G4Media.ro

Eugen Tomac cere Guvernului bani pentru un muzeu al victimelor dictaturii comuniste…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Eugen Tomac cere Guvernului bani pentru un muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România, cu aluzie la programul de guvernare al partidului extremist AUR: ”Mai ales acum când unii vor să readucă tribunalele poporului”

Eugen Tomac, liderul PMP, cere Guvernului bani pentru un muzeu al victimelor dictaturii comuniste din România:

  • Pe 14 mai, este Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Sute de mii de români, printre care și Iuliu Maniu, fost prim-ministru al României, pe care îl omagiem în acest an, au fost victimele unui regim criminal. La Piteşti, Gherla, Aiud, Târgu Ocna, Sighet, Râmnicu Sărat, Arad, Jilava, Văcăreşti, a fost exterminată intelectualitatea românească din dorinţa de a distruge însuşi sufletul acestui neam. Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au fost martiri ai acestui popor greu încercat de molima comunismului”, a transmis liderul PMP.

Tomac a mai transmis că 14 mai este ”momentul cel mai bun în care Puterea politică actuală să decidă alocarea banilor necesari pentru construirea în Bucureşti a unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste care să fie un far călăuzitor în timp pentru societatea românească”:

  • ”Este important să nu uităm marea tragedie naţională, tocmai pentru a nu repeta istoria. Mai ales, acum, într-un moment în care unii vor să readucă în prim-plan tribunalele poporului şi să naţionalizeze pe scară largă avuţia naţională. Edificarea acestui Muzeu ar contribui la închiderea unei pagini de istorie extrem de triste pentru ţara noastră şi poate ar fi un element simbolic de ruptură faţă de trecut”, a mai spus Tomac.

Acesta a făcut aluzie la programul de guvernare al partidului extremist AUR, o colecție de ”monstruozități din cenușa bolșevismului, legionarismului și comunismului”, cum a arătat într-un editorial Dan Tăpălagă.

Partidul extremist AUR și-a făcut public programul de guvernare, care conține o serie de măsuri populiste, cum ar fi creșterea salariului minim brut la 5000 de lei în următorii patru ani (de la 3000 cât este în prezent) sau naționalizarea Petrom. AUR mai propune înființarea unor veritabile ”Tribunale ale Poporului”, care să ”solulționeze cauzele penale grav și procesele colective sau de clasă”.

O idee similară a fost lansată în trecut de partidul lui Dan Diaconescu, și alegerea judecătorilor Curții Constituționale, a conducerii Parchetelor și a conducerii Înaltei Curți direct de cetățeni. O altă idee împrumutată de această dată de la PSD este ”Fabricat în România”, lansată de guvernarea Năstase în 2001 dar care a dat faliment.

Programul de guvernare a fost lansat, joi, la Camera de Comerț și Industrie a României. La eveniment au fost prezenți, pe lângă liderii AUR, și Mirceea Diaconu, Gheorghe Piperea, Petrișor Peiu, Norica Nicolai, Mircea Chelaru, Mugur Mihăescu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Măcar atata minte îți trebuie încât să lansezi astfel de solicitări după încheierea crizei!

  2. Are perfecta dreptate! Votantii haur uita repede problemele trecutului! Ironic chiar…

  3. Păi românii iubesc comuniștii. Cum i-au iubit pe Ceașcă și pe Iliescu, așa îi iubesc și pe Dragnea și Ciolacu.
    Nu mă credeți? Mai vorbim la anul, după alegeri.

  4. Imaginați va un tribunal al poporului cu sosoaca și simion… !!!