în față cu Rusia in c*r*l gol?
    Ajutorul masiv catre România sau către Ucraina trebuie să vină de la statele neamenintate: Spania, Italia, Franța, UK, Olanda, Belgia…

  4. Bună afacere, am plătit 7 sisteme în avans, am primit doar 2 pentru că restul au mers în Ucraina și acum ni le iau și pe alea.

  5. Ar trebui să trimitem Sistemul Patriot plus un batalion de apărare antiaeriană în Ucraina. E timpul că țările democratice să trimită în mod individual soldați pentru apărare.

    • Vrei sa te trezesti cu vreo nucleara deasupra capului?