G4Media.ro

Eurodeputatul Cristian Terheș, dat afară din PNȚCD pe motiv că nu și-a…

Sursa foto: Facebook / Cristian Terheș

Eurodeputatul Cristian Terheș, dat afară din PNȚCD pe motiv că nu și-a plătit cotizația niciodată de când a fost ales demnitar

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a transmis un comunicat de presă prin care anunță că eurodeputatul Cristian Terheș a fost dat afară din partid, pentru că nu și-a plătit cotizația niciodată de când a fost ales demnitar prin intermediul partidului. Au fost îndepărtați, de asemenea, din PNȚCD și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș și viceprimarul, Doru Dăncuș.

Aurelian Pavelescu a convocat miercuri la sediul central al PNȚCD din București, Consiliului Național de Conducere, unde a fost analizată situația financiară a partidului din ultimele 6 luni, pentru a se găsi soluții în ce privește achitarea datoriilor. Pentru că PNȚCD nu beneficiază de niciun fond din partea statului, așa cum se întâmplă în cazul partidelor parlamentare, principala sursă de venit a partidului o constituie strict contribuția financiară/cotizația membrilor.

Liderul PNȚCD l-a indicat pe Cristian Terheș că nu și-a plătit niciodată cotizația, de la intrarea în partid, respectiv din mai 2020 și până în mai 2022. Astfel, conform statutului, suma datorată de Terheș, cu titlul de cotizație, este de 35.730 de euro, aproximativ 178.500 lei, pentru perioada de 25 de luni, în care acesta nu și-a îndeplinit sarcina de membru de partid, a transmis Aurelian Pavelescu.

Indemnizația de eurodeputat pe care o primește Terheș este de 7.146 euro /lună. În afară de suma aceasta, el mai are 338 euro diurnă/zi, plus indemnizația forfetară de 4.778 euro /lună. La aceste sume se adaugă și cheltuieli cu biroul de eurodeputat, de 25.442 euro/lună, suma totală ridicându-se la aproximativ 43.000 euro/lună.

Reamintim că Terheș și-a obținut mandatul de europarlamentar în 2019 ca reprezentant PNȚCD, dar de pe listele PSD, conform înțelegerii de colaborare încheiate de Aurelian Pavelescu și președintele PSD de la vremea respectivă, Liviu Dragnea. Terheș s-a înscris oficial în PNȚCD de abia după ce i-a trecut un an din mandatul de eurodeputat, însă cotizația n-a mai plătit-o, a subliniat Aurelian Pavelescu.

Terheș și-a câștigat notorietatea în spațiul public mai ales în ultimii doi ani de pandemie, prin ample campanii anti-vaccinare la care a participat și prin acțiuni de contestare a măsurilor impuse la nivelul UE privind combaterea pandemiei.

Sursa foto: Facebook / Cristian Terheș

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. POATE SE VOR TREZI IN CELE DIN URMA SI membrii PNTCD,”ADORMITI ” AI P S D
  CAT DE „PROST” SA FII SA NU AI NICI O „TRESARIRE” LA CE TI SE INTAMPLA CU PARTIDUL LA CARE „COTIZEZI” S-AU PE CARE IL VOTEZI ? ( adevarat putini …dar….)

 2. 43 de mii de euro pe luna dintr-un foc.
  Din care 25 de mii pe luna doar pentru birou.
  Baiat de comitet, da-i si lupta nenica contra UE cand primesti banii astia de la Bruxelles.

  • El e baiat destept Lumea-i proa_sta ca-l voteaza. Nu-l doare gura sa teancaneasca, din contra.

 3. Ma între….cine l a dat afara?….acum,cu trei membri,faci partid!. O sa apară pntcd,aripa tânără! ….. .scârbit de impostori…atat trebuie!

 4. Se întoarce în groapa comună Iuliu Maniu și alți lideri PNȚ ..Acest partid anti comunist a ajuns o anexă la PSD PCR. ….

 5. Popa Terheș e doar un impostor guraliv și tupeist.
  Un escroc patentat.
  În US se lăuda că e șeful unui ONG cu mii de membri,când l-a luat IRS la cercetat,era doar el și (probabil) amanta lui,secretara Ligii-că așa se numea făcătura prin care storcea bani,LIgă a Românilor something!

 6. Ce să faci ? Pastorii sunt obișnuiți să primească nu să plătească ! Se prea poate să fi fost Terheș un ”adversar” pentru Pavelescu .