G4Media.ro

Eugen Tomac: Cristian Diaconescu şi-a oferit expertiza pentru Ministerul Justiţiei la discuţiile…

Eugen Tomac: Cristian Diaconescu şi-a oferit expertiza pentru Ministerul Justiţiei la discuţiile de fuziune cu PNL

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac susţine, într-un interviu pentru News.ro, că actualul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, a negociat cu PNL, în prezenţa sa, postul de ministru al Justiţiei.

Discuţia despre ministerul Justiţiei a avut loc în toamnă, în contextul negocierilor pentru fuziunea PNL-PMP. Eugen Tomac nu respinge o revenire în fruntea partidului şi crede că liderul actual, Cristian Diaconescu, are şanse mici să continue ca preşedinte, din moment ce ”70% din liderii PMP au solicitat un congres pentru a alege o nouă conducere”.

Redăm mai jos un fragment relevant din interviul pentru News.ro:

Reporter: La discuţia cu PNL, aţi negociat pentru dvs locul 5 pe lista PNL la europarlamentare, aşa cum se vehiculează pe surse?
Eugen Tomac: Nu, este o glumă. Este una dintre minciunile care s-au tot spus în aceste zile. La această discuţie am participat eu şi domnul Diaconescu din partea PMP, iar din partea PNL au participat domnul preşedinte Florin Cîţu şi domnii prim-vicepreşedinţi Iulian Dumitrescu şi Gheorghe Flutur. Am stabilit că trebuie să se formeze o echipă comună de negociere.

La această discuţie, domnul preşedinte Diaconescu, deşi ştiam cu toţii că motivul ruperii coaliţiei PNL-USR era Ministerul Justiţiei, s-a oferit să-şi pună la dispoziţie expertiza pe care o are – a şi spus că el cunoaşte foarte bine dosarele – bineînţeles, făcând aluzie expresă la Ministerul Justiţiei. Iar cei din PNL au spus că ministerele trebuie discutate cu PSD, pentru că erau exact în faza în care purtau negocierile pentru formarea noului guvern.

Reporter: Ca să fie clar: spuneţi că domnul Diaconescu încerca să negocieze pentru el funcţia de ministru al justiţiei?
Eugen Tomac: Evident. A spus şi în partid că cei de la PNL par a fi deschişi să aibă o discuţie inclusiv la nivel de ministere, iar de faţă cu mine, în formatul pe care l-am prezentat, domnia sa şi-a oferit expertiza pentru Ministerul Justiţiei. Repet, cei de la PNL au spus că nu se discută despre ministere.

Reporter: Dar despre alte funcţii aţi mai discutat cu PNL?
Eugen Tomac: În acel format s-a discutat doar despre formarea unei comisii comune în care să vedem ce propune PMP şi ce oferă PNL. Nu s-a discutat nici despre funcţii, nici despre europarlamentare, nici despre secretari de stat. Apoi, domnul Diaconescu nu a mai vrut să continue discuţiile. (integral pe News.ro)

Context

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a acuzat, luni, gruparea Tomac că i-a blocat accesul pe pagina de Facebook a partidului și că a încercat ”în mod abuziv preluarea conducerii partidului”. Într-o postare pe pagina personală, Diaconescu anunță că a convocat pentru luni ședința Comitetului Executiv Național al PMP, dar susține că Eugen Tomac ar încerca să blocheze majoritatea necesară.

Eurodeputatul Eugen Tomac, fost preşedinte al PMP, a declarat, vineri, că a participat, săptămâna trecută, la o şedinţă a partidului, convocată la iniţiativa a 46 de lideri ai formaţiunii şi în care s-a decis convocarea Congresului, respingând afirmaţiile potrivit cărora reuniunea a fost una ilegală.

Joi, liderul PMP, Cristian Diaconescu, a afirmat că a avut „o surpriză neplăcută” să constate că „un grup de ‘organizatori binevoitori’ a convocat o adunare, pe care au denumit-o în mod ilegal Colegiu Naţional”.

O grupare condusă de fostul lider PMP, Eugen Tomac, a anunțat, miercuri seara, pe pagina de Facebook a partidului, că 46 de lideri din 69, reuniți în Colegiul Național al partidului, au convocat un Congres în data de 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri, cu procedură de vot online.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Și-a oferit omul „expertiza” … ca să bage în „ecuație” și PMP care e pe ducă. La ce expertiză are în traseism … puteau să-l facă direct vicepreședintele PNL, ca să încheie și „expertul” ăsta, în a vorbi fără a spune ceva vreodată, cariera de politruc ca parlamentar.