G4Media.ro

Eugen Tomac, despre pactul pe Sănătate propus de PSD: Nu aș refuza…

Eugen Tomac, despre pactul pe Sănătate propus de PSD: Nu aș refuza niciun fel de dialog pe chestiuni esențiale pentru țară/ Audit în Sănătate și depolitizare, două chestiuni fundamentale pentru reformă

Președintele PMP Eugen Tomac și cel care deschide lista pentru Camera Deputaților în București a declarat, miercuri seară, la B1TV, că nu ar refuza niciun fel de dialog ”pe chestiuni esențiale pentru țară”, răspunzând unei întrebări referitoare la pactul pe Sănătate propus de PSD.

Eugen Tomac a mai declarat că, din punctul său de vedere, cele două chestiuni fundamentale în reforma Sănătății sunt un audit în acest segment și depolitizarea sistemului medical. Tomac a mai vorbit despre un management privat care să funcționeze în cazul spitalelor la fel ca în cazul companiilor aeriene.

”Nu aș refuza niciun fel de dialog pe chestiuni esențiale pentru țară, dar noi avem în Parlament o lege a Sănătății. Am vrut să avem o asemenea discuție de foarte multe ori, pentru noi e important să existe un consens cinstit pe toate temele importante. Noi am încercat să discutăm și cu PSD și cu celelalte partide, pentru că este extrem de important să reformăm sănătatea și aici sunt trei pași de făcut:

  • Avem nevoie de un audit în întregul sistemul de sănătate;
  • Depolitizarea. Atât timp cât politicul va numi șefii de spitale și nu vor fi medicii cei care își aleg un șef de echipă, nu vom face mari progrese, pentru că de foarte multe ori, politicul mai mult încurcă decât aduce un echilibru necesar pentru un colectiv care trebuie să facă performanță. Spitalele, din punctul nostru de vedere trebuie să aibă statut de fundații publice cu capital de stat. Ele trebuie singure să poată să aibă capacitatea de a atrage investiții. Acolo unde ai un Consiliu Județean sau o primărie incapabilă să atragă resurse europene, spitalul trebuie să aibă această șansă singur.
  • Așa cum s-a decis ca în cazul companiilor aeriene să existe un management privatizat, la fel trebuie să avem și la spitale. Un management trebuie să facă o instituție funcțională”, a declarat Eugen Tomac, miercuri seară, la B1TV.

sursa foto: Captură video/ B1TV

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pactul PSD a inceput cu cele 8 spitale regionale si acolo s-a si sfarsit. Poate ca „apandicele PSD”, PMP, le va construi atunci cand va guverna alaturi de PNL si UDMR.

  2. Vorbe goale, promisiuni, nici in 20 de ANI nu vom vedea un Sistem medical pus la punct in Romania… hotia si indiferenta, „merge si-asa” si MINCIUNA vor continua!

  3. Dispare Romania si Basescu nu mai face audit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.